козацьку відданість державі, мужність, готовність за ідею життям покласти, йти до кінця за власні принципи та переконання. Національно-патріотичність. Бути готовим і після палкої ночі зрання в бій, якщо покличуть. Спочатку Україна, потім кохана і Бог. образ козака: сильни, мужній, з шаблею за поясом і готовим кулаком. Хитрий і заворожуючий погляд, який іноді лякає. Ну і звичайно бісики в очах))
легенда легендою, але маю надію, що козаки ще не перевелись. як надибаю обов"язково повідомлю на форумі. А якщо серйозно, то напів козаків знаю. А "напів" томущо погано їх знаю щоб сказати: Вони справжні козаки! Але надія є.
та ні тіко на половину, а не на 1/10. всетаки є ще козацька кров, а якщо здаватись не будем то і на всі 100% козаки будуть
Во первых у какиж жинок, Мы шо всех пробывать должны, во вторых, моя жена донская казачка, проблем нет
Интересное заявление, если учесть, что природные козаки( запорожцы) никогда не женились и вообще считали близость с женщинами-наказуемым грехом.
та не тільки... заборонялося приводити жінок в саму Січ, але ж ніхто не забороняв мати жінок та родини.
дитячі якісь уявлення у Вас про ті часи Сірко по Вашому, не природний козак? тому що мав родину... дітей.
та Ви шо? який же він "природний" козак, якщо в нього сімя? так...гречкосій, жонолюб...тьфуу! Бранко, я так подумав... а що для Вас "природний козак"? як тоді класифікувати городове козацтво? а?
Когда Сирко казачил, его семья проживала в Мерефи (в настоящее время Харьковская область), отец его имел там мельницы, хозяйство и дома. Жена София - из казацкого рода, родила ему двух дочерей и двух синел - Петра и Романа. Первый погиб в одном из сухопутных походов на Крым, второй умер на виду у матери. Дочки Сирка были выданы замуж за казаков Ивана Сербина и Ивана Артемова. http://galerakiv.ru/ref/r_sirko.htm Информация к размышлению: Штирлиц получил шифровку из Центра «Поздравляем с рождением сына» и смахнул скупую мужскую слезу. На родине он не был уже 5 лет. Записные. Кто платил, тот получал привелеи, но за это нес службу.
браво, Бранко! виявляеться, Ви таки спец не тільки по Київській Русі... дивна якась тенденція... у Вас. тут природні козаки ніколи не мали жінок...тут Сірко мав родину, але все одно був природним козаком тому що був татарином... а з городовими козаками виявляеться взагалі темна історія! браво...нічо більш не скажеш! мда...певно, що мені не дано зрозуміти глибину Ваших глибин жаль часу немає... ну нічо. ввечері повернемось до полеміки.