Козаки

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем sanya, 27 лип 2007.

1. Salata

Salata Well-Known Member

И они перестали от этого быть высокими резиновыми сапогами?

Причем тут учеба? Я о том, что если палку называют гундерей, от этого она не перестает быть палкой. Хотя и специальной в специальном месте.

• Подобається Подобається x 1
  2. Веда

Веда Well-Known Member

А это по какому поводу? :dntknw:

Да, по-моему, с вопросом я поторопилась.:pardon:

Останнє редагування: 31 січ 2009
  3. terrible

terrible Well-Known Member

мда...Salata, знаете чому так погано знато "історичний" фільм "АДмірал" саме в історичному плані? я там купу недоречностей знайшов, коли дивився...особливо розсмішили німецькі аєроплани над Чорним морем:haha:
    а тому, що в фільма був чудовий консультант, Дерябін...але...то не його вина...справа в тому, що він зробив так, як і всі консультанти роблять при зйомці наших "історичних фільмів"-десь післі 101 режисерського "Я так вижу!" Дерябін плюнув, послав режисера на кілька фраз і поїхав назавжди...
    ось що ви мені нагадали, Salata:blush:
    :)))

4. premium

premium Well-Known Member

Загальновідомим є факт, що українці є корінним населенням, а росіяни - імігрантами. І Ваше хамство нічого тут не змінить.

5. premium

Історія України не почалась 1991 року, як би цього не хотіли.

Останнє редагування модератором: 2 лют 2009
  6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Вятічі давнiє поляків i росіян з цього приводу поляками бути не могли Слов'янське плем'я що прийшло із заходу.
    Ля́хи — село в России, в Меленковском районе Владимирской области.В незапамятные времена жил на берегу Оки удалой «лихой» добрый молодец, и съезжались к нему часто на кутежи такие же как он «лихи» удальцы. Однажды они решили не разъезжаться больше, а так и осесть на этом месте, превратив его в разбойничье гнездо. Основанное село назвали в честь себя «Ляхи»

Галичани до ляхiв мають відношення ще поганый Володимир Київський ті землі ляшскіе християнські прибрав.
    Не бачу сенсу відносити ляхiв (Lędzianie)-галичан 10 століття до полякув чи українцiв. То було до того.
    Вiд Вiкi
    Po roku 833 ziemie lędziańskie weszły w skład Państwa Wielkomorawskiego. W pierwszych dziesięcioleciach X wieku Lędzianie dostali się zapewne pod wpływy koczowniczych Madziarów.
    Natomiast, jak na to wskazują wzmianki w latopisach z 944 oraz dane Konstantyna VII Porfirogenety, w latach 40. X stulecia weszli w trybutarną zależność od Rusi Kijowskiej o czym jak sie wydaje świadczy wzmianka Al-Masudiego wymieniająca plemię Landzaneh, które ten kronikarz zaliczył do plemion ruskich. Skądinąd uznajemy je jednak za plemię zachodniosłowiańskie tzn. lechickie, a przymiotnik ruski przechował w tym źródle fakt podległości trybutarnej ośrodkowi kijowskiemu.

Останнє редагування: 31 січ 2009
  7. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Можна джерело?

8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Прошу Вiкiпедiя рус i пол , джерельца в Вiкi.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Lędzianie

Додам альтернативу Вятко схоже на волательний відмінок ,отамана могли звати Бацьо Вятко ім'я може і В'ячеслав ,синки його хлопци чи банда - вятічі.:)

9. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

:)Не серьйозно як те це:dntknw::scratch_one-s_head:

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ординська банда прийшла з ханом Узбеком дала ім'я народу Узбеки .
    Наприклад Н Махно утримався б в регіоні, може через сто років там був би не суржик а лiтературна махновська мова?
    Болівар- Болівія та болiвiци...
    Хтось серйозно думає що у таких бандах бацкі цікавилися расової чистотою їхніх членів.:scratch_one-s_head:

11. premium

Рід Вятка прийшов із заходу, а в "літописі руському" уточнено, що "від ляхів". Недаремно вятичів ніколи не зараховували до русів.
    А на Галицьких землях ляхи не жили. Галичани, взагаліто, гальського (кельтського) походження.

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

З ляхами в російських літописах може бути як з Руссю в арабскіх.Оні Норманом вікінгів зовут русью.Ляхі до сучасних полякiв ближче ніж сучасна русь до Норманiв- вікінгів але то не одне і теж.
    Як мені мудрий старий поляк пояснив ляхи галицького походження але в 13 столітті з Галичини від татар розбіглися.
    А Галичани в тому числі і кельтського походження та дакійского і хорватського, навіщо ляхов виключати жило тут це плем'я під Мораванамі і під Руссю.

Останнє редагування: 2 лют 2009
  13. premium

Не жили ніяки ляхи в Галичині. Ті що були - проникали сюди завдяки польській владі і не були тут місцевим населенням. В нас з поляками дуже чіткий етнічний кордон

доречі, про російські літописи мені нічого не відомо, подозрюю, що їх взагалі не існує

Останнє редагування модератором: 2 лют 2009
  14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Літописи Руськи.
    У чіткі етнічни кордони пардон не вірю. Жодного не бачив у мене в роду з обох сторін контрабандисти.

• Подобається Подобається x 2
  15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сливайте воду, приехали...Украинцы - славяне.Каким боком к ним кельты - и соответственно - галичане ?!? :)

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Панове ,не мешайті стародавній справи та політику.
    Кельти латиськой майстри будівельники-масоны.:)
    Летьгали Латгалі-Люди Гальське Земгале ЗемляГальска.(На пул жарти)
    Чув в Білорусі кельтські знахідки зустрічаються.
    Кельти загальна історія Європи до слов'янська.
    А Французи не всі гали там три типи гальське-носатие високі ,франки-нордіческій і баски-кавказький і мешаніна тих трьох типів ,мовна група романська.(+ Брентонци яко кельтомовни реликт). Так і українці мова слов'янська ,расу шукайте в дзеркалі.

• Подобається Подобається x 2
  17. premium

Гали чи кельти були такими ж творцями слов'ян, як і скіфи, кімерійці, трипільці... В галичан мабуть більше гальської крові, в козаків - скіфської... але всіх об'єднує спільна історична доля, єдина земля, створена тисячоліттями спільна культура і мова.

18. premium

Так літописи руські, а не російські.

І тим не менше чіткий етнічний кордон є (вірніше був до 1946року), де закінчувались українські села і починались польські. І цей кордон чітко співпадав з кордоном Галицько-волинського князівства-королівства.

19. premium

Мушу також зауважити, що в галичан і українців є спільна мова, а яким боком ви примазані важко сказати.

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Предки мои - по отцовской линии - со станицы Митякинской. Казаки. А вот что тут делают кельты.... :crazy:
    Особенно - "создавшие" славян.... :haha:
    Если верить этому - то Львов был "за кордоном" Украины... :)

а де твій аватар? :)