Козаки

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем sanya, 27 лип 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Чим більше читаю про "винятковість" української, тим безмежнішим стає здивування. Ну якщо українська така логічна, така моцна, така мелодічна, милозвучна і така ж претака із себе, то чому ж Ви боїтеся її конкуренції з російською??? Чи Ви кажете неправду, чи Ви її (українську) принижуєте. Іншого ж не може бути. Не може ж більш слабка, нелогічна і взагалі незграбна мова перемогти. Тим паче в Україні, де, за думкою Ваших прихильників, україномовні українці в абсолютній більшості, а росіяни в абсолютній меншості.

• Подобається Подобається x 3
  2. premium

premium Well-Known Member

Минуле - це те, що позаду і не важливо час чи перехрестя.
    А є ще одне правило, коротші слова є первинними, а всякі нафіксування відповідно є вторинними.
    Тому "минуле", а вже від нього "минувшее". Минути - минавать. А є ще коротше "мине".

3. Salata

Salata Well-Known Member

:) Вы мне другое поясните: если можно "хвилина", а можно "минута", то чего к русскоязычным цепляются? Тем более, русский (доказано парой постов ранее) это более современный украинский. Т.е. это один язык! :)

И это правило никто не знает и правильно делают. Суффиксы в разных языках разные применяются для одного и того же. Парадокс. :)

Останнє редагування: 30 січ 2009
  4. Степаныч

:dntknw:Не филолог, в этом вопросе ни в зуб ногой.:sorry: Наверное, какое-то отличие есть. Например дупа-задница, вертолет-гелікоптер, телефон-слухавка, аэродром-літовище, лестница-драбина, (долго можно продолжать) ............................абсолютно разные слова. Ну мы же видим, идет активный процесс удаления украинского от русского.

Я вот волнуюсь сильно последнее время. Ну как козацкие чубы введут - оселедці, а я лысый. Как на улицу выйти? Да и вообще, перед людьми неудобно будет...:cry:

• Подобається Подобається x 2
  5. Salata

Salata Well-Known Member

:) Так это ж ради одной дупы сколько проблем :) В русском же тоже говорят "фигнюшка" а пишут "синхрофазотрон" :)

Оселедец - это да. :) Прийдется папаху носить круглый год.

6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Подібна історія як з британцями та американцями колись билися ,потім міріліся і товаришували.
    Не дістає моменту що б америкос імперську столицю до Вашингтону перенесли для свідомих брітов амерікос хами, чай не так п'ють і віскі з кукурудзи ...

7. iso

iso Well-Known Member

Може. Якщо одній забезпечити спец.харчування-а другу тримати в передпокою і по таборах поневіряти:sad: А після того-змагайтеся...

• Подобається Подобається x 1
  8. Степаныч

iso,
    я про сучасність:
    А Ви про минуле. Може вже потрібно жити сьогоднішнім-завтрішнім-післязавтрішнім днем, а не зводити рахунки за минуле? Винуватці якого, до речі, давно вже в могилі. А свою злобу Ви хочете виміщати на ні в чому не винних людях, які не менше вашого(мн.) постраждали від тої влади. Як це називається?

9. premium

Російська мова насаджувалась силою, тоді як українська витіснялась силою окупаційною московською владою. І про яку конкуренцію можна говорити? Давайте в Росії освіту, армію, ЗМІ, виробництво, владу, суди... переведемо виключно на українську мову років так на двісті, а потім подивимось яка мова виживе.

10. Степаныч

Див. допис вище #528. Прошу звернути там увагу на слова: "...чому ж Ви боїтеся її конкуренції з російською???" Мова про сьогодення, а не часи з 18-го по кінець 20-го століття.

11. iso

iso Well-Known Member

І я про сучасність. 20 років-це не минуле.
    Де Ви побачили у мене злобу, яку я хочу виміщати на невинних людях?
    Це називається "синдром червоної шматки" (Про Вас у цьому конкретному випадку).
    Мова йде тут про мову, а Ви приплели тут і невинних людей, зобіжених владою, і якусь помсту... Так, я хочу жити сьогоднішнім-післязавтрашнім днем, але вони виходять із вчорашньлго дня. Чи може сьогоднішнє суспільство тверезо дивитися у завтра, не маючи на увазі минулої війни? Чи зможе (прийде такий час) Україна нормально будувати свою державу і суспільство, забувши свої корені, досвід попередніх намагань?

12. premium

чого це я в своїй хаті маю конкурувати з якимись зайдами?

13. Степаныч

Оффтоп! Просто думка, взагалі: Нахабство і хамство не можна виправдати. Але можна зрозуміти його причину. Зазвичай це люди або інфантільні, або дебільні, або невиховані, або негідники... Може є й ще якісь причини... Як правило, рано чи пізно вони отримують по обличчю і пускають соплі, шмаркаючи: "За що?!"

Не оффтоп (відповідь на допис): приїздіть, наприклад, в Харків (Донецьк, Луганськ, Крим...), виготовте плакатик про "зайд" і станьте з ним у центрі міста. Для повноти картини можете в матюгальник пропагувати свої ідеї. СлабО?

14. premium

по факту російська мова є іноземною в Україні, тобто іноземного походження, але це не означає, що я буду по русифікованих містах бігати з таким плакатом

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Купите у китайців! :)

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да ну их - и ТАК все заполонили...Дадим работу своим - не хотят бегать с мегафоном по руссифицированным городам - пусть выращивают на голове оселедцы - и продают нам, нуждающимся...И польза - и поддержка отечественого производителя - и занятость делом вместо глупостей...:good:

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

Панове , ви що ту порадите що б українцем стати в Галичині москаліка собі отростіть? Краще замовте собі чупагу і отростіть коси.:)

18. Бранко

Бранко Well-Known Member

А кто знает на Польшчине речку Москову?

Мордва в Польше жила? Кто-то тут говорил, что вятичи от ляхов?

Moskawa - polska rzeka, prawobrzeżny dopływ Warty...

А ну послшаем академика Янина:

Политики тут нет, а новые исторические факты действительно есть. Самое интересное - о разности корней у славян северной и южной Руси написано еще в "Повести временных Лет". Два брата, Радим и Вятко пришли из ляхов т.е. два племени - радимичей и вятичей - переселились с Запада. А исследуя берестяные грамоты, академик Андрей Анатольевич Зализняк определил наиболее характерные особенности новгородского диалекта, роднящие его с западнославянскими языками. Прежде считали, что Киевская Русь говорила на одном языке, а разные диалекты стали формироваться после ее распада. Так нас и в школе учили. Но в грамотах XI- XII веков больше существенных различий между языком Киева и Новгорода, чем в XIV-XV веках. Поляки оказываются кривичам, новгородским словенам, вятичам по происхождению родными братьями, а киевские поляне - двоюродными...

По последним данным генетиков, москали это поляки или поляки-москали.

Вот вам и мордва...

Зы: Кстати, на Украине было государство финоугров. В районе Буга-Днепра-Днестра.

Этелкёз называлось. Вот где мордва.

:)

А мне известно и другое письмо:

«если хан будет давать войску деньги и коней, то мы готовы служить хану и панству крымскому: за кем хан, тот и пан». Это говорилось в начале 1693 г. В конце июля заключен был мир с ханом. Писарь Запорожский тайно говорил посланцу гетманскому: «как хан возвратятся из войны Венгерской, то Запорожцы хотят тотчас идти с ним войной на Великороссийские города за то, что им присылается из Москвы жалованье не такое, как Донским козакам."

Вот те и голой сракой.

:)

Останнє редагування модератором: 31 січ 2009
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не хотілося оффтопити але мушу...
    Я звичайно сплю дуже добре і мабуть ні за які гроші не просинався б в 3 годині щоб запостити на форум черговий bullshit.
    Але тут бачу козачки з ворожої держави годні в 2, 3, 4 годині ночі проснутися щоб покласти тут кілька купок лайна.
    Що це? Добрий кошт заплачений? Чи ненависть до сусідньої держави?

20. terrible

terrible Well-Known Member

та ні... просто тут певно в когось необережно зірвались слова "Київська Русь"...і накликали цим Бранко;)

цікаво, а не підкаже сам Бранко що то за лист такий в нього?

а де твій аватар? :)