Відповідь: Козаки :eek:Як можна зміцнити те, на що вже не можна вплинути??? І інше питання. Акцент на поразках, на зрадниках, на трагедіях, витягування на перший план подій (до речі, з дуже сумнівним їхнім трактуванням), які погіршують відносини з Росією і визивають обурення у дуже значної частини населення держави - це Ви називаєте зміцненням історії???
Відповідь: Козаки В мене до Вас питання. Ви походите з козацької сімї? Бо якщо ні то чому Ви маєте нахабство приходити на цю гілку тут постити і нас козаків чОмусь вчити. Краще пишіть на загальногромадянську гілку.
Відповідь: Козаки Ну, аналогію я зрозумів. Але вона у Вашій голові, а не в дійсності. Тому що у даному випадку я беру участь у розмові про історію МОЄЇ країни і не "вчу", а викладаю свою точку зору. ЗІ: Щодо "козацької сім"ї"... А як Ви доведете, що Ви з "козацької сім"ї"???
Відповідь: Козаки Моя сімя була такою до 1940 року в Бесарабії. В свій час брали Ізмаїл під командуванням Суворова. Можу довести. Але не про те в мене є більш сучасне питання ось не давно на гроші моїх знайомих і навіть з участю моїх скромних подарунків в Ню-Йорку були засновані ґенеральне консульство в США і посольство до ООН. Останнє одна з найбільших репрезентацій України у світі. І це було вижебрано у української діаспори в США українськими громадянами і державою. Встид таким громадянам які ще опісля качають права. Нагадує собаку з повісті Булґакова. На контраст багато років жив через вулицю від "Іспанського Суспільства" де іспанська корона побудувала цілий квартал з білого мармуру з прекрасним музеєм де поза всіма іншими коштовностями є найкраща колекція Веласкуса в США. Слава таким громадянам і такій державі. А не державі і громадянам які все що можуть показати у світі вижебрали у Ню-Йоркської діаспори. А потім кричать про українську культуру - дуже голосно... Сумно панове...
Відповідь: Козаки Поважаю, славна сім"я. Погоджуюсь повністю!!! Можна розвинути тему, але це вже буде оффтоп.
Відповідь: Козаки ой, ну я вас прошу.... 23-є лютого не підкажете, що сталося з червоною армією?... її часом на голову не розбили і чомусь цей день став святом... )) щодо "зрадників" я би так само не був би таким однозначним.... візьмемо, для прикладу, власова... зрадник?.. так, зрадив сталіна... але чому тоді його машиною, зі збереженням всіх регалей та почестей повезли в маскву, а не як всіх решта заарештованих?... інший приклад: пйотр первий... "великий" "реформатор"?.. ніби офіційна історія росії говоре, що так, офіційний перший поет (пушкін) вірш написав, пам'ятник поставили... а з іншого боку?.. знущання над народом, тортури, алкоголізм, знищення церкви... ну, і так далі... пс. ми завжди повинні трактувати свою історію, оглядаючись на росію?.. а чому так?..
Відповідь: Козаки Пупере, перечитайте свій допис! Це ж Ви "оглядаєтесь на Росію"! Тобто, якщо Росія/СРСР створювала такі міфи, то й ми маємо право. І чим закінчила Росія(як імперія) і СРСР? Я ж писав про інше. А Росію(сучасну) згадав тільки тому, що це не імперія і не СРСР, а така ж нова держава, як і Україна. Держава, з якою ми є сусідами і маємо спільну історію.
Відповідь: Козаки Не погоджуюсь. Росія - федерація - конгломерат окупованих в різні часи територій,яка продовжує імперську політику.
Відповідь: Козаки а росія ще поки що нічим не закінчила... я не кажу про міфи... більш точно: не тільки про міфи... в міфах нема такого негативу, як у брехні.... міф -- напівказка... плюс я кажу, що потрібно досліджувати історію постійно!. відкриваються нові факти, які дозволяють переглянути відомі події... наприклад, "кімерійці"... хто вони?.. відповідь зовсім інша, не та, яку подавали радянські історики...
Відповідь: Козаки То всё так, но ещё же и вперёд смотреть надо.. Европа нам поможет с казаками.. Вот тут новые финские казаки на службу Украине присягают ((( Карл XII отдыхает.. ***
Відповідь: Козаки Да??? Докази є??? Правильно, "ще поки". Як і Україна, США, Грузія, Польща, ............... ну і всі інші. Про це предметно будуть вести мову наші нащадки. Тееекс, пішов гуглити!
Відповідь: Козаки Приклади тюркських слів, якщо можна з деталями(можна лінки аби не захаращувати гілку). А тут взагалі. Так я не можу зрозуміти, то козаки турки, то поляки. Якоїсь чіткості немає. А взагалі наскільки я чув то білоруська мова найбільш споріднена із українською : Джерело http://uk.wikipedia.org/wiki/Українська_мова Тобто таке враження, що білоруси також турки, чи то колишні поляки, які стали українцями, які потім змінили місце проживання ? А Карпати то взагалі, одні турки там жили. Ну не знаю хто кому що дав, це якось так звучить - дав цукерку чи що. ЗІ: Всі сучасні мови змінювались із часом. Додано через 3 години 13 хвилин Ось знайшов статтю про тюркізми : http://referaty.com.ua/ukr/details/9002/ Але для прикладу можна навести грецькі чи римські запозичені слова, чи народів скандинавії. Крім того на скільки я прочитав, то стаття пише про тюркскі слова? як в козацькі часи, так і до козацькі, старослов'янські. О Самара - має тюркське походження. З тюркськими народами дана область Росії межує. Це якось дуже цікаво, якщо вже на то пішло, тоді з даного твердження, дуже згруба, можна зробити висновок, що жінки мають тюркське походження. Проте, хлопці в переважаючій більшості ні. Так що не потрібно чітко стверджувати про все населення, вживайте тоді 50%, близько половини, жіноча частина.
Відповідь: Козаки В районе Нижнего Дона такое было, но не в родной станице Пугачева Зимовейской, что под Волгоградом. И вообще, донские казаки весьма нехорошо, если мягко, относились к украинцам, см. Тихий Дон Шолохов. ЕНЦИКЛОПЕДІЯ «УКРАЇНСЬКА МОВА» ТЮРКІЗМ. В укр. мові налічується бл. 4 000 Тюрк.слов (без урахування власних назв). Понад половина з них — загальновживані: гарбуз, килим, кишмиш, отара, туман, тютюн, штани, карий тощо. Решта половина — історизми (башлик, бунчук, джура, канчук, опанча, осавул, сагайдак, ясир та ін.), діалектизми (байлик «безплатна примусова робота», бичак «ніж», гарам «худоба», кавук «мішок» та ін.) УКРАЇНСЬКО-ТЮРКСЬКІ МОВНІ КОНТАКТИ. Сягають часів ранньої східнослов’ян. доби, коли степи Причорномор’я контролювалися тюркомов. кочовими племінними об’єднаннями гунів (4 — 5 ст.), аварів-обрів (6 ст.), булгарів (6 — 7 ст.) та хозарів (7 — 10 ст.), яких витіснили печеніги (9 — 11 ст.), що, в свою чергу, поступилися кипчакам-куманам-половцям (11 — 13 ст.), а останні — крим. татарам та ногайцям Золотої Орди. Певний вплив на укр. діалекти старокиїв. доби мали печенізька та половецька мови. Прямим нащадком першої є гагаузька мова. Половецька ж лягла в основу кипчацьких мов. Проте пам’ятки давньоруської писемності з укр. територій («Повість временних літ», Київський літопис, Галицько-Волинський літопис, «Слово о полку Ігоревім» та ін.) і дані порівн.-істор. досліджень вказують на велику кількість (бл. 1 500 заг. і власних назв) печеніз. та половец. запозичень. З розвитком козацтва й чумацтва тюрк, вплив на лексику укр. мови ще більше зростає. Запозичення стосуються передусім козацького й чумацького побуту: козак, чумак, товариш, отаман, осавул, джура, кіш, кочувати, бунчук, шаровари, штани, очкур, гашник, калита, кисет, тютюн, люлька, башлик, тарань, чабак, шатро тощо. Завдяки різнобічним взаєминам засвоюються госп. назви, назви рослин, тварин, інструментів, товарів та ін.: саман, отара, Ґирлиґа, гарба, кишмиш, гарбуз, аїр, бузівок, барабан, кармазин, басма, тасьма, сап’ян, атлас, парча, куманець, терлик, килим, копил, буран. Поміт. впливу зазнав укр. ономастикон. Багато козац. прізвищ (за реєстрами 17 — 18 ст. — бл. З 000) — тюрк. походження. На тлі глобальних укр.-тюрк. контактів розвиваються й локальні мовні зв’язки — із кримськотатарською та ногайською мовами на Ц.України; з кипчацькою в Кам’янці-Подільському, Львові, Луцьку, Станіславі (тепер Івано-Франківськ), Могилеві-Подільському та ін. містах, де були колонії кипчакомовних народiв; караїмською у Луцьку, Станіславі й Галичі; із урумською в Надазов’ї; з гагаузькою в Бессарабії. Смесь. Потому что украинцы восприняли язык белорусской шляхты, язык Православных Речи Посполитой. Нагаи, нагайцы (ногайцы) — так называлось татарское население южно-русских степей, получившее, будто бы, это название от известного темника Ногая . Их разделяли у нас на Больших, живших на В от р. Волги, и Малых — на З от нее. Большие Н. — это потомки татар Золотой орды, вместе с покоренными ими тюркскими народами. Малые Н. из приазовского края были вытеснены нашими казаками далее на З, где разделились на несколько орд, подчинявшихся крымским ханам, а через них — турецким султанам: буджакская орда (от Днепровского лимана по берегу Черного моря к устьям Дуная, т. е. от Аккермана до Измаила. http://www.nashkray.kiev.ua/podi/podi1.htm Самара, это приток Днепра, рядышком с Запорожской Сечью, под Днепропетровском.
Відповідь: Козаки И в 20 столетии, донцы уже не любили украинцев. Корни нелюбви, повидимому еще с Булавинского Восстания.