Відповідь: Козаки Уверен,что если бы уважаемый француз знал, что когда-то родятся на свет Божий такие как вы, то непременно отказался от слова Малороссия. Но "к сожалению" он был ещё и историком, образованным человеком, поэтому оперировал по своему большинству фактами и теми определениями которые были приняты в 18 веке... Да, почти забыл - книга ни разу не издавалась на русском языке, а была ещё тогда переведена сразу на украинский.
Відповідь: Козаки Тоді буду, дякую за пояснення. У Вас з гумором не завше все гаразд. А у мережі Internet вона є? Судячи з кавалку тексту, дійсно цікава книга.
Відповідь: Козаки Да шутки "нэдорэчни" у вас какике-то... А насчёт книги,то в интернете не знаю,не искал. Она в наше время переиздавалась только в 1994г. и то всего 30тыс.экз. Я её у одного знакомого выменял,а на что - не помню
Відповідь: Козаки Бранко, Ви, часом, на "центрально-азіатський історичний сервер" не пишете ? про те ж саме й значення "тюб - дашок" ? бо там он теж цікаве є: "очевидно, тюрк. "кок ул" (хохол) - (сын неба) .." і - ще - що Гумільов десь писав про принців з південних китайських хунн, котрі за традицією предків вибривали голову залишаючи пучечок волосся та про чорних болгар - залишок гуннської імперії , що робили те ж ... де нашого тільки й не було... цікава штучка там є : про гуннські племена що несли в Європу традиції манчжурського тенгеризму, в яких чуб був "блискавкою" чи "змією тенгрі", тотемом бога. І чомусь такий чуб на бритій голові носив Святослав, син Ольги... заплуталась я в тій плутанині народів... енівей, а хотілось написати про іншого Сина неба, - земляка нашого Конашевича-Сагайдачного (хто не був у Кульчицях, підніміть руки!..) - в мене в тому американському календарі написано, що сьогодні душа його переставилась року 1622-го...
Відповідь: Козаки Потрапила на очі цікава інформація про значення слова Богун - спеціальне пристосування у парникових рамах для сушіння листя тютюну в шнурах без захисту від дощу та вітрів
Шаровари!! В мене тут випало таке питаннячко, про шаровари! Мама вчиться на юридичному факультеті(післядипломна освіта) і їй задали таке завдання:той хто відповість на питання Чому козаки носили широкі червоні шаровари, саме широкі і червоні. Обіцяли за залік поставити 5! дуже прошу вашої допомоги!!!!!!!!!! дякую
Відповідь: Шаровари!! Если коротко - от турков штаны эти пошли. Сначало, как военные трофеи, а потом прижились... Почему широкие - удобно на коня залазить и просто бежать, драться, ногами размахивая. Почему красные - скорее всего что бы своих от врагов отличать в рукопашной рубиловке. ИМХО.
Відповідь: Козаки Давно вже доведено, що ніякі Хунну з Китаю в Європу не прийшли. А були це пригноблені племена, які розчинились в інших народах.
Відповідь: Козаки В штанах, конечно. Просто покрой, видимо, был другой, да и материя иная. Я лишь отвечал на конкретный вопрос о шароварах. Вполне возможно, что моя теория не верна и просто смешна. Простите, великодушно. Для всех рагулей делаю открытое заявление - украинские мужчины ВСЕГДА ходили в штанах! :cowboy:
Відповідь: Козаки Неправда... Мамату підтверджує: Може росіянами у воєнкоматі стають. А українець - він з народження українець!
Відповідь: Козаки Без штанов, конечно. Просто ИХ не было (ИНОГДА) . Я лишь отвечал на конкретный вопрос о шароварах. Вполне возможно, что моя теория не верна и просто смешна. Простите, великодушно. Для всех рагулей делаю открытое заявление - украинские мужчины ИНОГДА ходили БЕЗ штанов! :cowboy: Ну, а теперь ПРАВИЛЬНО написал???? Или какие есть ещё замечания от администрации?:cowboy: