Кохання: хімія чи алхімія?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Sashka-ua, 10 лип 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Почуття теж мають біологічну природу.

2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

а хіба я заперечую? ))

3. Сергій аспірант

А вам доводилось закохуватись і утримувати голову холодною?

4. Obama

Obama Well-Known Member

А чи є серед нас лінгвісти, які підкажуть коли і де вперше зустрічається слово кохання???

5. Сергій аспірант

Любов - одна з найбільших ілюзій людства. Ми надто мало знайємо про біохімію цього процесу. Більше того не особливо то й хочемо пізнавати цей процес на науковому рівні. Ми ідеалізуємо хворобу і тішимось коли хворіємо. Комусь щастить видужати хтось разом хворіє і знаходить в цьому щастяю А дял когось це нестерпні муки, подолати які надзвичайно важко.

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

Любов - це стан який потенціно може бути психічним розладомм або вести до появи таких розладів.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Слухайте, п.Сергій!

Як не помиляюсь, Ви викладали зображення молекули, що відповідає за кохання...
    Можете її синтезувати?

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

Так живу, якось...

7. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

алхімія, алхімія однозначно:mocking:)))

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну чому, є спроби пізнати цей процес з точки зору нейробіології, дзеркальних нейронів.
    " Любовь - є особливо інтенсивною формулою нейробіологічного і психологічного резонанса. Тому, хто не вміє інтуїтивно налаштовуваватись на іншу людину, дзеркально відображати почуття, тому в коханні доводиться дуже важко." Іоахім Бауер "Чому я відчуваю, що відчуваєш ти".
    Те що відбувається між закоханими, порівнюється з т.з. "комунікативним танцем" між матірю і немовлям, навряд чи цей стан сам по собі є хворобою. Інша справа що окремі люди сприймають його хворобливо.

9. Сергій аспірант

Ні не я-))
    І тоді це справді стає хворобою

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

Будучи шизоїдом і маючи значні труднощі з інтуїтивним розумінням мені це зрозуміло.
    Шкода лае цілком позбутись відчутіві почуттів неможливо.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Значить це був Абдурахман...
    Треба в нього замовити :)))

11. Сергій аспірант

Нажаль тут не у сполуках справа - дія наркотичних засобів індивідуальна.
    Мені б було більш цікаво отримати сполуку яка перешкоджалаб закоханосі або моглаб допомогти її позбутись ( KCN. 9 г Pb не пропонувати).

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо не клин клином - то скористайтесь дієвим рецептом (не хімічним)

13. Сергій аспірант

Клин- клином тільки погіршує ситуацію - є ризитк тільки поглибити розчарування.

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

І яким саме рецептом?

14. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Взагалі то - час і досвід, розуміння того, що все минає.... Це найкращі ліки.

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мабуть вона починає вироблятись в організмі сама...з роками)).......закохуюсь помітно менше ніж 15 років назад))

• Подобається Подобається x 1
  16. Syslik Gopnik

Syslik Gopnik котиться в загс...

відчуття кохання - це резонанс тілесних потягів і бажання бути щасливим
    де одне відчуття підсулює інше і навпаки

а де твій аватар? :)