котел на тверде паливо

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Мих, 29 лип 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Pavel Chavyr

Pavel Chavyr Well-Known Member

Якщо пришпандьорити його паралельно існуючому котлу, то треба буде ще один насос ставити, якщо послідовно, то він буде трохи красти тепло, коли не буде працювати. Система відкрита чи закрита? Твердопаливний котел - штука капризна, потребує уваги, особливо, якщо обв'язки нема.
    Щодо українських - маю дуже негативний досвід, купив Данко, він потік в перший же місяць. За два роки тричі тік і щоразу в іншому місці. Ребра жорсткості всередині топки вже потроху почали вигоряти. Завтра мені привезуть новий котел, цей віддам на металлобрухт.

• Подобається Подобається x 1
  2. Pavel Chavyr

хоча ні, трохи помилився, другий насос ставити не обов'язково.

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Паралельно, послідовно:dntknw:.
    є труба на вхід і вихід, на них стоїть газовий, а за метр півтора є трохи місця щоб пхнути деревляний, то паралельно чи послідовно ?
    Насос можна поставити, а от та вся хамизація як в Миха на фотці, то точно не реально.

4. Pavel Chavyr

яка потужність газового?
    Якої потужності твердопаливний хочете придбати?
    Зза скільки хвилин він розігріє воду до 100 градусів?
    Якщо система закрита, то котел може спричинити перевищення тиску й розрив. Якщо труби пластикові, то їх не можна гріти більш 95 градусів. Якщо використовувати твердопаливний котел не на повну потужність, то буде значно падати ККД.
    Система закрита чи відкрита? Яка сукупна потужність радіаторів?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

24 квт

він нагріває бочку на 800 літрів за 1 заклад патиків до робочої температури.

• Тупо Тупо x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є захист на тиск води.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо Тупо x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я користувався твердопаливним котлом з середини січня. Що можу сказати?
    Спалюю газончик патиків за місяць, який коштував 2200 грн. на 170 м.кв. площі
    Дорого?

Ну... не дешево.

Але у мене в хаті ташкент. При газі було холоднувато. Якби я палив газом так, щоб було так само тепло, я б не вклався в 1000 кубів/місяць
    Це означає, що при тарифах, що були, неважливо чим палити - фінанси одні і ті ж.

Зараз газончик патиків 2600 грн., а газ 7000 грн.
    От і вся економія. Три місяці за вартість одного.

Вартує?

Але котел тре брати піролізний, якщо не хочете щодві години підкидати дрова.

Задоволення дороге:
    котел 1500 євро з автоматикою
    обвязка з роботою біля 15 000 грн.
    труба - подвійний цинк- 14000 грн з установкою.

Ітого біля 66 500 грн.

Річна економія: 31 500 - 19 500 = 12 000 грн./рік

А якщо газ зробити по 1100 грн за 1000 кубів, як хоче Юлька, то до дупи то все енергозбереження разом з альтернативними джерелами.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Потужність газового в мене вроді 20, точно вже не памятаю, 70 квадратів площі, система стара совецка з баньоком на стриху, колись він бувало закипав, але то було дуже давно :)

• Інформативно Інформативно x 2
  9. Pavel Chavyr

На 70 квадратів має вистачити 10-12 кВт. А якщо хата утеплена, або хоча б дерев'яна, то й 7кВт багато буде. Дуже потужний брати не раджу, бо буде часто закипати. Хоч у вас і відкрита система, та все одно від кипіння нічого хорошого. Якщо кипить з газовим, то треба лише краник підкрутити, а ось якщо закипить з твердопаливним, то зупинити кипіння буде важче.
    Ну й залишається проблема з українськими котлами. Їх якість дуже сумнівна.

• Інформативно Інформативно x 1
  10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мені тут нині прийшла думка, давайте потеотеризуємо :).

Щоб вода закипіла (в чайнику на плиті), потрібно багато енергії (повний газ),але щоб підтримувати кипіння (100 градусів) мінімальний газ. Чи не була б система значно ефективніша якщо б була спланована щоб постійно підтримувати температуру сто градусі?

Що скажуть вельмишановні теоретики і практики?

11. Pavel Chavyr

котел має продукувати стільки тепла, скільки потрібно для підтримки температури в приміщенні. Вода тут лише посередник. Оптимальна температура води в системі залежить від потужності радіаторів і тепловитрат будівлі. Зазвичай проектують таким чином, щоб достатьою була температура 60-80 градусів. Якщо будете тримати під сто, буде гаряче.
    А взагалі існують й такі системи опалення, де сотня, то навіть мало. Називається парове опалення. :)

• Не подобається Не подобається x 1
  12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну гаряче буде якщо кіптити 100 на системі розрахованій на 50, а я чисто теоретично собі міркую що підтримувати кипіння можна малою енергією.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чого мало? Не иенше, ніж всі затрати на опалення+всякі непотрібні нагріви.

Тримати 100 градусів досить затратно, хоча ясна справа, тримати температуру економніше, ніж відпускати до зниження і потім повертати до 100 градусів.

• Креативно Креативно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  14. Pavel Chavyr

По-перше, твердопаливним котлом дуже важко, практично - неможливо підтримувати завдану температуру. По-друге, яка різниця, скільки градусів в системі? Важливо, скільки в кімнаті.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене температура гуляє 70...75. Якщо нижню поставити 65, то верхня буде 70. Нижче опускати не бажано - засирає комин і коло комина.

• Тупо Тупо x 1
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б тут посперечався. Ставите датчик температури в кімнаті, який подає дані на прилад, що керує трьоходовим краном, який або подає тепло на батареї, або на бочку з водою, при цьому регулюється подача повітря в котел. І всі діла. Просто тре брати сучасне залізо і все буде ок.

• Тупо Тупо x 1
  17. Pavel Chavyr

Мих, людина ж питає про систему без теплоакумулятора. А якщо є ТА (бочка - той самий ТА), то звичайно й температуру тримати можна.

• Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  18. Hyligan

Hyligan Іронічний

А шо то за каміни які підключають до системи водяного опалення?

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Як казав один вумний чоловік, ми мусимо пройти по всіх пунктах, і не просто пройти, а потоптатись в кожному ))
    Який саме? Більшість кімнатних термостатів- це сухий контакт, а тому фіг дістанете затухання коливань.
    При умові, що туди поставили відповідний триходовий з відповідним керуванням сервоприводу.
    А хто алгоритм перепропише в тому приладі? Спеців не так уже й багато, і не такі вже й дешеві їхні послуги.
    Тобто чайникам там не просто руки запхати.

Останнє редагування: 15 кві 2015
  20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Щось Ви темните?! Гугл завалений такими камінами і способами їх підключення

а де твій аватар? :)