Косово поставило на вуха ООН, НАТО і Росію

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Samojlovu4, 17 лют 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Відповідь: Косово поставило на вуха ООН, НАТО і Росію

Але іде той газ російською територією...

2. Дуд@риК

Дуд@риК Well-Known Member

Наміри благії, але для повернення спершу треба умови створити. І створити їх ми маємо самі, а не чекати що нам їх створить навернута на батьківщину діаспора. Давайте спільно працювати, наводити лад в державі, тоді і преференцій створювати не доведеться. Більшість єтнічних українців залюбки переїдуть до України.

і то правда. Але штука в тому, що наша країна поки що не "нормальна". В нас нема покищо належних умов для заснування і ведення власного бізнесу. А вкладати кошти в сумнівні проекти на заході н звикли.

3. coolzak

coolzak Well-Known Member

Зеник перша преференція яку би я хотів бачити це те що ДАІ мене перестане зупиняти де не попало без причини і митники з погранцями щоб перестали дивитись при вїзді як на дійну корову .А про повернення то якщо може я повернусь на 60 % то діти даю тільки 5%

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ви Львівську газету читаєте?:)
    Росія готова допомогти Абхазії та Південній Осетії на шляху до незалежності.(тимчасової? а згодом окупувати?:D) Звичайно, така ситуація не до вподоби Грузії, оскільки загрожує суверенітету цієї країни. Міхаіл Саакашвілі повідомив, що всі, хто проживає на території Абхазії та Південної Осетії, є громадянами Грузії, тож держава має право захищати територію, на якій вони мешкають.

Додано через 1 хвилину
    А до Європи, російський газ нашою територією.:)

Додано через 9 хвилин
    А що Вам конче потрібно?;)

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

...так от і я про то ж: діяти треба чим швидше...бо нащадки емігрантів не матимуть жодної ностальгії за Батьківщиною своїх батьків....

....а щодо ДАІ і митників....то цю складну і заплутану систему треба міняти докорінно і блискавично, не залишивши жодних шансів на її повернення....але от як це зробити то тут треба поламати голову не одному спеціалісту, а може і не одному інституту управлінської справи....

....адже і митників і гаїшників можна зрозуміти: ідучи на посади вони платили грубі гроші, що можна порівняти зі стартовим капіталом в бізнесі. І само собою, що вони як мінімум хочуть відробити ці гроші, а ще й отримати прибуток. Якщо взяти до уваги, що на посаду начальника західної регіональної митниці в 2000 чи то в 2002-му році поважний пан заплатив Кучмі 1 млн.$, то само собою, що він буде вимагати грубих грошей від кожного кого призначає на посаду сам...а ті в свою чергу - хочуть свої гроші відробити....

так що як цю систему виправити?.....єдиному Богові відомо....
    оскільки просто повиганяти всіх - означатиме що на їх місце необхідно набрати нових людей, які матимуть належний досвід роботи....інакше вся служба завалиться...а де ж взяти таких НОВИХ людей, які не зіпсуті тою пострадянською системою?...

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

ОФФТОП
    А як же дружина президента?;)

Додано через 2 хвилини
    У світі не існує іншого засобу, ніж система покарань!
    Доки цушки-рудьковські на волі, діла на буде.

Додано через 49 хвилин
    --------------------------------------------------------
    Однак, детальніший розгляд балканської інтриги додає несподіваних фарб і неочікуваних сюжетів.
    Непоміченою залишається активність Росії, яка у кількох напрямах давно і наполегливо працює над питанням проникнення в Косово. Публічна просербська риторика не заважає готувати ґрунт для придбання активів на території нової держави, встановлювати взаємовигідні контакти з політичним істеблішментом і транскордонними угрупованнями албанців. Досвід сусідньої Чорногорії, у якій російський капітал вже придбав значні активи практично у всіх галузях економіки і знайшов спільну мову з місцевими політиками, буде повністю використаний для роботи у Пріштіні. Цікаво, що структурами, які пов’язують із Романом Абрамовічєм, вже кілька років тому здійснені масштабні придбання власності зокрема у південних, населених переважно албанцями, районах Чорногорії.

Іншим важливим виміром балканської інтриги є газовий прорив, який буквально напередодні прогнозованого проголошення незалежності Косова зробила Росія на Балканах. Плани будівництва нового енергетичного ключа до Європи – газогону «Південний потік» – значною мірою пов’язані зі схвальною позицією Сербії в цьому питанні та підкріплені придбаннями газорозподільних мереж на її території. Казати про реалістичність цього проекту зарано, але за найгіршого розвитку подій, маргіналізована Сербія, яка відкликала свого посла у Вашингтоні і погрожує зробити відповідні кроки щодо інших світових столиць, перебуває не в найкращій позиції для політичного маневру і буде не надто схильна дослухатися навіть до цілком слушних аргументів із Вашингтона чи Брюсселя.

Ймовірно, пройде ще певний час, доки контакти офіційного Белграда із західними партнерами стабілізуються і можна буде говорити про подолання наслідків Косовського шоку. Саме цей період може бути використаний Москвою для закріплення своїх позицій і проштовхування певних рішень, які буде важко відіграти назад.

Не беручи до уваги відірваних від реалій пересмикувань щодо зростання загрози сепаратизму внаслідок незалежності Косова, можна передбачити, що від характеру перебігу подій на Балканах у найближчі дні і тижні певною мірою залежатимуть перспективи отримання надважливого для Києва позитивного рішення по Плану дій щодо членства в НАТО. Для США, як чільного спонсора незалежності Косова і, одночасно, головного лобіста України в НАТО, буде важче досягти поставлених на Бухарестському саміті цілей, у разі неконтрольованого розвитку подій на Балканах. Однак, поки події в регіоні перебувають у межах певного прогнозованого коридору, що підвищує шанси як для реалізації українських прагнень щодо НАТО, так і для європейської перспективи Балкан.

Сергій Данилов, Центр близькосхідних досліджень

• Подобається Подобається x 1
  7. coolzak

coolzak Well-Known Member

Виступав на канадському ТВ бувший посол в ООн- і сказав так-або Канада буде дотримуватись міжнародних законів і домовленостей і тоді Косово не можна признавати або піддатися на тиск США і іже з ними і признає Косово але тоді дістане удару по свому міжнародному авторитету яким канадійці дуже тішатся

8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Да просто у канадцев есть проблемы с Квебеком. Поэтому и Румыния против признания Косова

"Венгерский национальный совет Румынии требует от Совета Европы приезда в край специального представителя для составления доклада по автономии трех румынских уездов, где абсолютное большинство составляют этнические венгры.

Как сообщает румынский телеканал Realitatea TV, лидер совета Ласло Токеш заявил, что румынские власти не учитывают исторические примеры. По его мнению, косовский конфликт возник из-за того, что албанскому населению отказали в праве на автономию, а без автономии Трансильвании у румынских венгров нет будущего.

В прошлом году в трех румынских уездах - Муреш, Харгита и Ковасна - был организован неофициальный референдум, в котором приняли участие почти 210 тыс. граждан, 52% от числа имеющих право голоса. 99,3% участников плебисцита высказались за автономию края.
    Учитывая полученные результаты, Венгерский национальный совет посчитал, что референдум прошел успешно и в рамках закона, а жители Трансильвании проголосовали за создание законодательным путем венгерской автономии как административно-территориального образования в составе Румынии. Итоги референдума будут отправлены в Совет Европы.

Источник: NR2.Ru

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Независимость Косово легитимна
    Заявление ЦКС ДС, 21 февраля 2008 г.
    "Демократический Союз" находит, что независимость Косово - это акт исторической справедливости, ликвидация последствий геноцида, которому албанцы подверглись при Милошевиче, и что она не будет иметь негативных последствий. Косовары признают европейские ценности и обещают соблюдать права национальных меньшинств, особенно сербов.
    Мы поддерживаем признание независимости Косово США и большинством стран Европейского Союза. Нас глубоко тревожит неуместная и недемократическая реакция на косовские события российского руководства, которое делает все, чтобы снова вмешаться в конфликт на Балканах без всякой выгоды для России, как уже было в 1876 и в 1914 гг.
    Мы считаем совершенно неуместными разговоры о признании независимости Абхазии, Южной Осетии и Приднестровья, ибо здесь в действительности речь идет не об установлении независимости, а о присоединении их к России, что равносильно разделу Грузии и Молдовы.
    Мы считаем целесообразным и необходимым признание Россией независимости Косово.
    Председатель ЦКС ДС
    Валерия Новодворская

10. Sandy

Sandy GRAND

Валерия Ильинична лишний раз продемонстрировала российскому народу свою предательскую сущность. Не продажную, потому что, я уверен, она это делает не за деньги - убеждения у нее такие, и в искренности ей не откажешь. Отрадно, что ее голос, как обычно, уйдет в свисток.

• Подобається Подобається x 3
  11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Правительство Польши признало независимость Косово, самопровозглашенную краем в одностороннем порядке 17 февраля. Об этом сообщил здесь телевизионный канал ТВН 24, передает ИТАР-ТАСС. Через несколько минут заявление на эту тему должен сделать здесь министр иностранных дел Польши Радослав Сикорский.

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

За що Ви ТАК не любите "російський народ"? Чи Ви важаєте той народ націонал-ідіотами?
    Це яким клятвам вона зрадила? Які обіцянки?

13. Городецький

Городецький Well-Known Member

Дивакувата бабка, нічого не скажеш. Але до чого тут зрада? Що там є в тексті антиросійського? Бідкування за задоволеними диктатурою росіянами - антиросійське?

Мені лише здалося, але Ви РТР передивилися, чи ні?

Додано через 1 хвилину
    Левандівка, випередив.

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

В Конституції України декларується:

" Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.
    Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.
    Україна є унітарною державою.
    Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
    "

В Конституції Росії:

"Статья 4
    1. Суверенитет Российской Федерации распространяется на всю ее территорию.
    2. Конституция Российской Федерации и федеральные законы имеют верховенство на всей территории Российской Федерации.
    3. Российская Федерация обеспечивает целостность и неприкосновенность своей территории.
    "

За логікою, оскільки Конституція має вищу юридичну силу, то будь-які спроби відділення будь-якої частини України (Крим і т.д) або Росії (Чечня) в окрему країну є неконституційними, тому злочинними, тому винні повинні переслідуватися по закону. Я правий чи ні?

Цікаво, чи є щось подібне в Конституції Сербії?

Додано через 4 хвилини
    Переконаний, що Новодворська виступає за незалежність Косово не тому, що вона вважає це правильним, а лише в піку офіційній владі Росії. Якби Росія визнала незалежність Косово, то ця пані так же активно і полум"яно доводила б, що Косово незалежним бути не може. Така її сутність.

Додано через 7 хвилин
    Дивно все ж таки люди побудовані! От абсолютна більшість росіян впевнені, що немає диктатури, а люди, які там не живуть, вважають, що є! Була б диктатура, де були б Новодворська і їй подібні? Та й помірковані опозиціонери також.

• Подобається Подобається x 2
  15. Sandy

Sandy GRAND

Тобто, не визнають незалежність Косово лише націонал-ідіоти?
    Зрадницька сутність Новодворської полягає в тому, що її країна виступає проти подвійних стандартів та за дотримання міжнародних норм, а вона цим подвійним стандартам трафить, розумієте? Це одне. Друге. Після такої заяви як її сприйме більшість громадян Росії? Правильно, саме як зрадницю. Можливо, вони й неправі, але точно вам кажу, панове, сприйняття буде переважно саме таке.

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

ці норми на протязі історії Російська імперія попрала неодноразово. Я там наводив про норми? Зараз повторю цікаву статтю.
    весь текст

17. Sandy

Sandy GRAND

То ж нехай пані Новодворська зосередиться на тих випадках, коли Російська імперія порушувала міжнародні норми, а не відстоювала їх, логічно? ;)

Должно быть (возможно должно быть, не знаю), но на данный момент это не так.

18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А все же почему США и ряд европейских стран, так скоропалительно признали независимость, а Тайвань уже 60 лет добивается и все никак. Вот Кондолиза в Китае опять подтвердила, что Тайвань это Китай. А ведь Китай - это страна под властью коммунистов, не то что Сербия которая приложила столько усилий, чтобы стать прозападной, а ее так опустили

• Подобається Подобається x 1
  19. Sandy

Sandy GRAND

Понимаете, Тим22, мне кажется, что американцы чем-то чувствуют, что в независимом Тайване самую большую военную базу в Азии строить нецелесообразно, потому что ее просто не будет. Вокруг окажется столько "друзей" по типу Северной Кореи или Ирана... Я уж не говорю о самом Китае! А вот в Косово - пожалуйста!

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Хлопці дозвольте вмішатись в дискусію.Я українець,але все рівно я вважаю що не все чорне або біле.Я засуджую етнічні чистки сербів,але я проти того щоб Косово ставало незалежним.Ви всі приводите в приклад конституції,закони ,але погодьтеся зі мною,що коли я йду вечером містом,і в мене в кармані закон про недоторканість,мене,як особи,то гопники які захочуть мене обібрати просто плюнуть на закон,на мої права і на все вкупі.Вони поб"ють мене зберуть все що в мене буде і порвуть усі закони,які будуть в мене в кармані.Бо наявність законів при відсутністю контролю за їх виконаннями не гарантує їх виконання.Не можна постійно перекраювати кордони,бо це гра з вогнем.Я згоден з тим,що під час масових заворушень з чистками потрібно було вводити контингент ООН,але створювати іще одну країну Косово,читай другу Албанію,не було потреби.Так можно достворюватись до Третьої Світової.Народи повинні визнати,що повинна бути відправна точка,після якої,всі намагання до переділу світу повинні категорично присікатись.Бо інакше почнеться Армагедон.Адже завжди в любій країні найдеться добрий десяток негідників для яких війна-мати рідна.Сербів заколотників,натхненників етнічних чисток потрібно було так наказати,щоб у третьому поколінні здригалися,згадуючи про це.Але албанцям потрібно було дати зрозуміти,що вони проживають в Сербії,і повинні поважати її закони,і її територіальну цілісність.Вони можуть мати національну автономію,де поряд з державною мовою вони б використовували б мову свою,але це все в рамках Сербії.Не подобається їм жити в Сербії,будь ласка,Албанія недалеко .Але те,що може бути після цього ,не варте тієї каші,яка може заваритися в світі.Згадайте,дві світові починалися на Балканах.:cowboy:

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)