Косово поставило на вуха ООН, НАТО і Росію

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Samojlovu4, 17 лют 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: Косово поставило на вуха ООН, НАТО і Росію

Больше чем уверен, что неоднократно называлась сумма, по которой дело закроют...

Скажите а власти страны должны отстаивать свою территориальную целостность или нет? Для вас как Я понимаю главным принципом является "право нации на самоопределение"?

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я не оспариваю такого.Вполне возможно. Я - о другом. В Украине таоке невозможно в принципе. Прочитите чудесные эссе на durdom.in.ua - от Канариса. И представте, что такое появиться в России - о Путине, Фрадкове и пр...
    Даже денег не предложат - под стражу закатают сразу....
    Я скажу немного о другом. Государства стараються договориться о прозрачности границ. Мои друзья ездили во Францию на машине - хотели увидеть границу между Германией и Францией....не увидели....Раз - и уже французский городок...Целосность говорите? Нет границы между ними, и валюта - общая.... Но народы - разные. Поэтому - имеют права именно народы на свои государства, но при этом - не отгородиться стеной, а жить вместе. Это - мэйнстрим современного мира. А иначе - будет Северная Корея....

3. Дальневосточник

Я Вам - о свободе слова, Вы мне - об орендаторе, которому пригрозили бумажкой....Я бы еще понял, если бы гонения на этого орендатора начались после поста в ЖЖ.... :)
    А так - "в огороде - бузина, а в Киеве - дядька..." :D

4. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Однозначно НЕВОЗМОЖНО!!!!!:cowboy:
    Если уж Наливайченко за своим кошельком не смог уследить....:D :D :D
    то куда уж ему до интернета...:suicide:
    П.С.Наши менты видать еще тупее российских,наши не знают что такое интернет и как им пользоваться.:radist:

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я так зрозумів що Ви це сказали "с назидательной целью".Тепер про русинів.Дійсно існує така проблема.Ви будете сміятися,але ця прблема тоже прийшла з Москви.Раніше як такої її не було.Я маю на увазі при СРСР.Вона постала при розпаді СРСР,коли утворювалась незалежна Україна.Як ми знаємо реакційні сили як в Росії,так і в Україні(консерватори з КПРС)були проти утворення незалежної держави.Для цього були задіяні сили як в Україні,так і в Росії і в діаспорі в основному венгерськомовній.Доморощений економіст С.Устич,будучи губернатором розробив ноу-хау-вільну економічну зону-Закарпатську область,в якій обіццяв молочні ріки і кисельні береги для жителів краю.До нього долучилася діаспора,такий собі професор Магочій,найшли декілька екзальтованих українофобів і створили таку собі спілку Подкарпатських русинов Закарпаття.Причому не звертали увагу що і по тому боці карпат а особливо в Сколівському районі фамілія Русин одна з найчастіш вживаних.Але при тому ніхто не вимагає автономії для них.Я можу бути неправий,але мені здається,що русин це одна з назв українців,просто за карпатами вона залишилася в звязку з відокремленістю даної території найдовше з усіх територій сучасної України.І що інтересно,завжди ці проблеми виникають під час погіршення україно-російських відношень.Невже не замітно що сьогодні до цього ще й додалась проблема з сусідньою Угорщиною.Тобто атака з усіх фронтів.
    В мене була бесіда з людиною,яка активно приймає участь в русинському русі.Я її питаю,чого ви добиваєтесь невже ви думаєте відокремлюватись від України.Вона відповіла:"Ні ми хочемо автономії і признання нас як нації."Для чого ?-:питаю я."Тоді нам будуть більше виділяти грошей"-:відповіла вона."Хто"-питаю я"."Держава Україна"-відповідає вона."Хто Вам таке сказав"-:питаю я."Пан Магочій і другі наші лідери,згідно міжнародного права на нацменшини і їхній розвиток держава повинна виділяти багато грошей"-відповідає вона."Чи взнавали Ви,чи багато виділяє держава Україна кримським татарам,грекам,росіянам,румунам і другим нацменшинам грошей?"-:питаю я."Ні,не взнавала"-відповідає вона.
    Ось так,дурячи людей,вони (московські політики)роблять свою деструктивну роботу впливаючи на українську владу.І не про русинів вони журяться.Їм пече за недостаток газодоларів,які вони можуть не дістати від ліквідації росукренерго.

Додано через 15 хвилин
    Вибачайте Ви не відкрили Америки,таке як в Україні так і в Росії-"сплошь и рядом".Я можу зараз описати події місячної давності в Москві_наїзд на фірму типу такого як Ви розказали,тільки крутіший,маски-шоу,ФСБ і телебачення одночасно(формування негативу в населення).Наручники,собаки і др. атрибути "устрашения"Просто пітерські наїхали на московських,захотіли захопити ринок.Так що наші і ваші вчилися працювати в одній державі-СРСР.І поки не повмирають всі виходці з СРСР доти такими методами не будуть гребувати "власть придержащие",вони других методів не знають.

• Подобається Подобається x 2
  6. Дальневосточник

Да нет, смеяться я не буду. Прочитал внимательно, со многим - согласен...Тут на востоке тоже есть не мало "халявщиков" - чтобы деньги получать - за так... Одно только не понятно:"...Русины в Словакии, Польше, Венгрии, Чехии и Сербии официально признаны отдельной национальностью.В августе 2006 года Комитет по ликвидации расовой дискриминации ООН призвал правительство Украины признать русинов в качестве национального меньшинства..."
    Все страны - кроме Сербии - члены НАТО, заподозрить их в подыгрывании Москве как-то не могу....
    Я в Закарпатье был давненько - 1969 году.... Хорошо запомнился местный говор - мало похожий на украинский язык, очень быстрый...По крайней мере по сравнению с тогдашним Львовом - я впервые оказался в полностью украинскоговорящем городе - я почти не понимал закарпатцев...Ну это так - лирическое отступление....Во Львове впервые увидел Спортлото - в Луганске его не было еще...Стал говорить с продавцом в киоске - и очень был удивлен хорошему украинскому языку...Я учил в школе, писал диктатнты, отвечал...Учитель был прекрасный...Но одно дело - учитель, а другое - обычный человек...Такие вот детские воспоминания....

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Давйте попробуємо розібратися.Я не лінгвіст,і не знаю як доказати спорідненість чи неспорідненість мов,але на перший погляд обивателя в Закарпатській говірці коріння все-таки українські.Звідки ж така велика кількість слів незрозумілих всьому українському загалу.
    Ради інтересу почитайте словник неукраїнських слів Закарпаття.http://www.kolyba.org.ua/component/option,com_rd_glossary/Itemid,35/
    Якщо Ви вважаєте що більше слів в Закарпатській говірці немає,тоді можна говорити про окремішність закарпатців від українців.Але повірте остальні слова котрих немає в цьому словнику-українські.
    Але це був ліричний відступ.А тепер причини.На Закарпатті практично немає двох населених пунктів де б говорили одинаково.Так що говорити про якийсь один етнос який об"єднує саме мова недоцільно.Тепер подивимось національний склад населення.Практично немає двох одинакових районів з одинаковим національним складом населення.Більш-менш україномовне населення територіально розмістилося в пригірських(сусідніх з Львівщиною районах).Рівнинні райони заселені з однієї сторони румунами,з другої угорцями,з третьої словаками,і невелика частина польської.Оскільки довгий час по перевалу був кордон,то спілкуватися з українцями зі сторони Львівщини не було можливостей.Отож розвиток мови йшов як міг,під впливом тих політичних процесів і режимів які господарювали в Закарпатті.Під час Австро-угорської монархії в Закарпаття переселялись німці(відкриваючи поклади залізної руди плавили метал і робили предмети домашнього вжитку.)Не буду заглиблюватись в історію,але влада кожної держави,яка була в Закарпатті вводила вивчення в школах державної мови,так що вплелася угорська і словацька і німецька і румунська,заробітчани з європи принесли англійсьські слова(амбрела -парасоля і т.д.)Звідси така барвиста мова в Закарпатців.Я знайшов дуже багато слів похожих на бойківські(Львівщина гірські райони)Між іншим на Закарпатті дуже часто зустрічається прізвище Бойко.
    Тепер відносно назви,і наявність русинів у
    Я для себе пояснюю це так.Ми всі прекрасно знаємо,що назва Україна і народ український з"явилась історично не зовсім навно.У кожного народу є назва якою він називає себе і якою його називають сусіди-близькі і далекі.Так от ми також знаємо,що здавна людей які проживали на території теперішньої України називали росичі,русини(це ще від Київської Русі.)Після того як була зруйнована і поневолена одна із самих сильних держав(Київська Русь),вона була поділена на куски,які на довгий час втратили між собою зв"язки.Одна з таких гілок,що проживала на території сьогоднішнього Закарпаття і асимілювалася по всій території південносхідної Європи.Вони як називалися русинами так і тепер називаються ними.Оскільки за довгий часовий період дана гілка не мала контактів з другими гілками русинської нації(що з часом самоідентифікувала себе в український народ,як тепер і називається)ми дістали дві назви однієї спорідненої нації.Просто потрібно щоб за це взялися науковці,слов"яністи лінгвісти-вони б з легкістю доказали спорідненість цих двох назв.А так на пустому місці виникає багато домислів.Причини тут дві:економічна і політична.Політична як тиск на українську владу,а економічна-люди до цих пір думають що як вони відділяться то їм стане краще жити.Тут мало-мальський знаючий економіст,який знає формування бюджету Закарпаття розіб"є без труднощів це хибне уявлення.

• Подобається Подобається x 3
  8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пресс-секретарь НАТО Джеймс Аппатурай призвал российские власти оставить «пылкую риторику» в комментариях по поводу расширения влияния альянса и размещения компонентов ПРО в Восточной Европе, сообщает AFP.
    Он заявил:

«Мы слышим слишком много риторики на слишком высоком уровне. Мы бы хотели, чтобы ее приглушили. Пылкая риторика попадает в заголовки, и в последнее время ее немного чересчур».

Касаясь присоединения Грузии и Украины к НАТО, Аппатурай подчеркнул, что решение об этом пока не принято и консультации продолжаются. По его словам, к мнению России прислушиваются, но решать, кого приглашать в альянс, будут исключительно члены НАТО.

Аппатурай также отметил, что союзники по НАТО считают независимость Косово никак не связанной со стремлением других регионов к самоопределению.

Отвечая на вопрос о желании Абхазии получить независимость, он заявил:

«Однозначная и твердая позиция НАТО состоит в том, что территориальная целостность Грузии должна быть сохранена».

«Наши двери открыты для новых членов, новых демократий в Европе, которые хотят использовать свое право на присоединение к альянсу. Но это не мы охотимся за новыми членами, а они хотят присоединиться к НАТО», — сообщил также Аппатурай.

Комментируя опасения Путина, что НАТО стремится заменить собой ООН, пресс-секретарь подчеркнул: «У нас на это нет ни средств, ни желания».

• Подобається Подобається x 1
  9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Писав я вже в цій темі неодноразово, що албанці свою державу вже створили, вона називається Албанія.
    А от абхази і баски своє право дійсно поки-що не реалізували.

10. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А все-таки почему, за что такая любовь к косоварам. И почему другие не имеют право на независимость

11. Mathematician

Mathematician Member

Ну, вибачте. Це не дуже цікаво, і про лідерів євродемократії я би помовчала. Як на мене, ніякої демократії зараз і близько нема! Усі говорять про усякі такі примарні права, це просто модно так стало, а насправді, як я вже і казала, ніхто нічого не дотримується! Та це все величезна ГРА!!! Та сама Європа, "оплот демократії", закриває очі на те, чого їй бачити не вигідно! Мене лише одне цікавить: коли вони усі почнуть говорити правду????

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

А Югославія? Це рана, яка дійсно саднить. Було таке? Ну скидали ж літаки країн, що входять до НАТО, бомби на Югославію? Ми поїхали до однієї з югославських республік і отримали несподівані відповіді на свої їдкі запитання від громадян Словенії. Оперуючи фактажем, нас запевнили, що цієї події до останньої миті намагалися уникнути. 26 країн рвали на собі волосся від розуміння, що ніякими іншими шляхами диктатора зупинити не вдається. Але Гітлера треба було зупиняти? Сталіна треба було зупиняти? Мілошевича треба було зупиняти, коли він почав вирізати вагітних жінок? Тому давайте починати з іншого боку. Давайте запитувати про це спершу в сербів.
    — Повертаючись до питання про обізнаність чи необізнаність українців щодо НАТО — хто має займатися просвітництвом у цьому напрямку?
    Ю. Л.: — Та частина влади, яка повинна цим займатися. А також будь-хто, хто може це робити. Я, наприклад, пишу статті. Щоб написати статтю, гроші ж не потрібні. Проблема НАТО — це фактично проблема піару. Уявімо, що в нас є автомобіль, а ми візьмемо мотор, на ньому закцентуємо увагу — і він буде важливіший за весь автомобіль. Так от, НАТО — це частина нашої політики євроінтеграції. Вагома частина, але все ж частина. Народ ставиться до європейської інтеграції нормально, спокійно. А НАТО вирвали із загального контексту і створили уявлення, що це щось таке окреме, змій триголовий, якась паскуда, яка «мочить» Югославію. А Європа на нього ніякого впливу не має. Насправді натівські армії працюють під контролем своїх урядів. Усе, що робить НАТО — під відповідальністю європейських країн. Коли НАТО створювалося, всі були переконані, що обов’язково почнеться третя світова війна, але війна не почалася. Одна з причин — це якраз створення НАТО. весь текст

13. KabMiner

А чого всім їм 26-ти було рвати волосся, на собі, коли всю роботу робили США???
    Гітлера зупиняли??? А хто? Може ВБ і Франція, коли дозволили йому захопити Чехословаччину, а потім і Польщу? Гітлера зупинив тільки СРСР.
    І що, зупинили?
    Мілошевич вирізав вагітних жінок??? :crazy: Чи може це робили звичайні солдати з обох сторін???
    Про що? Серби підтримували Мілошевича.

Обнажила курка інтєллєкт....:download:
    Нє, гроші не потрібні, але без них статті про НАТО не пишуться.

Та що ви кажете? А як же Австрія, Швейцарія, Швеція, Фінляндія, Ірландія, Кіпр, Мальта? Чи вони не Європа? Чи може їм також треба спочатку євроінтегруватися?

Галіматья!!!!

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

А тому що! В газеті "День" звідки ця стаття, існує "Коментарі читачів:"
    Чом би туди не дописати Вам було свої резони?;)

Додано через 2 години 0 хвилин
    У Белграді побили кацапських глашатаїв гєбіста пуціна

Якось пропустив ці новини...

Додано через 2 години 1 хвилину
    в ході протестного мітингу і демонстрації сербів пошкоджено не менш як вісім автобусів місцевої транспортної компанії.
    Як передає РІА Новости, мітинг сербів проти одностороннього проголошення незалежності Косово почався в Белграді о 18.00 (за київським часом). Потім частина учасників акції попрямувала на урочистий молебень в храм Святого Сави, інша, найбільш радикальна частина демонстрантів, відправилася громити посольства країн, що підтримують незалежність Косово.
    На даний момент з`явилися повідомлення про атаки на диппредставництва Великої Британії, Німеччини, Хорватії, Туреччини, Бельгії, Боснії і Герцеговини. Також демонстранти закидали каменями ресторан "Макдональдз" і офіси деяких європейських банків.
    У будівлі Посольства США було підпалено декілька поверхів.
    Учасники безпорядків у Белграді побили російських журналістів - знімальну групу телеканалу Russia Today.

15. KabMiner

Ну ви ж притягнули звідти ці перли, то я тут і відповідаю.

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ваші коменти, нічого не варті. Завше просто дописувати свій жалюгідний нуль, до чиєїсь одиниці. Здається що дописуючи свої нулі виходить мільйон?:) Люди роблять нелегку і потрібну суспільству, просвітницьку справу. А хтось лає із-за рогу.:)

17. Дальневосточник

Я к такой "еденице" не подойду на пушечный выстрел...Тут с упоением цитируют день, издающийся Украинской пресгрупой - владельцем Комсомольская правда в Украине, Московский комсомолец в Украине и тому подобной желтухой.... Надо руки мыть после таких газет.... :D
    "Мне моя брезгливость дорога,
    мной руководящая давно:
    даже чтобы плюнуть во врага,
    я не набираю в рот говно"
    И.Губерман

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Додав карму за "красоту ізложенія, красоту слога:)"
    Добре, а які Ви тоді газети порадите читати?;)
    Цитують: я та Педро, при тому він давно. І доволі вибірково, лише деяких авторів.

19. Дальневосточник

Спасибо. Тронут :)
    Я все больше склоняюсь к солидарности с проф.Преображенским - "не читайте современных газет..." (простите вольность цитирования!). Особенно сейчас - у меня дочь журналистка, и как работает современная журналистика - я знаю не по наслышке...И от этого пропадает желание доверять написаному...Я стараюсь излагать свои мысли и чувства....

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Я теж, якщо Ви помітили. Іноді на ЛФ, затишшя, ніяких дискусій. До того ж у ЛГ останнім часом брак статей придатних для дискусій. От і доводиться робити таке собі вкидання, наче в хокеї. А далі очікую обговорення. Іноді воно є...

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)