Корупція.

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Мих, 9 січ 2007.

1. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Відповідь: Корупція.

Але є ще одна причина розвалу тих усіх заводів. Я маю на увазі машинобудівну промисловість. Україна із 16% населення Союзу мала 33% усіх потужностей військово-промислового комплексу. Росія із 50% населення лишень 60% ВПК. При чому наприклад, на Галичині ця частка ще була більшою, а з іншого боку ці підприємства не мали завершеного циклу виробництва - випускали деталі , які згодом на інших заводах збирали у військову техніку. А для конверсії таких велетенських військових підприємств були потрібні фантастичні кошти.

• Подобається Подобається x 2
  2. Відповідь: Корупція.

Такі випадки, частенько, зустрічаються, недаремно у поліклініках і лікарнях різні хвірми повідкривали свої типу кіоски. Одного разу я чув особисто, як у рентген кабінеті давали пораду-наводку у поліклініці на Фредра. Типу "плівки у нас немає, а ми вже скоро закриваємось, є варіант вирішення проблеми, аптека тут, на розі, але плівку купуйте в помаранчевій упаковці !" Десь я читав, що вже формується громадськими організаціями т.зв. кодекс державного службовця і у застереженнях, що стосувались медицини, було питання про заборону у медзакладах цих типу кіосків.

• Подобається Подобається x 1
  3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

На Ваше прохання даю визначення слова корупція з енциклопедичного словника:

КОРУПЦІЯ - використання посадовою особою свого службового становища з метою особистого збагачення//Підкупність, продажність урядовців і громадських діячів.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та лікарів не лаяти треба,а садити(багатьох).Української медицини взагалі не існує(я вже про це писав).
    Є невелика кількість людей,які наперекір всьому - нестачі обладнання,медикаментів,відсутності підтримки від держави,мізерні зарплати - стараються полегшити страждання хворих людей.
    Хамство,непрофесійність,байдужість(часто злочинна),впевненість у власній безкарності - ось ознака наших лікарів.
    Про систему ОЗ я вже не кажу - то фікція.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

має бути особиста справа кожного держслужбовця і людина, яка замішана у непорядності не мала б можливостей бути службовцем, або відсторонена на 5, 10 років.

Додано через 1 хвилину
    О тут афтерстепа Ви просто деморалізували.... не витримає.....

6. Відповідь: Корупція.

Чому це ПОСТрадянська. Сьогоднішні кадри "хворміровалісь єщьо при єдино вєрной і направляющей сілє" та ще й під контролем КГБ. А вже про керуючу ланку у промисловості, медицині - годі казати. Ну це про їх методу, як народ каже "Лучче пєрєбдеть - чєм недобдєть!". А про методу "пряніка сваім людям" - мені такий Хвакт переповідали очевидці. На ЛАЗі, наприклад була "особая каса" і як навіть представник профспілки якогось малого цеху мав певну підтримку серед роботяг і його на початку 90-х вже не можна було "задвінуть по самоє нємогу" - його включали у певні списки у ту "особую" касу.
    До речі згадав суперХвакт сьогодення. У госпіталі прикордонників при влаштуванні на роботу ДОСІ заповнюють старі пожовклі анкети про родичів за кордоном і ще купу подібних ОСОБОСЄКРЄТНИХ :) документів !
    Цю тезу повністю підтримую !

Люстрація - не утопія, інакше так би і казали утопія. О, доречі цікавий історичний Хвакт люстрації відьом згадав собі ! От де, реально люстрація=утопії ( від слова утопити )! То може нам.. того запозичити досвід ;) :)
    І можлива - якраз зараз, бо далі - буде пізно ! Як там у пісні з Майдану "...Зараз чи ніколи годі чекати..." Бо інакше нас чекає хіба італійський варіант ! Агов ! Український Коррадо Катані - ДЕ ТИ ?

Це пів справи, бо замість старих, можна набрати ще гірших молодих в т.ч. "отприсків" цих старих ! вже є тривожні сигнальчики ! Згадую, те що перше спало на думку, як "бігали" очки у Олеся Довгого на "Свободі" ( слава операторам за показ "крупним планом" ) коли розглядали питання про дерибанчик землі у Києві.

7. Romko

В даний момент - це утопія,бо у всіх наших "провідників" рило в пуху,різниця тільки в тім,що в "данєцкіх" цей "пух" кримінального відтінку.
    Якщо проводити люстрацію,то потрібно відсторонити всіх,хто був при владі за останні 20 років(не менше).

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу - "зів'ялий мозок" - то просто щось "було пороблено"6 коли на Лорті різали високоточну лінію для виготовлення боєголовок? В принципі, з мінімальною замінами на тій лінії можна було вже тоді сіді-плеєри робити...
    Але воно правду кажуть - бог як хоче покарати - розуму позбавить...
    --
    А кінескоп, електрон, конвеєрний - вони теж були "оборонка"?
    А Тавпаш+Світоч - афера десятиліття - теж оборонка? - ні, рагулізм тотальний.
    --
    Ромку, перед тим, як садити лікарів - посади спершу рагулів, що без черги, мимо черги, яка на прийом - по запискам завідуючих та облздороввідділу ходять.
    Посади тих - і дураки й зникнуть ;) - теж тюрми злякаються ;)
    На східнянщині - ще два роки тому і близько не було того, що тут вже ьільше 20 років діється. То що - марсіани чи москалі винні? - чи разулі місцеві? може, то явище - локальне? Може, біда таки в тому, що структура населення львівщини таки сильно змінилася?

9. Зів'ялий мозок

А може просто перевірити усіх на детекторі брехні і усіх, які його не витримають вижбурити під три чорти із коридорів влади!

10. afterstep

тут би попросити парочку бувших працівників, особливо бувших банків - таки показати відповідність доходів та нажитого майна....
    І при суттєвих невідповідностях (які у доволі таки багатьох спостерігаються) - попросити пояснити суду, звідки взялося майно без підтверджуючих документів...
    І перевірити заодно доходи родини, що цим бувшим банківським службовцям квартири та машини дарували....
    --
    І воно якось відразу й корупція в держорганах зменшиться....
    Бо воно коли давати нікому буде - то й брати не будуть...
    А так дивляться - чоловік на незароблених статках жирує - і суто по лдюдськи так само хочуть, і беруть подарунки від такого "успішного" галичанина...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, сліпа заздрість.... о, жаба....

ну да, ну да корупціонер - то брат і сват, не дає звільнитись від обіймів жаби.

12. Зів'ялий мозок

Я про Львівщину (точніше, про їїї військові підприємства) гірше знаю. Краще наведу перелік Івано-Франківських: Родон (Позитрон), Карпати, котельно-зварювальний, Індуктор (в усіх цих 4 підприємтвах 90% продукції йшдо на армію, при чому Родон узагалі давав третину промисловості міста), Промприлад, Агромаш, арматурний.
    Як відомо, назви не завжди свідчать про профіль підприємства. Згадані машинобудівні заводи значну частину продукції відправляли армії і це становило 60% усієї промисловості міста.

13. netta

netta Active Member

А навіщо взагалі черги? Із засобами зв"язку в 21-му сторіччі лікар не взмозі призначити годину прийому кожному паціентові? Чи вміння планувати і цінувати свій час, а також час своїх паціентів - то щось заважке для лікарів? Тоді ніхто і не буде бігати поза чергами. Складається враження, що державна медицина трохи не у печерному віці продовжує жити...

14. Romko

Оборонка - то одне,але,як розкрадався "Електрон","Кінескоп","Сільмаш",РЕМА я знаю прекрасно і,коли народ нарешті дістав змогу розкрадати ті "гвинтики",там вже нічого не залишилося.І не треба про місцевих - це була прекрасно спланована акція з Києва,кожен,хто хоч трохи пропрацював з "неліквідами" то прекрасно знає.
    А до лікарів у мене особисто рахунок дуже великий.І дуже шкода,що неможливо притягнути хоч декого до кримінальної відповідальності.
    А,після того,як ми з дитиною побували в польській клініці,то я дійсно впевнився,що української медицини не існує.
    Мені запам"ятались слова одного батька(теж з Львова),хлопчика якого прооперували польські лікарі:"Нашим лікарям я не довірю навіть укола зробити".Я з ним повністю згідний.

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

... ну в них зарплата маленька...

16. Romko

Як малій брали кров на аналіз у нас(в Чорнобильській,в Генетичному центрі,на Пилипа Орлика,в нас в поліклініці)всюди одна картина - вен нема,рука синя,дитина змордована.Після уколів - задниця синя,гулі.
    В Польщі їй брали безліч аналізів - навіть чути не було.Навіть в таких дрібницях відчувається різниця.Я вже не кажу про відношення до хворих.

17. Зів'ялий мозок

Наша медицина і її проблеми починаються, на мою думку, значною мірою у наших медичних вузах. Яких там готують фахівців, які там гроші здирають із вступників, щоби прийняти у вуз про це ходять справжні леґенди. Необхідно починати зміни із цієї ланки.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

то є гірка правда, але правда.

19. afterstep

Хороший приклад!
    Давайте розглянемо Позитрон - який в 1991 міг випускати повноцінні персональні компи типу XP.
    Але першу пробну партію - цілком робочих - зауважте - комп'ютерів спустив в металобрухт....
    До речі - телефони випускали, і цілком були в стані випускати мініатс - які за шалене бабло купувалися тоді - і за великі гроші купуються й зараз....
    Тимчасове помутніння розуму? "Головокруженіє от успєхов"?
    --
    Кожен оборонний - мав "побутове прикриття" - причому корисне. І його можна було довести до ладу - достатньо було не розкрадати бабло, думати не тільки про кишеню, коханок та сауни - а й трохи про роботу....
    А так - як Позитрон, так і вся електронна галузь Франківщини - доволі потужна, до речі - повний цикл виготовлення комп'ютерів - зараз у що перетворилася?
    Зі всіх заводів - тільки один український, на сході - подужав касові апарати на основі sitizen-механіки випускати. А галичани - такі мудрагелі та майстри на всі руки - не в стані ;) ну, надто мудрі для роботи - ото про політику, українськість корупцію та біблію побалакати... А думати головов - чи працювати - зась...
    --
    А хто зруйнував? де той гігант, який мав здоровенний науково-дослідний інститут, свою бурсу та свої гуртожитки, здоровенну площу виробничих приміщень і здоровенні обороти? Ума галицького виготовлювати не стачило? - тільки красти?
    ==
    А черги в поліклініках тому, що там, нагорі, в міністерстві - природний відбір. Хто лікарем працювати може - той в чиновники не пхається.
    Тому рагулізм МОЗ і побутове ставлення галичан до медицини в першу чергу й вгробили медицину в Галичині. Ще троха - і гаплик медицині й у інших областях буде ;)
    --
    Але я прозумію, що то не очевидне для більшості - той же Мох дрімучий вважає, що основні знання в біблії. То й лікуйтеся собі по біблії ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

наша вся медицина є зіпсута з верху - до низу і якщо й зустрічаються нормальні лікарі, то це швидше вийняток. Ця медицина влаштовує лише верхівку медицини і трохи менших начальничків і більше нікого. Тут все йде або за гроші, або за великі гроші, буквально все - посади, закупи новітньої техніки, закупи припаратів і т.д. Я думаю жоден закордонний припарат не потрапить на Україну в аптеку, поки не буде оплачений медчиновнику (за дозвіл) і неважно хороший він, чи ні, цього нікого не цікавить. Збільшення корупціх схем говорить той факт, що ліки постійно дорожчають і то не на 1-2%, а зразу на 10-40%, при тому, що за кордоном ціна на них не росте. Треба все міняти і особливо у медицині.

Додано через 3 хвилини
    -1 За розпалювання міжетнічної ворожнечі.

а де твій аватар? :)