Відповідь: Корупція. Звичайно,корупцію не здолати,її не здолати в принципі у всьому світі.Але те що діється в Україні навіть не корупція,це щось набагато страшніше і масштабніше.Але здолати це можна,потрібно лиш,щоб держава змусила всіх поважати саму себе.
Відповідь: Корупція. =) Корупція існує, бо вона вигідна обом сторонам. Маєткарів лікарів знаю, але то в основному хірурси, стоматологи ... але Ви скажіть в якій країні вони не є багатими ? Пересічного терапевта, окуліста, алерголога важко назвати мільйонером =) Еге ж ? А тепер, питання від супротивного. А хто не хоче жити в хорошому будинку, їздити на хорошій машині, їсти хорошу їжу, відпочивати в хороших санаторіях ?
Відповідь: Корупція. Ну, здолати корупцію можна, точніше, значно її зменшити. Хоча Китай є дуже корумпованою державою, але інша країна - Сінґапур, 77% населення якої є китайці, входить у десятку найменш корумпованих країн світу. Однією із причин низької корупції у ній є висока зарплата чиновників. Прем'єр-міністр Сінґапуру отримує у чотири рази більше на рік, ніж прем'єр-міністр Великобританії. Цього всього вони досягли завдяки прем'єр-міністру Лі Куан Ю, який ним був 31 рік безперервно (1959-1990), що вирізнявся взірцевою чесністю. Я не бачу серед наших політиків такої людини, про яку можна таке ж саме сказати і яка б служила взірцем для всіх нас. Додано через 7 хвилин Я погоджуюся з тим, що більшість людей хочуть розкошувати, насолоджуватися матеріальними благами. Але питання в тому, яким чином цього досягнути? Невже, коштом людських страждань і власного невігластва (більшість лікарів саме таке на мене справляють враження своєю нетактовністю та й чисто медичними знаннями). Щодо пацієнта, то корупція не завжди йому вигідна, адже якщо лікар не вилікує його, незважаючи на хабар, то невже він зможе повернути свої гроші.
Відповідь: Корупція. Задля подолання корупції мають створюватись відповідні умови. По-перше – це адекватна реакція суспільства та формування суспільної думки. Адже на сьогодні корупція сприймається майже за норму життя. По-друге – повинні бути створені такі умови, за яких корупція буде невигідною. По-третє – повинен мати місце стримуючий фактор. По-четверте –ні в якому разі корупція не має залишатися майже безкарною. І винятків в цьому питанні не має бути ні для кого. Але наскільки це реально, враховуючи поточне становище суспільства?
Відповідь: Корупція. Хіба по -третє і по - четверте по суті не є повтором по-друге ? Ця надзвичайно-шкідлива "психологічна попса" нав'язана нам здебільшого нардепами. Волання типу "нас у світі ніхто не чекає, тому моляв, немає на що розраховувати ! І тому тіпа дайте нам спокій, а ми будєм рєшать своі дєла !" у фундаментальних, системних для життя Держави питаннях - НЕПРИПУСТИМІ !!!. Згадаймо вщент зруйновану Німеччину, Японію та про Гамерику я вже згадував ! Див.вище. Додано через 3 хвилини Хоча б загнати "монстра" у рамки контролю, щоб не становила загрози національный безпеці ! Стараймося все ж дати визначення. То буде початок, до переходу обговорення у юридичне русло ! і далі до вироблення "антидоту". Думаю все ж термін достатньо-місткий, якраз підходить ! ( Див.визначення вище) Не так страшний вовк - як його малюють. Каже народна мудрість, вивірена віками ! І у відповідь сьогодні чуємо : "Зробила раз - зробить ще !" І не лише чуємо, але і у кишені конкретно вже відчули Див."ПОСТАНОВА від 29 липня 2005 р. N 664 Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов'язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги" І тим більше, це було ВИКОНАНО !!! Ой лишенько! . А +60% до бюджету за менше ніж рік- це вам, що не показник ? А ну де хто чув про такі показники десь у інших народів ? Не тільки у аристократичній Європі - придусили корупцію, у Гамериканських преріях, серед місцевих, туземців, і збіговиська емігрантів зі всього світу, та ще у атмосфері війни між ними, та ще коли не було ІНТЕРНЕТУ ! НАВРЯД ЧИ БУЛИ КРАЩІ УМОВИ до боротьби з цим злом ! НЄ ? Держава - це не лише набір чиновників. Це ми з вами ! НЄ ? А тому, "Поважаймо себе - тоді й нас почнуть поважати !" Вже жевріє зерно НАДІЇ, і ВІРА - десь не за горами ! О знову, крилата фраза виходить! Творець ( Слава йому !) явно курує цю тему ! Цитуючи Гулівера Джонатана Свіфта "Подняться к нєбу - вот работа, Подняться к нєбу - вот ето труд !" Деталізуючи тези про "нематеріальні" аспекти корупції, (Див. попередні пости) з, так би мовити, прив'язкою до наших реалій, Скажу "Зневіра і Лєнь - мачуха" ось складові менталітету з яких починається корупція і "РАЗРУХА" ( Див.попередні пости...про "Собаче серце") Поділяю думку Danilа - Московія заклала фундамент до корупції, у зоні свого впливу звичайно, і ще у таких масштабах !. О, сюди пасує їхня реклама: "Размєр імєєт значеніє!" Далі її пріємніки - СОВІТИ ментально зміцнили корупцію забравши у людей справжню ВІРУ, замість неї підсунули утопію. І скількох втопили, у всіх значеннях цього слова ! -------------------------------------------------------------------------------------------- Далі пропоную свій план "Корупцю - в дупцю !" Називаю на честь Миха, бо він - автор прикольної описки, що мене надихнула на таку риму Див.на сам початок, його перше запитання 1) Хай кожен почне з себе: - не давай і не бери - вже пів справи ! 2) Далі інститути громадянського суспільства, яким доречі є цей форум, АЛЕ "спочатку було слово..." і не лише власне, тож давайте, хоча б у рамках даної теми, проаналізуємо дописи інших форумлян відточимо, викристалізуємо, явище. А то деколи, не сприймайте будь-ласка лише, як закид до Вас особисто. Всім корисно позбутись ЛІНОЩІВ ! і тупо прочитати попередні пости інших форумлян, А не щось типу "...вибачте не маю ...часу?.( мо бажання ?!!) там то всьо читати", і "з наскоку" вискажусь, а далі бувайте! читайте- не читайте думайте, як знайте !" 3) Далі підключаємо, у якості експертів громадського слухання, відповідних фахівців ! 4) Далі на профільні комісії виходимо при Радах різного рівня ! Є ще нардепи, хай відробляють гроші ! Ану хто знає, де "його" депутат того чи іншого рівня приймає ?
Відповідь: Корупція. Це система.до того ж система пострадянська,яка сформувалася на початку 90-х,коли до влади прийшли колишні партапаратчики,колишні комсомольці,директори,словом люди без моралі,без совісті,без Бога в серці,для яких немає нічого святого.Влада зосереджена в руках отаких людей,які зовні трохи цивилізувались,але зберегли свою страшну сутність. Ось тому,в першу чергу потрібно зламати цю порочну систему,провести люстрацію(я розумію,що це утопія)хоча б відсторонити від влади тих людей,у яких явно кримінальне минуле.
Відповідь: Корупція. Я більше схиляюся до авторитаризму, на прикладі Росії. Моцного хлопа з палкою, щоб і верескнути боялися. А то почитаєш газети, увімкнеш ТБ - як вони один одного паскудять. Мало того, в голос кажуть про правопорушення - а ми хоть би оком мигни.
Відповідь: Корупція. Хоча ідея сильної руки є зовні не поганою ідеєю, але в Україні вона не пройде, хіба що будуть зовнішні втручання та підтримка. Самі українці ніколи не зроблять у своїй державі диктатуру. Можливо, окремо галичани чи східняки зуміли б створити авторитарну державу. Але в нас ще є Серединна Україна із Києвом включно. А це, по суті, є козацька Україна. Всім відомо, наскільки козаки були волелюбними, демократичними і навіть часом анархістами. Це увійшло в кров центральних українців, хоча вони можливо не усвідомлюють цього. Але погляньте на наших політиків (більшість яких родом із козацьких областей). Як вони чубляться між собою? Наскільки різними у них бувають погляди? Тому поки Україна існує як єдина держава їй і жоден сусід ласим оком не прихватизовує собі її частину їй не загрожує авторитаризм.
Відповідь: Корупція. Якщо конкретизувати, то перший на згадку приходить Рудьковський з його залізнодорожним тероризмом. Він виступав у програму "Свобода слова". Переконував всіх, що є факти про теракти з боку секретаріату. В студії був представник СБУ і просив надати ці факти. Рудьковський тільки пітнів і говорив, що давно вже ці факти відіслав СБУ. Останні в свою чергу це спростовували. А президент. Так. Занадто компромісний. Його бажання консенсусу вже всіх дратує.
Відповідь: Корупція. Я дещо про інше. Заявити на увесь світ про корупцію у ВИЩОМУ ЗАКОНОДАВЧОМУ органу країни і фактично покривати це... ну що ми хочемо від "маленького українця"?
Відповідь: Корупція. я вже казав - ви маєте рівно те, на що заслуговуєте. Видно, у вас на лиці все написано. == Тому відразу їдьте й лікуйтеся за кордоном. Там лікарі про свій заробіток не думають. ............................................ Стосовно "сучасна медицина" Додано через 4 хвилини ну, безперечно - так! влаштовує! Адже людям, що вірять в відьомство - їм катехизис - вища освіта, а ворожка - найкращий лікар! Для вас навіть залишки радянської медицини - це забагато. -- Треба, щоб повернулася чума. І холера в роки виборів. Щоб разок від дифтерії півміста вимерло. -- Я вірю в таких як ви, Миху. Львівська промисловість - знищена, харчова - майже вся розпродана. Львівські разулі не зуміли втримати заводи у своїх руках. Ще з десяток років вашого успішного господарювання - і львівська земля теж буде належала "закордонним інвесторам", і повернуться такі любі для рагулів "споконвічно з 39 року" - будете як і тоді - лише робоче бидло
Відповідь: Корупція. А тут не погоджуся.Рибінку за що орден дали? Афтере,зрозумійте,ну невигідно було спочатку кравчуковському режиму,а,потім кучмівським "красним директорам" зберігати розвинену промисловість в ЗУ.А,раптом ще іноземних інвесторів запустять,а ті почнуть виробляти якісні телевізори,монітори("Кінескоп"),іншу апаратуру?А,якщо це буде в руках господарів,та ще й закордонних?Та ж ця копійка омине їхні кишені!:eek: А це для них як серпом по ... ?Тому й знищили все під корінь.
Відповідь: Корупція. перепрошую за оффтоп Пане afterstep, дуже би хотілося поважати Вас! Але страшенно неприємно читати дописи, в яких Ви, так би мовити, зводите "власні рахунки" з дописувачами. Це ні дискусії, ні Вас не прикрашає. Прошу на мене не гніватися і не вважати мою думку упередженою (думаю, з нею більшість погодиться), а слідкувати за культурою ведення гідної та цікавої бесіди. Дякую!
Відповідь: Корупція. ви хочете сказати, що то вони розтягнули по гвинтикам заводи - і то вони знищили обладнання? Ні - не думаю що вони.... Не думаю, що з Києва приходили погрози "не працюйте" - а от що місцеве керівництво будь-якого рівня при першій-ліпшій нагоді крало - замість того, щоб реструктуризувати виробництво, перестати випускати брухт і почати випускати продукцію - оце факт. Як думаєте - які інопланетяни збудували "мертве місто" коло Оброшина? == Ні - валили рагулі. Заводи валили - бо то москалі заводи набудували. І крали. Поголовно і безпардонно. Галицька ментальність - красти державне - це богоугодне діло. Змінилася держава, стала ніби й українська... а звички - ні. Крадуть, розпродають і мера лають..... Не мера їм треба - а німця з автоматом та поляка з батогом. Додано через 1 хвилину додайте михотупу за його лайки в бік лікарям карми - і побільше. Але загалом - на ваше прохання перепалку припиняю. Все одно то "хіба нє, нє?" у мене в ігнорі.
Відповідь: Корупція. Ніколи не переходив на особистості (старався) і не буду, говорив лише про ситуацію в медицині...
Відповідь: Корупція. По гвинтикам розтягували,коли на тих заводах крім гвинтиків нічого не залишилося.А до того все було розкрадено вагонами з "височайшого ізволєнія".Потім прийшла черга місцевих чиновників.А на долю робітників,яких Ви називаєте "місцевими рагулями" залишилися величезні борги по заробітній платі і оті самі гвинтики,які деякі з них все ж таки крали (для Вашого заспокоєння).