Відповідь: Корупція. Дивлюсь, тема вже 1.5 міс. як неактуальна, але не можу втриматись від коментарів. Перечитавши дописи, ясно проглядається факт, шо кожен дивиться на корупцію "зі своєї колокольні". Наприклад, той хто заробляє на посереднитві між МРЕВ і водіями, надаючи платну допомогу по вирішенню проблем, створених мревськими ж хрунями для збору каси, не вважатиме це корупцією (скаже, ми тобі жизнь полегшуєм, люди тобі ідуть назустріч :bazar: ). Той же, хто намагається займатись власним бізнесом, причому чесно, тихо фігіє від поборів з усіх сторін, нерозуміючи, чому він має працювати, а хтось другий просто брати бабки (отримуючи при цьому держ. зарплату і катаючись на держ. машині) за то, шоб позволити йому працювати. Ну це так, наприклад. Також розділяю думку про те, що корупція буває різною (від "кулька" в подяку за щось і до 10.000 за вступ до медінституту, без яких поступити просто нереально). Але тут рівень корупції залежить лише від обсягу повноважень і рівня моралі кокретного корупціонера, природа явища однакова. І в одному, і в другому випадку БАБЛО перемагає ЗЛО. Ну, і однозначно, риба псується з голови. Скільки справ по корупції було порушено (протягом 2005-2006 років), коли з нею боролись, ніби-то, на серйозному рівні. Наприклад, було порушено справу проти начальника одного з Львівських райвідділів міліції (сидів в СІЗО навіть, зараз він заступник начальника того ж райвідділу:radist: ). Аналогічно закінчуються і всі інші справи по корупції, а от шо потім з їх виконавцями (слідчими):shutup: ? Чи захочуть вони потім знову збирати матеріали, проводити слідчі дії, брати якогось "пєрца", якого потім відпустять, а може ше й поновлять на посаді, і буде вендетта? По телевізору чуємо: взяли "на гарячому" чергового корупціонера, але не чуємо потім, шо справа до суду не дійшла, або вирішилась самим чесни і гуманним судом (не без сприяння високих посадовців) на користь обвинуваченого. Тому і не чуємо, скільки корупціонерів реально притягнули до кримінальної відповідальності, і закрили з конфіскацією. Бо ніскільки. От і спияє така безкарність (або можливість вирішити за допомогою бабла і зв*язків свої проблеми на вищому рівні, якшо нижчий чесним виявися) розквіту поборів. І ніяке збільшення зарплат чиновникам не вирішить цієї проблеми, окремі з них не знають, яка в них офіційна зарплата, і їм по барабану. І той, хто прорветься до влади колись, по дорозі роздавши купу дєнєг, буде їх відбивати назад, і старатись заробити чим більше (А послє нас-хоть потоп). На жаль, не можу не погодитись з фактом, що у нас на заході корупція найнагліша (найбезцеремонніша) в Україні, і конкретно тримає за горло всі сфери суспільного життя. При цьому, часто вона підкріплюється демократичними-патріотичними гаслами :naci: , а подекуди і переконанням у власній незамінимості для держави окремих хрунів-чиновників. Після того, як повністю осмислив цей лицемірно-підлий факт, почав розуміти термін "западенці", який раніше сильно ображав мене, як корінного львів*янина. Таке-от...
Відповідь: Корупція. Питання тут в критерії відбору студентів: 1) знання. Тоді будемо мати якісну освіту в випускників. Але в цьому випадку освіта має бути безкоштовною, а відбір відбуватися через систему екзаменів, подібно до того як воно було раніше. 2) гроші. Ну, тут, як кажуть, звиняйте дівчата Якщо на платне навчання може поступити той хто має лише гроші:bazar: , то про яку якість освіти може йти мова? А що в 93-му історичний факультет круто стояв? Це ж не юр. і не екон.?
Відповідь: УПА У Львові! Банда покидьків від влади знущається над дитиною політв'язнем, інвалідом. Звертались у продажну транспортну і обласну прокуратури, органи міської (Садовий) та обласної (Олійник, Федак...) влади. Їм це до... Чим після таких фактів місцеві "національно свідомі" укораїнці кращі за "клятих москалів"? Читайте: ===================================================== КОНФЕДЕРАЦІЯ ВІЛЬНИХ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ВІЛЬНА ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДАП “ЛЬВІВСЬКІ АВІАЛІНІЇ” E-mail: vpitp@meta.ua, vpitp@ukr.net 79049, м. Львів-49, а/с 10421 Тел.: 38(032) 2420369 (ton 1081) 097 3442112 050 5859743 № 6-14 21.06 2007 р. Президенту України п. В.А. Ющенко Шановний пане Президент! Звертаємося до Вас як до Гаранта Конституції України. Протягом більше як року наше авіапідприємство розтягують і розкрадають ділки, починаючи від Державіаслужби, закінчуючи клерками підприємства. Сьогодні нам стало відомо, що минулим керівництвом Державіаслужби п. Марченком без погодженням з трудовим колективом та профспілками все наявне нерухоме майно було передано МП «Львів» і комунальному майну м. Львова. Частина працівників перебуває під загрозою виселення з аварійного ще недавно приміщення – гуртожитку по вул. Любіньська 168. Генеральний директор МП «Львів» О.Ю. Загрева, брат народного депутата IV скликання від «Нашої України» Б.Ю. Загреви, будучи впевненим в безкарності та потуранні облдержадміністрації не тільки шкодить ДАП «Львівські авіалінії», але продовжує переслідувати неугодних працівників. 12 січня 2007 року в моєму помешканні в гуртожитку по вул. Любіньській 168/3 шановний пан Загрева відрізав газ, залишивши мою родину серед зими без опалення. На сьогоднішній день газ не підключений. 19 червня 2007 року він же разом зі своїми заступниками-кумами та помічниками відрізав один метр електрокабелю, залишивши помешкання без електроенергії, зіпсував харчі в холодильнику. На сьогоднішній день ДАП «Львівські авіалінії» мають заборгованість по зарплаті ще з липня 2006 року. Дане приміщення не належить до МП «Львів», а на даний час є комунальною власністю, хоча і незаконно. Засліплений будь-що помститися мені, як лідеру трудового колективу і будучи впевненим в своїй безкарності, пан Загрева, знаючи, що я є інвалідом та дитиною-політв’язнем, нагло знущається наді мною як НКВДисти над моїми батьками, доводячи мене та мою родину до відчаю. Від свавілля Загреви залишилися без електроенергії помешкання молодих спеціалістів, за його особистою вказівкою і в його присутності вибиті двері в помешканнях пілотів, які перебувають за межами підприємства в пошуках роботи. Ця акція була проведена, незважаючи на те, що в кімнатах були особисті речі та документи. Сподіваємося, що тільки Ваше втручання як Президента України та Гаранта Конституції України зупинить свавілля осатанівшого чинуші О.Ю. Загреви. З повагою, Голова координаційної ради ДАП «Львівські авіалінії», голова Вільної профспілки ІТП ДАП «Львівські авіалінії» Верес В.М
Відповідь: Корупція. м-да, по живому ви врізали. От тільки толку... корупція - то найбільший ворог України і особливо на заході.
Відповідь: УПА А Федак тепер перебрався до Харкова і видає довідки місцевим депутатам та іншим падлюкам, шо у ніх поднялося давлєніє, коли в них неприємності з органами.
Відповідь: Корупція. Точно! Для ДАІшників легалізовуємо хабарі в наступний спосіб: даішник виписиє штраф, але 90% йдуть йому на рахунок, штрафи треба збільшити, особливо за перевищення швидкості і п"янство за кермом, якщо хтось не пристебнувся, то це більше його проблеми. Тоді даішники сидітимуть під кожним кущем і біля кожного світлофора, порушувати зможуть тільки дуже заможні та велике начальство.:bazar:
Відповідь: Корупція. Хабарі бувають різні. Коли хабар вимагають - одне, а коли самі сують - інше. Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай. Про ВУЗи. Коли когось пропихують в ВУЗ на бюджет за гроші - це злочин, бо позбавляють місця іншу людину. Коли студент, що вже поступив, дає гроші викладачам, щоб здати предмет, який він не знає - це взаємовиручка. У мене в групі один предмет (про всяк випадок не називаю, хоча у нас складніше знайти того, хто не бере) здавало більше як пів потоку методом вкладення 50 грн у залікову книжку. Хабар ніхто не вимагав, знаєш - здавай сам. Про школу. У школі, де я вчився до переїзду в інший район здирали на все, що можна: фонд класу, школи, ремонт кабінету, ремонт даху, фонд милосердя та ін. Ми не здавали. Мене ненавиділи, чіплялися до чого тільки можна, оцінки занижували. Ще в школі була "отработка" - треба було влітку прибирати шкільну територію. Я жодного разу не приходив. Мені погрожували не допускати до занять, але не посміли. Та шкільні оцінки нікого не цікавлять! У ВУЗах на них точно не дивляться, особливо у контрактників. Вкладиш до атестата потрібен тільки щоб дітям показувати. Про міліцію. 1 випадок. Колись на мене напав водій вантажівки. Я стояв на тротуарі, а він захотів там припаркуватися і мало не наїхав на мене. Я написав заяву, вказав місце, час, номер машини, свідків привів (друзі з паралельного класу, були не проти офіційно прогуляти). При всій простоті вони його не притягнули. А, може, знайшли і він дав хабара. Це корупція! Він мав мені дати, щоб заяву забрав. Так має бути в "цивілізованому суспільстві". А так крім струсу мозку нічого не отримав. 2 випадок. Поїзд запізнився і я зайшов у метро вже о 00:10. Метро закривається на вхід о 00:00. Але остання електричка відправляється о 00:20. Я знав, що встигаю, але мене не пропустять і формально будуть праві. Підійшов до міліціонера, сунув купюру і пройшов. І це мені дешевше, ніж їхати на таксі. Всім добре: і мені, і міліціонеру, і таксист-жлобяра не отримав... Про медицину. Здати аналізи на мед.книжку коштує 20 грн. І це треба стояти в чергах, цілий день бігати. А по знайомству за 15 грн з доставкою книжки на дом. А от коли лікар вимагає гроші - стріляти його на місці треба. Або на майдані повісити чи спалити... Про пожежного інспектора. В мене під вікнами регулярно спалюють сміття. Звернувся в пожежну інспекцію і там дали зрозуміти, що займатися цим вони не будуть, бо з двірників - голоти, нічого не знімеш. Як подолати? Треба створювати якусь структуру типу КГБ, куди люди зможуть звернутися по допомогу, щоб можна було стучать і бажано анонімно. Вимагають хабар - за телефон. Тоді можна буде подолати корупцію, але тільки внизу (лікарі, вчителі, міліціонери з невисокими званнями, дрібні чиновники, жилконтори). Цього для початку буде достатньо для початку. З крупними чиновниками прості люди стикаються не так часто.
Відповідь: Корупція. І які повноваження будуть в такої кантори? Як в громадської організації-так таких вже вагон розвелось, і толку від них ніякого, бо посилають їх куди подалі. Якшо ж створиться державою і буде мати статус правоохоронного органу-то по-суті, буде дублювати повноваження ВДСБЕЗ УМСВУ ( аналогічно в УСБУ), який і має боротись з корупцією, змісту ніякого в тому немає. Тим більше, шо ця новостворена кантора буде дуже швидко поглинута тою ж корупцією, і буде ше більше взяточників. Починати потрібно зверху, і тільки впровадженням жорсткого і дієвого механізму відповідальності за корупційні діяння одночасно з підвищенням рівня правосвідомості населення (яке звикло всім і за все давати на лапу). Питання в тому, як це зробити, а служб/відомств/правовохоронців, в функції яких входить боротьба з корупцією, в нас вистачає. Проблема в тому, що де-юре відповідальність за корупцію існує, але де-факто за бабки/зв*язки її можна обійти. А знизу з корупцією боротись, ІМХО, нереально. Бо "рука руку миє", зверху і приклад подають відповідний, і відкат вимагають, і відмазатись поможуть. Кругова порука, короче кажучи. про взаємовигідний хабар- зашкодить, наприклад, пацієнту лікаря, який "купив" половину предметів оптом з інтернатурою, або диплом відразу. Потім налікує, мля... Те саме стосується придбання водійських прав crazy: ) , дозволів на вогнепальну зброю bazar: ), і т.д. і т.п. Боюсь, шо і такий хабар багато кому нашкодить.
Відповідь: Корупція. Вм мене неправильно зрозуміли Якщо хабар є взаємовигідний і його наслідки нікому не шкодять - то нехай А зі студентами все одно як. Або взяти хабар і поставити, або просто поставити. ВУЗам не вигідно виганяти студентів, особливо контрактників, а бюджетника ніхто не вижене, бо туди йдуть переважно "по блату" :bazar: (в престижних ВУЗах). Знання студентів треба контролювати при прийомі на роботу. А дипломи хай купують, вони не допоможуть при такій системі.
Відповідь: Корупція. Звичайно, що не громадську організацію. А корупцією вона не буде поглинута, бо дрібні чиновники не зможуть стільки дати. Зверху це з Верховної Ради, чи з кого? Там же заповідник корупції. І вони самі з собою боротися не будуть. Чесних депутатів одиниці.:bazar: :bazar: :bazar: :bazar: :bazar: :bazar:
Відповідь: Корупція. Я не вірю МВС, там не так багато порядних людей. Самі беруть, а інших попереджають. Я ж навів приклад. Мені не зашкодило. Коли в мене вимагають - не даю принципово. А сам домовлятися звик. Раз-два і готово. Спробуйте, Вам сподобається.:D
Відповідь: Корупція. Саме ТАК: трамадол теж не шкідливий... Дякую, мені вистарчає своїх прикрих звичок.
Відповідь: Корупція. Ні, я не звинувачуя Вас у рекламі трамадолу. Але хабарі/корупція - страшніші (безсмертний, як і мафія).
Відповідь: Корупція. Місцями хабарі дуже небезпечні, місцями - не шкідливі. Особливо страшні хабарі в медицині. Тут точно треба смертну кару впроваджувати. Краще без лікарів, ніж з такими. В лікарнях зараз хитро роблять: відкривають аптеку поблизу, прописують дорогі ліки, які там ще дорожчі, і вимагають чек звідти. Їм би кіло з моєї аватарки, а не чек, падлюки. А от біля мого будинку є інша аптека. Там можна купити ВСЕ, і трамадол в тому числі. В принципі це нікому не шкодить. Хіба що нарки самі собі шкодять, але то їхні проблеми. А нормальним людям можна марганцовки купити.
Відповідь: Корупція. Наведіть приклад такого хабара, наслідки якого не зашкодять. Хабар-одержання незаконної винагороди за виконання дії з використанням влади або службового становища. При цьому важливо, що ця особа могла/повинна була виконати дію відповідно до своїх організаційних або трудових обов*язків, отримуючи за це заробітну плату (без отримання всякої нагороди). Не буде складу злочину у випадку одержання незаконної винагороди не у зв*язку з реалізацією можливостей, обумовлених посадою, а за виконання суто професійних функцій. (наприклад, лікарю за вдало проведену операцію).