Корупція.

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Мих, 9 січ 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Корупція.

В Галичині?Коли для виїзду за кордон ми мали везти дитину в Київ на комісію,з того ж таки МОЗ нам подзвонили і сказали,що немає змісту,бо у Львові сильніша база психіатрії(аж 3 спеціалісти республіканського рівня) і в генетиці.Правда,то все і пса не варте.Ніхто навіть не оглядав дитини,просто поставили підписи на заключенні і па-па.

2. netta

netta Active Member

Даруйте, хто зверху може завадити дільничому лікарю призначати години прийому власним паціентам? Хто зверху не дозволяє лікарю залишити номер телефону, щоб паціенти перед візитом могли передзвонити та приточнити годину прийому? До чого природний відбір нагорі до здатності лікаря організувати власну працю?

3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Афтерстеп, чому Ви заперечуєте чи не сприймаєте очевидне? Та люди ж Вам з досвіду говорять, з гіркого досвіду пережитого! Та ми всі тут на форумі теж бажаємо відкритості і прозорості у медицині, готові вихваляти тих чудових фахівців, які ще залишилися (а такі є, хоч і мало) і працюють на совіть, але ж при цьому маємо право критикувати недоліки, безлаберність і халатність величезної кількості медпрацівників.

У мене в коліжанки (розповідати довго і я не компетентна в медицині зовсім) на 8 місяці вагітності прорвав апендицит і пішло загноєння по цілому організмі. Головний лікар (Медінституту, з якою домовлялися наперед і заплатили дуже щедро) сприйняла симптоми, як передчасні пологи, і робила все можливе, щоб їх стримати. Дівчина мало не померла. До операції були підключені фахівці з цілої області і Києва, до речі. Зараз ця молода жінка не може мати дітей і хворіє постійно (до того була ідеально здорова). Відповідальності за таке каліцтво ніхто не несе. Скажіть мені, Ви вважаєте то нормальним?

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Минулого року у Перемишлянах жінка померла, бо ніхто не хотів підійти з лікарів (бо не дали на лапу), залишили саму, порозходившись додому.
    Думаєте щось було лікарям?

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Моя бабуся(66 років)після операції на виразку шлунка померла.Була неділя,не було нікого з персоналу,щоб підійти,а лікуючий лікар поїхав на рибалку...
    (5-та лікарня)

• Подобається Подобається x 2
  6. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Я вже згадував про те, що би позбутися тих негативних явищ у медицині, необхідно починати з медичних вузів. Необхідно мабуть добрих 90% усіх науковців-медиків просто розігнати і запросити тимчасово з інших країн для викладання. Можливо, вони б зуміли прищепити студентам-медикам відповідальність за лікування, за долю кожної людини, виховати нове покоління лікарів.
    Я не хочу здаватися антисіоністом, але може частково провина в тому, що коли засновувалися медичні вузи в Галичині, то значна частина викладачів була євреями, які й постаралися прищепити свій нігілізм студентам, а тепер ми пожинаємо "гарний" урожай.
    Хочу наголосити, що я не наполягаю на категоричності останнього твердження.

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

довго ржав.
    +1 вам за щире галичанство ;)
    --
    Успіхів у полюванні на відьом ;)

Додано через 12 хвилин
    коротко - для галичан.
    1) є штатний розпис, і є графік в поліклініці. Графік визначає не лікар. Якщо згідно графіку на всю поліклініку один лікар на прийомі, і прийшло 20 пацієнтів - результат зрозумілий. Чи ви пропонуєте лікарям порушувати трудову дисципліну, і працювати не по затвердженому графіку, а на свій розчуд? - відразу скажу - таке й тижня не протримається.
    2) номер телефону у пацієнтів є. Номер реєстратури. Але - багатьом пацієнтам "зручно" прийти не до свого дільничого на прийом, а тоді, коли їм зручно. До чергового. І взагалі - домашній номер лікаря - для домашніх справ. Бо направду не бачу сенсу жертвувати своїм життям ради таких пацієнтів - які тут на форумі про лікарів висловлюються.
    3) лікар власну працю - організовує якраз нормально. І незважаючи вже на всі ті обов'язки, що понавішували - ще майже встигає все вчасно виконувати. А природній відбір до того, що організовують роботу поліклінік - не лікарі, а "нагорі".
    ==
    Ви зрозуміли? все, що ви пробуєте закинути "безалаберним лікарям" - робить сита харя в чиновницькому кріслі. Яка зазвичай про особливості роботи поліклініки найменшого уявлення не має.
    А лікарі - ті, що ще працюють - пробують виконувати всі приписи того начальства, але рано чи пізно таки "проколюються" - та й рано чи пізно настає час, коли можна піти на пенсію.
    І ото приходить місцева "еліта" на їх місце - адже "еліта львівська" своїх дітеей до медінституту дає?
    Ото й лікуйтеся - що виростили - то й маєте ;) і не треба, до речі, на викладачів медінституту кивати - якщо на вході одні дуби та липа - то на виході золото та діаманти не вийде ;)

Додано через 16 хвилин
    Дурня - так і до дитсадків дійти недовго.
    І школа, і вуз - з дурнів та "споживацьки налаштованих дітей" не зроблять високофахових відповідальних спеціалістів.
    Спершу своїх дітей виховайте. І коли ви дасьте нормальний матеріал школі - а та дасть нормальний матеріал вузу - тоді й буде вам щастя.
    --
    А на вступнмх екзаменах іноді жах пробирає - звідки таке махрове середньовіччя? Якщо б не михові отдкровення - чесне слово, не повірив би, що таке в природі існує...

8. Romko

На совісті тих недолугих "лікарів" - здоров"я моєї дитини,наші страждання,смерть близьких людей,зіпсоване здоров"я.
    Правильно казав той батько:"Нашим лікарям я не довірю навіть укола зробити".
    Звичайно,не всі такі,але винятки лише підкреслюють правило...

9. afterstep

тому слід поливати багном без винятків... Щоб правило не страждало...

10. Romko

Відколи це правда стала багном?Скільки ще треба скалічених життів,смертей,щоб ви признали,що це таки правда.Чи може для Вас то просто статистика?

11. afterstep

відтоді, коли з частинного випадку багном обмазують всіх - з того часу й багном стала.
    Той, у кого дитину з тамтого світу витягнули - він тихо вдячний лікарю. І таких багато. Але вони мовчать.
    Вам - "повезло", тому ви "правдою" мажете всіх підряд.
    Миха, наприклад, давить жаба про щоденних "10-30" грн відкатів лікарям. Не знаю, з якого він то пальця висмоктав - може, на їхньому хуторі воно й так. Але ті, що читатимуть форум - у таких дрібницях не розбиратимуться.
    --
    І це також правда ;)

12. Romko

Прочитайте про київський хоспіс.Поцікавтесь,скільки скалічених по вині лікарів дітей лежать по клініках .
    Щодо мене,то я маю можливість порівняти відношення до хворих в Польщі і в Україні.Небо і земля.

13. afterstep

в даний момент - уточню - ви говорите про так званих "важких хворих". Ну, скажімо, як левандівка - то той все по ДЦП міряє.
    Отже, в зв'язку з тим, що якась специалізована клінка в Києві троха теє.... не справляється з своїми обов'язками (на думку пацієнтів) - то знаця всі лікарі України - лайно. Ну, може там один-два не лайно - але вони лише підтверджують правило.
    На тому й порішимо....
    ==
    Давайте детальніше розглянемо на прикладі Лорти чи Позитрона, як бідолашні галицькі мужики розкрадали "ті крихти гвинтиків, що їм залишили розкрадачі зверху".
    Запитання:
    1) хто тоді був "верхом"
    2) які повноваження та які можливості були у заводського керівництва
    3) які права та можливості були у трудового колективу
    4) як глибоко в задниці трудовий колектив мав свій завод, і чому трудовий колектив вважав, що завод має платити зарплату, а роботяга - тільки красти
    5) скільки часу знадобилося для повної руйнації підприємства.

14. Romko

Президентом був Кравчук.Дальше по тексту.
    Повністю підпорядковувалось центру.
    Коли робітнику не видають заробітної плати по кілька місяців(початок 90-х,інфляція),а,якщо видавали,то мізер,то вкажіть мені місце,де повинен мати робітник такого роботодавця?
    ЛОРТА ще функціонує.чого не скажеш про "Електрон","Кінескоп","Полярон","Сільмаш",""Конвеєр",РЕМА.Ті були знищені з 1991 по 2000р. повністю

15. afterstep

всенародно обраним президентом незалежної України - ви це хотіли сказати?

брехня. Причому нагла. Навіть на облвиконком директорат "клав і крав". Нікого вони не слухали - всі вуздечки незалежність "порвала".
    Чи може хочете сказати, що покійний власник Еолану - кришталево чесна людина, що своїми руками до тих маєтків/статків доробилася?

отут - почніть з "причина" - і дійдіть до "немає чим виплачувати з/п" - як наслідок. Тоді то буде не брехня - а так - то все що ви кажете - лише гасла для матолків.
    Почніть з того, що:
    1) директорат звик виконувати вказівки центру
    2) зрадів від радості, що може не виконувати
    3) ті залишки продукції, що могли б продаватися - слід було ще виготовити
    4) а роботяги - звикли ніц не робити, лише приказувати: "як нам зачнуть платити - то будемо робити".
    Фігня то все - ледар та нездара і за гроші на фахівця не перетвориться. Тому - заводи вони знищували разом і спільно. Керівництво - то уривало "гуртові кавалки" - і ви його потім в депутати і в чільники області обрали. Зато роботяги - крали дрібно і все, що під руку попаде. Але роботяг було так багато, що навіть керівництву толком вкрасти не дали.

я би не називав ті "потуги" лорти голосним словом "функціонує". Так само, як і ЛАЗ. До речі - з поляроном та сільмашом до цього часу епопея не закінчилася - ніяк території подерибанити не можуть...
    Зокрема, у 1991 в РЕМА дослідне виробництво (роботяги) цінили свою роботу дорожче, ніж роботу інженерів. І дослідний же завод "як нам заплатять - тоді й зробимо" - якраз і "похоронив" ВНИКИ РЭМА. І як ви думаєте - така принциповість трудового колективу - доки не заплатять нам стільки скільки ми хочемо - доти не робитимемо - була на користь РЕМА?

16. Romko

І по сумісництву головним ідеологом компартії України.
    без прямих вказівок керівництва нижчі ланки тоді не насмілювались красти вагонами.Конкретно можу сказати за "Електрон",бо там працював.Основна заслуга розвалу підприємства належить Рибінку.Решта лише підхопили естафету і докінчили розвал.
    Якби було так,то у Львові було б половина долярових мільйонерів.
    Афтере,а Ви будете працювати на голому ентузіазмі,з міркувань лише патріотизму?Чи Ви думаєте,що всі будуть жити по принципу:"Нам солнца нє нада,нам партія свєтіт,нам хлєба нє нада - работу давай!"
    Хоча багато в чому Ви таки маєте рацію...

17. afterstep

у керівництві? чи просто кажете, що не бачили? До речі - якраз електрон найбільше роботягами і розкрадався. "Складальні цехи" цілі були "за територією".

дійсно - навіщо було достойного чоловіка зупиняти? всі шукали спосіб до нього приєднатися!
    --
    Фух, попустило.... бо вже почав боятися, що то або інопланетяни, або московські шпійони понищили "гіганта совєцької телевізійної промисловості". Аж нє - таки наші, звитяжні галицькі хлопці...

на жаль - був таким дурним. Купу років. Сподівався, що таки зумію якось вплинути на ситуацію. На жаль - я невірно обрав життєві орієнтири ;)
    але потім прийшло прозріння.
    Коли люди, маючи готовий план розвитку, маючи всі ресурси, і будучи попереджені, що спроба приватизації не тільки знищить завод, а заодно й перетворить їх акції з цінних паперів на малоцінні папірчики - таки пішли форсувати приватизацію (бо то купа акцій і собі на кишеню) - це був передостанній удар, ще один такий - і я прозрів ;) і тепер, як галичанин, всім говорю - "ніщо так не зміцнює віру в людей, як попередня оплата"
    --
    Стосовно мільйонерів, і в доларах.
    Їх було - і було багато. Частина - передчасно пішли з декларацією про діяння до небесної канцелярії, частина - спробували в Києві щастя, і раді, що хоч щось залишилося по тому. Багато хто виявився власником знецінених паперів.
    Мільйонерів ще насправді троха є і долярових. Але - той, хтовміє красти - не вміє господарюювати. Рано чи пізно - "кормушки" закриваються. А от як доходить до господарюванння - гроші йдуть крізь пальці, як вода, і добре, якщо встигають вчасно схаменутися ;)
    --
    Вам потрібно приклади - чи самі роззирнетеся?

18. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Але хто і що заставляє приймальні комісії медичних вузів приймати на навчання стадо тупоголових баранів? Пропоную просто не приймати їх, завалити державне замовлення і контрактне замовлення. Нехай усі вони йдуть в училища, кодеджі і технікуми, тим більше, що в газетах постійно пишуть, що в Україні брак кваліфікованих робітників. Якщо позавалювати в загальному по Україні абітурієнтів по всіх спеціальностях. Зробити недобір і не приймати очевидних телепнів. Невже у Києві не почали б більше думати над цією проблемою?

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По суті не заперечую... все правильно, але повна утопія! Питання в іншому: а що, тільки про медиків мова?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

хотів сказати негаличанином...

а де твій аватар? :)