Упц не афиширует свои расходы. Самое интересное что я нашел это на сайте * забороны* Церковные финансы. Сколько зарабатывает и как тратит деньги УПЦ МП Проверить то что они написали я не смог Но куда расходуются средства можно легко понять походив по церквам киева и посмотрев на каких авто ездят батюшки. Ну и новости упц почитал ПЦУ. Все новости ПЦУ на сайте Korrespondent.net Может я не прав но мне показалось что в церкви идет нехилая клановая война .
Причем куда я хожу? Я вообще говоря никуда не хожу. Но миллионы людей ходят. Зато я кое-что вижу и помню. Например, несколько раз до 2014 года мы ездили в Святогорскую Лавру(как в красивейшее историческое место, а не на проповеди), и я помню как казачки с нагайками в Святогорской лавре поддерживали порядок. И их "гаварок". Потом такие же поцы сбивались в отряды "самообороны" против Украины. Москве у нас нечего делать, в любом обличие.
Далеко не так. Думаюча людина не піде молитися туди, де всі священнослужителі є самозванці. Тут є два варіанти, або ти самозванець, або канонічний.
Ви - християнин і мешкаєте в глибинці України. А там 50 км довкола нема жодної української церкви. Є лише масковсій патріархат поряд. Куди ви підете силою, чи не силою?
В мене знайомий поїхав на Хмельниччину на хрестини. Хлопчика хотіли назвати Тарасом. Батюшка МП відмовився хрестити таким іменем. Вова - прошу дуже.
Тобто ви згодні, що люди самостійно вибирають церкву, до якої йти молитись? Саме молитись і слухати проповіді пастиря. Бо подавляюча більшість українців до релігії ставляться як до якоїсь народної традиції і ходять до церкви двічі на рік. А от дві третини українців, а саме 65% у 2020-му році, вважають, що «людина може бути просто віруючою і не сповідувати якусь конкретну релігію». От і виходить, що наявність Томосу ні на що не впливає. Навіть якщо скористатись вашою збоченою логікою вальцманоїда, то в 14-15 рр українці БЕЗ Томосу дали відсіч путінцам, а в 19-21 рр, З Томомсом, почали здавати путінцам Україну. То до якої канонічної церкви ви ходите?