Недавно мусів здати експрес-тест, вимагали, маю зараз тісніші контакти з медиками, результат очікуваний негативний, але розслаблятись неможна, як контактую із ймовірноінфікованими, так і організм дещо ослаблений.
Для чого таке дійство? Бeз мaсoк, дистaнцiї i з дивними вимoгaми: y Львoвi влaштyвaли мiтинг прoти вaкцинaцiї Не хочеш - не вакцинуйся!
Десь рік тому всі просили хоч якусь вакцину, тепер багато хто перебирає харчами чи принципово не хоче вакцинуватись.
Вакцинация тим не менше йде. Ми вакцинувались Астрозенекою (П.Корея), сусіди теж єю вакцинувались, подрузі подзвонив сімейний лікар - зараз вакцинують китайскою вакциною. Нам нещодавно передзвонив сімейний лікар, щоб спитати, коли ми вакцинувались, тобто щоб знати, коли другий раз нам приходити. Хто не хоче вакцинуватись - їх вибір. Я теж не хотіла, поки не повмирали знайомі...І хто б мене змусив? Та ніхто.
Ймовірні нові штами і нові спалахи, як після чемпіонату з футболу, Олімпійських ігор, після морських курортів ймовірні спалахи, як після сезону на Буковелі. Загалом, зараз спад, порівняно із зимою та ранньою весною.
В мире обнаружили не менее 4 штаммы коронавируса SARS CoV 2: бразильский, южноафриканский, британский, индийский, которые более опасны начального, обнаруженный в Китае. В России говорят, что у них может быть отдельный штамм. 31 мая Всемирная организация здравоохранения решили маркировать штаммы COVID-19 буквами греческого алфавита, чтобы не дискриминировать страны, где эти разновидности обнаружили впервые. Обнаруженный в Великобритании вариант - "Альфа", обнаруженный в ЮАР - "Бета", в Бразилии - "Гамма", две разновидности "индийского" штамма - "Дельта" и "Капа".
Не так давно, одна моя сусідка із проросійськими поглядами, дорікала, чому не закуповуєм російську вакцину, адже так у Росії впала захворюваність, а що тепер скаже, коли Росія і Білорусь б'ють рекорди по захворюваності?
Прогнозовано зростає захворюваність на курортній Одещині, виникали спалахи після футбольного чемпіонату, буде ще Олімпіада. Не панацея діюча вакцина, у мене, поки що вакцинація відкладається, у поліклініці запрошуються тільки 60+, хіба що самому проявляти ініціативу через додаток "Дія" чи йти у місця вакцинації та займати живу чергу.
Знаю як мінімум 5-х людей, які ледве не помирали в лікарні після щеплення. Одна взагалі в кому впала. Тому я краще стримаюсь.
Тут питання спірне, позитивних наслідків тут більше, таких, хто вдало переніс щеплення набагато більше, якщо у тяжкій формі захворіти, перенести реанімацію і ШВЛ ризик не менший. Можливо, більша ефективність не від вакцини, яку у кращомму випадку треба колоти щорічно, але чи всі мають можливість лікуватися так, як Трамп-пам-пам, витративши дисятки тисяч доларів?
Ну і класно, що вони доре це перенесли. Тут ще і від стану здоров'я людини все залежить. У вас там в Зройних силах сильні чолов'яги
Не тільки, чув випадки, хто вакцинувався після інсульту, переносив щеплення і без важких ускладнень, тато у мене вакцинувався, хоч у нього діабет і видалена нирка, при складному перенесенні - ризик більший.