коронавірус

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем mypucm, 26 лют 2020.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

А там є копита? :scratch_one-s_head:о_О
    Йду, почитаю)))

зі

Ну, з копитами перебір, це ясно;
    А паприка обов"язкова.
    Але в міру)

Я часто буваю в Берегово, то там бограч "для своїх" відрізняється від бограчу "для чужих-приїжджих" якраз кількістю паприки.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

..

3. Silver bullet

:) копчене сало, цибулька і багато м'яса - то буде гарно, ясно. Я сама люблю любе м'ясо, навіть більше те, що на кості - воно смачніше для мене. Козлятину дуже люблю. Смажити не смажу, бо шлунок таке у мене заперечує, а варити-тушити- холодці варити - то часто. А з свіжини - ой, що там казати.

4. Gyppsy

зі

Ну, з копитами перебір, це ясно;
    А паприка обов"язкова.
    Але в міру)

Я часто буваю в Берегово, то там бограч "для своїх" відрізняється від бограчу "для чужих-приїжджих" якраз кількістю паприки.

)))

Дуже цікаво гуляти по берегівському базарі м"ясними рядами і спостерігати за тим, як вибирають м"ясо для бограчу місцеві корінні жителі/угорці. Це треба бачити. Це пісня!

Ну, а для юзерів типу мене підійде і такий рецепт
    Бограч - рецепт угорського супу за рецептом Євгена Клопотенка

5. Silver bullet

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

і їв би спав, і спав би їв

• Смішно Смішно x 1
  7. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Із таких сезонних страв, більше смакує мусака.
    Хоч, ні такі страви, ні міцне вино, ні сильніші сливовіца і чача від коронавірусу не врятують.
    Як і метод, що перехворіти і виробиться імунітет - не дієвий, бо є випадки, хто інфікується вдруге.

Гряде послаблення карантину і відкриття музеїв, чи це актуально, якщо більшість транспорту не їздить і ніякі туристи не приїзджають.

8. Lanktocha

Взнавав, яка ситуація в інфекційній лікарні, ніби із діагнозом коронавірус є кількадесят пацієнтнів, загалом, ситуація не критична, щоб чогось комусь не вистарчало.

Прогнозують загострення у холодну пору року, коли коронавірус зможе дати такий собі коктейль із сезонним грипом.
    При такій обстановці, як зараз, не буде у літню пору ніяких озер, морів, лісових ягід...

9. Capitoshechka

10. Lanktocha

Чим раз більше, ці обмежувальні заходи людям приїдаються, можуть не обмежуватись у прогулянках, лізти у натовпи, керуються принципом "Що має бути - те буде".

11. Gyppsy

12. Gyppsy

13. Capitoshechka

• Смішно Смішно x 1
  14. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Погода у Києві

Може, ці мученики - і від корнавірусу? Ніхто не знає?
    А то якось "по недомислію" до цих пір останнім часом вважалось, що збудником віспи є якийсь там вірус, якісь там ДНК, і жодним чином не згадуються дев"ять мучеників Кизичеських.
    Натуральна віспа — Вікіпедія

15. Lanktocha

На коронавірус захворів Піськофф, шкода, як не заразив свого шефа, бути здоровими таким не побажаєш, але дожити до суду Гааги бажаю.

16. Capitoshechka

Не буде ніякого суду Гааги

17. Lanktocha

До кінця сподіваюсь на торжество справедливості. Багато подій відбулося несподівано і ніким непередбачених.

18. Capitoshechka

Сподівайтеся. Це Ваше право. Дурень думкою багатіє. Дехто 74 роки сподівався що завтра комунізм настане. Так 74 роки в надіях і обіцянках-цяцянках і прожили

19. Silver bullet

Нам пишет врач, у которого подтверждён COVID-19.

1500 грн/сутки на лечение.

"Я врач, но работаю не с инфекционными пациентами. Но я не совсем понимаю, почему у нас забыли про других врачей. Они так же контактируют с людьми, больными на COVID, являющиеся носителями и подвергаются опасности также как и те, кто работают в инфекционной больнице. Но не знают кто перед ними.

А история такая, что симптомы развились за три дня, первый вечер головная боль и температура, но не выше 37.5, кишечное расстройство.
    Второй день всё так же, только уже до 38 доходило и был жуткий озноб, как будто все 41. На третий день температура уже под 39. У меня жена учиться ещё на врача, выслушала справа хрипы и жёсткое дыхание, да и на третий день появилась тяжесть при дыхании.

Сразу же вызвали скорую и повезли в 22.
    На следующий день уже подтвердили ПЦР тест и на рентген снимках правосторонняя пневмония. И перевели в постоянное отделение.

Воды горячей нет ( а как людям с пневмонией банально руки помыть?), еду разогреть негде. Кровати жуткие. Лечение если бесплатно, то то что у них есть, но оно вряд ли поможет. А именно антибиотик - Цефтриаксон, противовирусное и амброксол. Всё, больше бесплатного ничего нет. Дают разные противовирусные, одни безвредные (арбивир) но помогает ли - никто не знает, другие жутко токсичные и делают хуже (Плаквенил) , так же дают Алувия, но эффективность так же не доказана, но побочки меньше.

Тем более всё зависит от тяжести состояния. Мне давали сначала местное лечение, но толку ноль, температура и одышка держалась. Лечащая врач спросила прямо, деньги есть лечится и сделать томографию. На томографии виден процесс полностью и уже с двух сторон. Конечно жить захочешь, будут и деньги. Мне назначили 3 антибиотика, и другую медикаментозную терапию.

В день 1,5 тысячи гривен чисто на лекарства. Понятное дело о каких либо возвращении средств от государства и речь не идёт.

А также, из других проблем. Здесь большой кадровый дефицит, в частности среднего мед.персонала. Одна медсестра может быть на два отделения. Из-за этого они могут путать назначения, забывать, пропускать что то из назначений. я лежу тут почти две недели и каждый день хожу сам напоминаю, что мне надо колоть и какие капельницы надо ставить, потому что есть препараты которые нужно чётко по времени колоть, но это тут никак не выходит.

Но ладно я врач и это контролирую, а что делать старикам и людям которые далеки от этого? правила асептики и антисептики нарушаются тут постоянно, потому что персонал работает на износ и их можно понять, но от этого же зависит состояние пациентов. У них просто не хватает и рук и сил.
    Я не виню их, потому что они не железные и людей просто обманули.

300% доплаты? Нет. Средства индивидуальной защиты? У них никакие. Костюмы не всегда, как и распиратор, а обычная маска.

Хочу передать привет тем людям, которые безответственно относятся к карантину и считают это бредом. Милости просим в реальные условия 22й больницы, не забудьте прихватить около 30 тысяч на лечение и помните, что короновирусная пневмония может развиваться до тяжёлого состояния всего за одну неделю.

Каждый день тут умирают люди от 45 и выше. Носите маски, а лучше респираторы. Соблюдайте дистанцию , не забывайте про антисептики. COVID19 не шутка. Анонимно, пожалуйста.

Кучеру огромный привет.

• Смішно Смішно x 1
  20. Lanktocha

Але зараз не тільки це захворювання, дуже обмежені інші хворі, наскільки знаю, можуть приймаати пацієнтів тільки лікарні, якщо швидка забрала з інсультом, у кого онкологія, терміново потрібна операція, планово, профілактично - приймати ліки вдома.

а де твій аватар? :)