коронавірус

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем mypucm, 26 лют 2020.

1. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Не хочу бути ябедою, може і недоречно таке говорити, але як мені розказували у храмі Христового Воскресіння у Львові по Городоцькій, один зі священників, отець Сергій говорив на проповіді, щоб віряни йшли до Плащаниці, правда, нічого не цілуючи, просто поклонитись і помолитись, у суботу, щоб несли на посвяту пасхальні кошики, із умовою дотриманння від інших безпечної дистанції... Чув зверненння Глави УГКЦ Святослава Шевчука, він дякував тим, що із міркувань безпеки залишились вдома, вербові букети все одно поблагословились, то невже цей отець вважає себе головнішим та мудрішим за Шевчука? Нести пасхальний кошик декому треба із кілометр вулицями чи вести у громадському транспорті, контакту із ймовірним хворим не уникнути, а у захисному боксі ніхто кошик не понесе. Навідміну, від того, що освячували сьогодні, просто запхається у куті за ікону і буде зберігатися до натупного року, старим, я розпалюю, якщо паска печеться на дровах чи робиться домашня шинка ( щоб не викидати посвяченого ), а те, що перед Великоднем, чи фрукти і мед на Преображення, вживається у їжу, покриття рушничком - це мало.
    Дехто вважає церкву не такою небезпекою, особисто я, декілька разів на тиждень буваю на ринку і в супермаркетах, все ордно контактую із ймовірними хворими.
    Нехтування санітарними нормами та безпекою - вже нехтували деякі священнослужителі Києво-Печерської Лаври - і скільки вже там хворих.

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

@Lanktocha, а як Ви особисто думаєте - чому отець Сергій говорив на проповіді, щоб віряни йшли до Плащаниці, ..., щоб несли на посвяту пасхальні кошики?

Останнє редагування: 12 кві 2020
  3. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

4. mypucm

5. mypucm

6. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

7. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

о_О В Чернівцях як не найбільше захворівших. Що вони роблять?
    Ну що: поповники закрити на карантин, опечатати, попів, що порушили - судити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. mypucm

9. medwedo berlogsoni

В Ізраїлі з радикальними іудеями не жартують.
    Израиль заблокировал несколько районов Иерусалима в борьбе с COVID-19

Треба і нам як в Ізраїлі (в Туреччині)

• Смішно Смішно x 1
  10. mypucm

:suicide:
    З Китаю через Шовковий шлях в XIV столітті чума прийшла у південноукраїнські степи. Шовковий шлях закінчувався в Криму, в Кафі – Феодосії. Тоді відбувалася війна між Золотою Ордою і генуезцями, які сиділи в Кафі. Ординці закидали у фортецю трупи померлих від пошесті.Вони війну виграли, але якийсь італійський корабель встиг втекти. Італійський корабель відплив до Італії – та врятувався, але вкрай тимчасово.
    Почалася глобальна пошесть, яка забрала від половини до двох третин населення Європи від Ірландії до Русі. о_О
    Історики порівняли пандемії чуми і коронавірусу: великі втрати спонукали до позитивних змін

11. Lanktocha

Якщо чесно, досить давно мене не було у цьому храмі, тому незнаю, про кого йде мова.
    Якщо чесно, із такими заходами втратили прибутки багато хто, церква не вийняток.

12. Lanktocha

Поганого не бажаю, але із таким скупченням, у найближчі дні на Буковині може бути не 300 інфікованих, а 1000.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Lanktocha

Із деякими зідзвонювався, натовпи мєнтів є і в селах ( хто би міг подумати ), розганяють, щоб натовпами не йшли на посадку картоплі чи у ліс на випивку.

14. mypucm

мабуть це правильно...
    на днях впав останній бастіон - Миколаївська область,
    у глухому селі за 100 км від Миколаєва знайшли коронавірус у 2-х жінок...
    причому вони жили в себе вдома, і зі свого села нікуди не їздили!
    а хтось із сусідів приїхав із Польщі...

15. Gyppsy

А якщо нечесно?

• Смішно Смішно x 1
  16. Lanktocha

Брехати не буду.
    У згаданиу церкву давно не заходив і нікого звітам не знаю.
    Ще колись до цієї церкви привязували мою школу.

17. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

яку маску вибрати

• Смішно Смішно x 4
    • Подобається Подобається x 1
  18. Gyppsy

Ну, я так поняв, що то Ви в даному випадку брехати не будете
    А взагалі трохи брешете, нє? ;)

• Смішно Смішно x 1
  19. Lanktocha

Даної теми це не стосується.

20. medwedo berlogsoni

Києво-Печерська лавра буде закрита на карантин, там вже понад 90 інфікованих коронавірусом

Казав на днях Бєлковський (чи то когось цитував): Бог може пробачити, але природа - ніколи.

Ми бачимо наглядно, як природі до лампочки конфесії, молитви, хресні ходи, чудотворні ікони тощо. Вона працює.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)