Ніхто не дасть гарантії, що працівники крематорію не покладуть на купу дров (фігурально) штук п"ять трупів, серед яких буде і християнин, і іудей, і атеїст, і адвентист сьомого дня чи член білого братства, а потім не спалять. Після цього бажаючим наберуть в коробочку з відра трохи попелу і віддадуть. А ті, хто отримав, думатимуть, що то - те, що вони думають. В усякому випадку, якщо зі мною таке трапиться, рідним буде менше мороки: обмивати, переодягати, носитися по поверхах з тілом, замовляти з кистями чи без кистей (див. 12 стільців). Прийдуть космонавти і все зроблять, якщо це трапиться вдома, або інші космонавти - в лікарні. А палитимуть чи не палитимуть, скоро взнаємо. Правий Кличко чи не правий.
мороз по кожі...зараз віддають короновірусних родичам в чорних целофанових мішках, голими. Робіть, що знаєте. А копачі іноді відмовляються мати справу с такими.. Депутатів якось інакше отдаватимуть)це можна чорним гумором вважати. Зараз боротьба за те, щоб парабола захворюваності була пологою.Добре хоч в Італію "на стажировку" відправили лікарів.
Це, що зроблять працівники крематорію не має ніякого відношення до віри і до суті справи; А те, що думатимуть ті, хто отримав прах і його хоронить - це вже тлущ ) Ну от бачите - таки є вигода від вірусу; Так мусет в Києві давно вже кремують бажаючих, чи нє? А що там з Благодатним вогнем? /бо з тим садом-городом я тепер читаю новини через сім, може щось і пропустив/
Не знаю. Думаю, що тому вогню є цілком матеріальне фізично-хімічне пояснення. Тобто, він може спалахувати в будь-який день і час, якщо створити належні умови.
Великодні паски для киян освятять на хлібзаводах - ЗНАЙ ЮА Що цікаво - ймовірність того, що той священник, який святитиме паски на хлібозаводі (одне те, що туди буде допущено сторонню людину, уже є порушенням санітарних норм), хоча і мала, але більша від нульової. Уявляю собі попа в ризах, яким сто чи двісті років, які не бачили мила чи прального порошку, що преться з відром і віником на хлібозавод. Я думаю, інші хлібозаводи та пекарні повинні підхопити цей почин. Добре, що я вдома хліб печу, причому - гарний і смачний. В пшеничне борошно добавляю трохи гречаного або житнього, або кунжутного, або всього потроху
Коли закінчиться пандемія, тоді залишаться тільки перехворівші та мертві, для статистики по коронавірусу. Зараз маємо; Смертність зростає... (З2×100)÷57= 56,1%
Та я не про те питаюся. Ви недавно стверджували, що цього року сходження Благодатного вогню переноситься на пізніше. Що там з тим перенесенням? На коли назначили?
Не відслідковував. Агностик висловив припущення, що то міг бути фейк. А досліджувати, чи фейк, чи ні я не маю бажання. Тут на форумі стільки фейків за останній рік, що одним більше, одним менше...
Тут питання не релігії, тут питання антисанітарії. Погодьтеся, в цей час, час карантину, допускати на підприємство, де виготовляється їжа для міста-мільонера, не дуже, я сказав би, добре. Просто у мене бурхлива уява. Вчора піп підхватив коронавірус від якоїсь бабусі, яка прийшла сповідатися, сьогодні він із цією заразою на одежі і на кадилі йде в цех, де виготовляються тони їжі і бризкає водою на хліб (інакше, якщо свята вода не попаде на хлібину, вона не буде освячена). А потім той хліб розвозять по магазинах. Погодьтеся, це дещо напружує. Ви особисто погоджуєтеся на такий варіант, щоб по цеху з високими санітарними вимогами ходили сторонні люди в нев ипраній одежі? Піп з тиждень немитою бородою і довгим тиждень немитим волоссям, з якого сипеться лупа (перхоть)? Я, наприклад, незгоден. Я хотів би з"їсти той кекс і знати, що на нього ніхто нічого не бризкав. У попа тоже може капка з носа чи краплина поту в відро впасти. Звичайна людина, в важкій одежі, в цеху, де виймають щойно спечений хліб, дуже спекотно. Цілком ймовірний варіант.
Я прочитав це в Українській правді, не звернув уваги на те, що то - блог, і відверто кажучи, повірив. А чому не повірити, якщо паски пропонують освячувати через телевізор і інтернет? Якщо паски будуть освячувати на хлібзаводах, добре якщо перед освяченням ці хлібовироби завернуть в целофан. Але тоді свята вода не попаде на той хлібовиріб. То може, краще освячувати газелі, що йдуть з експедиції з пасками, прямо за воротами хлібозаводу? Результат буде той самий - свята вода не попаде на хліб. Або освятити ворота хлібозаводу і дівчат в експедиції, що виписують накладні. Також варіант.
Ви правильно кажете - тут питання не релігії, тут питання санітарії. Ви там можете поставити вимогу, щоб Вашого попа витримали на /чи в ?/ обсервації, хай проведуть медогляд, одінуть його в УЗК, і буде все згідно санітарних норм; Справа не в тому, що Ви збрехали. Всі люди помиляються і брешуть. Але є такий критерій, як ставлення людини до своєї брехні і помилки в разі викриття цієї помилки чи брехні. Ви чомусь це спустили на гальмах, ніби так і має бути;
Мене Агностик поправив. І я це визнав. Майже відразу. Ніяких гальм не було. Перечитайте ще раз мій пост, і скажіть, де Ви бачите гальма. Під "Паскою без благодатного огня" я мав на увазі, що той вогонь скоріш за все не будуть доставляти по православних церквах. Це так, для уточнення. Все відбулося в п"ятницю протягом кількох годин. Я запостив майже о першій, приблизно о четвертій Агностик сказав, що то - фейк. І через годину, побачивши допис Агностика, і переконавшись, що то - дійсно-таки фейк, я визнав свою помилку. Ніяких гальм, як бачите, ніякого наполягання і викручування. ЗІ. От Ви, наприклад, вірите в те, що Ісус - син Божий, хоча це може бути фейк, якому більше двох тисяч років, а я повірив, що перенесуть день сходження Благодатного вогню. Аналогія стовідсоткова. Тільки двохтисячолітній фейк спростувати набагато складніше.
Попорядку: що кажуть про прдаж посвяченого, благословення он-лайн, самому прочитати молитву, окропити йорданською водою, може бути та сама дія + безпечніше, про посвячені паски чув, це здебільшого, паски спечені у монастирі, монахами, там вже антисанітарії та допущення посторонніх на кухню немає, такі паски печуть за старовинними рецептами, опалюють піч дровами, у мене так робили, ще коли я був у дитинстві, газова духовка, і скоріше, і зручніше, але смак не той. Є нові чутки про коронавірус, перехворвші на нього стають бездітними, типова суть біологічної зброї - старі вимерли, молоді не можуть дати потомство.
Що, вам дві тисячі двадцять років мало, щоб спростувати той факт, що Ісус - син Божий? А скільки ж вам треба часу?
Ні, це Ви повинні довести, що Ісус - син Божий. Непорочно зачатий. А довести, що якщо не буде сходження Благодатного вогню, то ніякий анцихрист не прийде, дуже просто. Я це не пропоную, але розглядаю як варіант. Іран створює таку бомбу і засоби доставки, що від того храму, в якому начебто сходить Благодатний вогонь, залишається тільки купа каменю. І найближчої ж п"ятниці після весняного рівнодення після повного місяця все людство побачить, що нічого не змінилося. А всякі там синтоїсти та буддисти на це не звернуть навіть жодної уваги. Я ж нічого нікому доводити не збираюсь. Я припускаю, що Ісус як чоловік свого часу дійсно існував, батько Йосип, мати Марія. Потім його вирішили називати сином Божим, бо довести, що це - не так, неможливо. Як неможливо довести, що Ісус дійсно існував. Люди вірять, хай собі вірять. Он комунарець вірить, що 12 квітня не буде, все закінчиться 11 квітня. І переконати його в протилежному неможливо. І таких, що так думають, багато. А тих, хто думає, що Ісус - син Божий також багато, причому, набагато більше. От і вся різниця. А китайці так не вважають.