Корабли НАТО в Новороссийске.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 25 лип 2009.

1. Jiliana

Jiliana Well-Known Member

Нам бояться некого (пока):rose:

2. Norman

Norman Guest

Единомышленники всюду))

3. zaleha

zaleha Well-Known Member

Даже Капитан за союз с ними.
    А так долго шифровался. :)

4. Norman

Norman Guest

Молодой, неопытный))) Ничего, скоро он на параде в честь УПА будет знаменосцем:))

5. zaleha

zaleha Well-Known Member

А пёкся за Россию. Обсуждали титульных , и не титульных, свидомых и не свидомых. А оказывается кругом одни националисты. Одна Украина оказалась под форумным гнётом не титульных.

Капитан, если вы ошиблись и вместо Швейцарии написали бы Россия.
    То я бы вам на это ответил бы следующим:

А кто же в России титульный?
    ФЕДЕРАЛЬНЫЙ ЗАКОН О ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОЛИТИКЕ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ В ОТНОШЕНИИ СООТЕЧЕСТВЕННИКОВ ЗА РУБЕЖОМ.
    Кругом одни титульные. :)
    Срочно в НАТО.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Кстати, чисто совковое понятие - "титульная нация". Но в совке это понятие значило именно то, что значило. У нас титульную нацию хотят сделать хозяином страны. Разница существенная.

7. Капитан

Капитан Политический флудер

Знаешь поговорку " Если бы у бабушки были бы.... , то она была бы дедушкой":)А пока воспринимай всё как написано.

8. zaleha

zaleha Well-Known Member

Так я и воспринял всерьёз написанное вами.
    Вы за союз с ультраправыми.
    Я не столь радикален, хоть и склоняюсь вправо. :))

9. zaleha

zaleha Well-Known Member

Это ещё действительно с СССР.

Хозяева бывают:
    1. Работающие на свой карман.
    2. Работающие на свой и чужой карман.
    3. Работающие в национальных интересах.

Мне больше симпатичны третьи.
    Ющенко отношу ко второму, поэтому он мне менее симпатичен.

10. Степаныч

Да Вы идеалист! При том социалист.;)

11. zaleha

zaleha Well-Known Member

Но может хоть националисты воровать не так заметно будут. Я их не идеализирую. Существующая власть меня не устраивает. Ищу замену ей.
    Да и европейский опыт наглядно это доказывает.

12. Степаныч

Еще хуже будут. Обосновывая интересами нации.

13. zaleha

zaleha Well-Known Member

Все остальные там уже были. Но что-то финансовых , коррупционных скандалов с Тернополя не слышно.

14. Аятолла

Аятолла Касым

Мир Вам! Ответ могучему zaleha и блистательному полковнику об швейцарской армии...:))

Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією!

14:14 26.06.2009

Вперше про рівень швейцарської бойової готовності я почула від знайомого голландця, що виріс в Швейцарії. «Швейцарія – дуже мілітаризована країна», – розповідав голландець, – «В швейцарських автобусах можна часто побачити військових зі зброєю, що повертаються з навчань на вихідні додому. У них загальна військова повинність...»

Багато нешвейцарців чомусь вважають, що раз Швейцарія – країна нейтральна, то й армія їй жодна не потрібна. Але самі швейцарці так не думають, тому Швейцарські Збройні Сили є другою найкрупнішою армією в світі в пропорціях до розміру населення (пальма першості належить Ізраїлю).

Існує навіть вираз – «Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією». Мабуть, швейцарці резонно вважають, що «паперовий» нейтралітет – штука ненадійна; їм куди ближче до душі озброєний (бажано до зубів) варіант.

Швейцарська ідея нейтралітету полягає в тому, що ця країна не збирається нікого атакувати, не братиме участь в так званих «поліцейських акціях» (у миротворчих місіях Швейцарія брала участь – в Боснії і Герцеговині та в Кореї), не вступить ні в які союзи і захищатиме себе сама, – а для цього потрібна потужна армія.

Модель швейцарської армії складається з трьох рівнів: невелика група професійних військових, підкріплена великою кількістю призовників, плюс ще значніша частина виучених резервістів – колишніх призовників, яких щорік призивають на збори запасу.

Швейцарська армійська модель настільки сподобалася Ізраїлю, що вони її скопіювали. Але в Швейцарії, на відміну від Ізраїлю, загальна військова повинність не поширюється на жінок. Проте, деякі швейцарки йдуть служити добровільно.

Всі фізично боєздатні громадяни Швейцарії чоловічої статі підлягають призову до 30 років. На практиці ж чоловіків, що отримали швейцарське громадянство після 25-річного віку, рідко забирають на службу. Замість цього вони разом з іншими чоловіками, що не проходили військову службу (наприклад, за медичними показами) додатково платять 3% прибуткового податку щорік.

«А в Україні що, не так?» – щиро здивувався мій швейцарський чоловік.

У 20-ти літньому віці швейцарський солдат проходить початкову військову підготовку тривалістю від 18 до 21 тижня, за винятком гренадерів (це така елітна піхота), в яких вона займає 25 тижнів. Після цього звичайний солдат щорік проводить в армії 3 тижні, поки не відслужить покладені 260 днів – тобто приблизно до 30-ти літнього віку.

Офіцери служать довше: їм потрібно набрати від 500 до 600 днів. Під час служби чоловіки звільнені від роботи, і держава їм платить 80% зарплат. Правда, більшість працедавців продовжують виплачувати повну зарплату співробітникам під час військової служби – в такому разі державна компенсація виплачується працедавцеві.

Швейцарська оборонна стратегія заснована на «принципі дикобраза»: в разі небезпеки згорнутися в клубок і нащетинити голки – тобто зробити так, щоб проникнення всередину країни обійшлося противникові якомога дорожче. Для цього швейцарські тунелі і ключові мости побудовані з пастками для танків.

Армія має можливість оперативно вивести з ладу мости, тунелі, автостради і залізницю: в разі атаки можна знищити від 3 000 до 6 000 різних точок транспортного сполучення. Усередині тунелів і мостів є вбудовані вибухові пристрої, а залізничні мости запрограмовані в разі вибуху падати на автостради, що під ними.

Недалеко від швейцарського кордону з Німеччиною всі залізничні та автомобільні тунелі підготовлені вибухати так, щоб повністю закрити доступ всередину країни.

На території Швейцарії повно фортів, бункерів і арсеналів. Мій чоловік служив в гірському бункері, оснащеному всіма необхідними комунікаціями і абсолютно непомітному звичайному оку на тлі пасторального швейцарського пейзажу.

У мирних Альпах існують постійні укріплення, покликані служити базами для звільнення родючих долин після потенційного захоплення. Вони включають підземні повітряні бази, що є сусідами із звичайними діючими злітними смугами; запаси, необхідні для функціонування цих баз, зберігаються в печерах.

...Колись наша знайома, в якої Швейцарія асоціювалася з «гірським повітрям і суцільними французами», а ніяк не з бункерами і вибуховими пристроями, здивовано запитала у мого чоловіка: «Навіщо ж Швейцарії так озброюватися?! Адже них такі хороші спокійні сусіди!»

«Це які саме сусіди у нас спокійні?» – здивувався чоловік, – «Французи з Наполеоном, німці на чолі з Гітлером, Австрія з Габсбургами чи італійці під проводом Муссоліні?»

Может ТУДА нам?:))

15. zaleha

zaleha Well-Known Member

Ещё я слышал, что швейцарцы после службы в армии, уходят на дембель со своим оружием, вплоть до лёгких пулемётов.
    Но всё равно это не армия, а очень хорошо организованные отряды самообороны.

А они же нас не зовут. :)

16. Степаныч

Та Вы шо??? А там рядом Львов, а во Львове судья-колядник, который сдает всех кого ни попадя. ВЕЗДЕ в Украине одинаково. ВЕЗДЕ. Собственно, я веду к тому, что
    , что наиболее эффективные хозяева
    Как только начинают прикрываться интересами класса/нации, ставить их интересы выше личных, - жди беды.

17. Аятолла

Аятолла Касым

Это так, о разумный zaleha:) Я хотел сказать своими словами вот что: возможно такая модель вооруженных сил более всего нужна Украине, а не НАТО или союз с РФ из-за военной помощи?:scratch_one-s_head:

18. zaleha

zaleha Well-Known Member

Неудачный пример с судьёй. Коррупционнеры есть и будут всегда и везде, в любом обществе. На мой взгляд надо дождаться годового отчёта тернопольской облрады. Посмотреть на опросы жителей того региона. В том регионе жителям есть с чем сравнивать. Это же бывшая вотчина БЮТ с Регионалами. Мне например было бы очень интересно при какой власти жителям конкретно взятого региона стало жить лучше. Это самая лучшая оценка. Понятно, что все политсилы приходят на лозунгах. Я лично хочу узнать как простые люди к ним относятся.

Это явный пример - Ющенко. Поэтому он сейчас и уходит.

19. olegp

olegp миється в бані

та какие могут быть там финансовые , коррупционне скандалы
    это все равно,как что-то не слышно, чтоб водила на горбатом зэпоре нарушал скоростной режим на скорости 180

20. zaleha

zaleha Well-Known Member

Географически и политически Украине необходимо содержать армию.
    У нас очень большая морская граница - нужны морчасти погранвойск.
    У нас очень большая сухопутная граница - нужны довольно внушительные части погранвойск.
    Для охраны воздушного пространства - нужна авиация и ПВО.
    Чтобы хотя бы это содержать, то одними резервистами тут явно не обойтись.
    Для начало было бы неплохо перевести всю армию на контрактную основу, потом какое-то время привыкнуть и научиться ею управлять, а уж потом можно подумывать о других моделях вооружённых сил.

а де твій аватар? :)