Коптильня!

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем VasMT, 2 гру 2010.

1. fimor

fimor Member

Тут шукайте http://www.frunze.ua/contact/filialy/Lviv.html

• Подобається Подобається x 1
  2. nikolas

nikolas Well-Known Member

Як і обіцяв сфоткав бужарку,правда останній раз,коли я приїхАв, вона була в ліпшому стані.
    Шпаргат+шушарка.В цій половині можна і фрукти шушити,і їсти варити.

З протилежного боку бужарка(коптильня).

[​IMG].

• Подобається Подобається x 3
  3. nazargerega

nazargerega New Member

всім привіт! кому потрібна допомога на рахунок коптілки,ковбас і.д. як її зробити буду радий допомогти вам і працювати з вами мій тел.0632816783 Зеновій

4. petropavlov

petropavlov миється в бані

Також люблю і цікавлюсь темою копчення. Все більше двох років як маю коптильню і за цей час назбирав чимало гарних рецептів. Із задоволеннім поділюсь з вами.

5. petropavlov

Маю ось таку коптильню. Конструкція не нова, проте гарно зарекомендувала себе. Є гідрозатвор, штуцер для відведення диму через шланг. Таку можна навіть в квартирі використовувати. Я такий спосіб практикую, коли не має часу їхати на дачу.

6. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

7. petropavlov

Дещо с рецептів
    Щука гарячого копчення
    Свіжа щука - 1,2-1,5 кг Сіль - 1 ст. ложка Чебрець, материнка, кмин, запашний перець - по одній щіпці Для копчення - тріска Вільхова, черешнева, ягоди ялівцю Щуку потрібно почистити - видалити нутрощі і зябра, луску залишаємо, так як вона буде зберігати форму щуки під час копчення. Змішуємо спеції і сіль, добре обтирає цією сумішшю щуку, як зсередини, так і зовні. Для засолювання щуки підійдуть будь-які ароматні трави і спеції. Ми залишаємо щуку маринуватися від 3 до 12 годин.

Після маринування щуку потрібно добре промити під проточною водою, спробувати м'ясо на сіль, якщо риба пересолена, то її потрібно замочити в холодній воді ще на годину. Підготовлену рибу для копчення обсушуємо за допомогою серветок або ганчірок. ⠀ Копчення щуки в коптильні гарячого копчення ⠀ Для копчення я використовував наступні тирсу: 2/3 вільхових, 1/3 черешневих, невелика жменя ягід ялівцю. Тирса повинні злегка покрити дно коптильні, не слід сильно переборщувати. Піддон застилає фольгою, так його простіше буде потім очистити, кладемо рибу на решітку, поміщаємо в коптильню і починаємо поступовий нагрів
    Коптильню відразу не закриваємо, чекаємо поки з'явиться перший дим, за цей час щука трохи підсушити, як тільки пішов дим, прикриваємо нещільно щуку фольгою, закриваємо коптильню, коптимо при температурі 80-110С 20- 25 хвилин, температуру піднімаємо поступово.

Після, відкриваємо коптильню, знімаємо фольгу зі щуки, починаємо просушку щуки, до того моменту поки волога не випарується з поверхні риби, можна протерти її злегка серветками. Далі знову накриваємо щуку фольгою, закриваємо коптильню і коптимо ще 15-50 хв при тій же температурі. Як тільки завершиться копчення, відкриваємо коптильню і прибираємо фольгу, знімаємо з вогню, даємо хвилин 15-20 відпочити.

8. petropavlov

Прошу пробачення!
    Добрий день! Мене звуть Петро.

9. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Дуже приємно! :drinks:

Гарне заняття маєте.
    Я інколи вуджу по старинці - в бочці. Але рідко...

10. petropavlov

Тут думаю будь який варіант гарний, головне, що з душею і смачно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)