Концепція прощення у християнстві заохочує до нових гріхів

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 15 чер 2018.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та??? От ви навчилися ходити. І що? Ніразу не падали? А піднімалися не щиро?

• Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

То хто вам винен?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що таке Гугл? Святе Письмо? Біблія? Катехизм католицької церкви?

4. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Цікаво біло б взнати, про яке вчення конкретно ви говорите, із якого витікає, що грішити можна без кінця, та ще й знаючи, що їх можна здати і знову грішити? Хоча я з вами погоджуюся, що більшість людей так і вважають і діють. І то погано. Будемо так залишати, чи будемо виправляти перекоси в релігійній колективізації?

Останнє редагування: 11 лип 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. DennyPhantom

DennyPhantom миється в бані

Это немного двойные стандарты

6. Коммунарец

У всьому світі тільки один чоловік непомильний - то папа римський. Тому він ніколи не одружиться.
    Самі вирішуйте: то дар чи кара.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, а ви є представником церкви? Чи ви поза церквою?

8. Коммунарец

Концепція прощення у християнстві заохочує до нових гріхів

Є таке...
    Тому вважаю, що причастя і хрещення треба переосмислити. Не массове дійство, а чистоме Сердечне прийняття того, що дав нам наш Господь.
    Якщо охрестився свідомо, то маєш притримуватися законів...
    Якщо причастився, то уникати повторення своїх гріхів.
    А якщо ні, то який сенс виставлятися христіянином, якщо серцем далекий від Бога?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не концепція має мінятися, а людина.
    Ясно, якщо людина грішить з думкою, що все одно потім посповідаюся - це одне, але є й інший варіант, який полягає в тому, що людина може 10 разів впасти, але на 11-й вже не впаде.
    Було б дуже просто посповідався і після того вже ніколи не грішити. Все залежить від щирості у сповіді, від сили волі. Хоча збоку може здаватися, що людина грішить, бо знає, що посповідається і знову можна грішити. Не завжди воно так.

10. Slav

Slav Well-Known Member

Моя вчителька все життя ходила до церкви і сповідалася і одночасно вона далі постійно вимагала і брала хабарі.

11. Коммунарец

Хто часто сповідається - того треба відлучати від того і назначати до монастирів на деякий строк.
    Інакше не дійде....
    Час Господа треба теж шанувати, аби не викликати його образу і гнів.
    Доколь нерозумні будуть нерозумними?

12. Коммунарец

У мене були гарні вчителі, хабарів не брали, хоча і до церкви не ходили.
    Світ дивний...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Примусом навряд чи щось вийде. Людина повинна усвідомити і працювати над собою, а це завжди процес і мало кому вдається посповідавшись, більше не грішити. Буває ще, переміг гріх і тоді посповідався, а буває посповідався, бо хочеш направитися, а сили волі бракує, але це не означає, що треба дати собі спокій. Треба працювати над собою.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є такі, що ходять до церкви і дають хабарі, а буває, що ходять до церкви і не дають хабарів.
    Ні ваш варіант, ні мої варіанти не обов'язково ведуть до спасіння.

15. Коммунарец

Під час перебування 12 листопада у Гошеві на святі, побачив дівчину, яка прикривала руку, на якій були кульчики від пальців. В церкві пробрався до неї через всіх і запропонував помолитися, разом, аби вилікувати її...
    Вона сказала, що сама може помолитися за себе...
    Отак до мене доходило щось...
    Тоді я зробив по іншому. Йшов у 2022 році з Почаєва і просив послати мені трьох людей, які б попросили мене вилікувати х допомогою божою.
    І вони звернулися... В Уніві, Свіржі, Давидові. Я помолився з ними, дав їм проскурки. Не знаю результат...
    Але зрозумів, що поки люди не зрозуміють чогось дивовижного, то їх намагання самостійно вибратися з гріха неможливо.
    Сповідь - це гарно, але зловживати цим не треба, тим паче, якщо не виконати передсповідних умов і сподіватися, що Бог допоможе людині з нечистим серцем.

16. Коммунарец

Не вірити - погано, а вірити і грішити - ще гірше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хтось писав "Чому Бог нас карає?"
    Але самі люди на себе накликають біду (Львів, Стрийська):

18. Коммунарец

дуже повчальне відео про постійну сповідь для тих, хто не перебуває в Ісусі
    одна сповідь- одне причастя до самого воскресіння!

View: https://youtu.be/Iau94rXnxTg?si=uNLI8svEYNP9iYhJ

19. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А частину з тих хабарів приносела в церкву. Ага?

20. Коммунарец

Про це історія нігугу....
    Але моя колишня завжди розплачувалася з усіма тим, що приносила з роботи, навіть до церкви, а своїми грошима нікому, тільки на себе(

а де твій аватар? :)