Коротше кажучи, не треба пересмикувати. Автор теми часто робить зауваження з цього приводу, тому і я собі дозволю зауважити йому. По-перше, не перемогли, а виграли битву. Здобули більшість у Сенаті, яка не дозволяє ані обрати/зняти уряд, ані (в такому відсотковому співвідношенні) організувати імпічмент президентові. Так, може ветувати частину законів, ухвалених нижньою палатою (та й то, там ще є нюанси з простою/кваліфікованою більшістю, позицією президента, тощо). По-друге, не лише комуністи і соціалісти, а коаліція, включно з зеленими, які лівими є лише за європейськими мірками, але до наших лівих не мали б взагалі жодного стосунку. Тому стверджувати, що "комуністи і соціалісти перемогли" - щонайменше некоректно...
Бачите деяким таваріщям замполіти так промили те місце де мав би бути мозок, що їм бажане завжди видається за дійсне. І пабєда камунізма на планєтє ще сниться. І забувають (чи не читали), що в Франції соціалісти мали набагато важливіший пост, а саме, президентом Франції був довгий час соціаліст Франсуа Міттеран. І в багатьох країнах світу (в тому числі в Австалії, де премєр-міністер бувша комуністка) зараз є соціалісти при владі. Мушу розчарувати. Комунізм російського пошиву мертвий. Смерть почалася після російської агресії в Прагу в 1968 а закінчилася з розвалом СССР. А в Франції життя йде вперед. Люди живуть, працюють, відпочивать... І я, пробувши там три дні навіть не знав (впевнений, зі мною не знали 90% людей) що "соціалісти здобули пабєду".
.....Хав'єр Солана. Бувший Генеральний Секретар НАТО і теперішній ГенСек Євросоюзу належав до Іспанської Соціалістичної Робітничої Партії..... А перший Посол України в Канаді Достойний Левко Лукяненко назвав Канаду "....більше СОЦІАЛІСТИЧНОЮ ніж СССР був в найвищій стадії свого розвитку..." .......... В таваріща є перекручене поняття про соціалізм..... Хлопові майже 50...і Ви його НЕ переконаєте! Чоловік з задатками прапорщика дослужився до майора.І це досягнення!
Patrick чиста канкретно: треба напередодні 7 листопада збирати гуманітарну допомогу для французів: гречка 1 кг, цукор 1 кг, майонез 1 банка, шпроти 1 бляшанка. Діткам - по 2 мандаринки + книжку "Ленин и дети". Нє?
Обовязково .... Ви ще забули вписати банку зеленого горошку....бо без нього ніяк. Актябрскіє празднікі без олівє - це те саме що без водкі. Тут десь була гілка про Вєлікую Актябрскую рєвалюцію , де Полковник любив всіх поздоровляти. Кращої гілки для флудів годі шукати. ....кому Halloween , а кому Празднік Велікава Актября.
І буде, Патрік. Ще не вечір... Я вже забув коли та актяпрьская, здається, в кінці жовтня. І знову прийде Полковник з його "с празнікам воср, дарагія таваріщі!" Совок надія помирає останньою...
Він вже щось там знову накалякав..... Совок (як би сказали англійці) is his middle name. Напевно все найкраще в житті було тоді....а зараз так... сірі будні, спогади про минуле .... ..."Полковнику ніхто не пише"-Ґабрієль Ґарсія Маркес...... А актябрскіє випадають тоді коли в Вас в Англії буде Guy Fawkes night або Bonfire night , коли палять вогні і діти випрошують гроші на пітарди. ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ---------- Мені здається що в честь цієї пані дуже часто називали трикотажні фабрики на яких випускали жіночу спідню білизну (яка була дуже сексі за тих часів)
- Чему обучаюсь? - переспросил Макар и захлопнул книжку. - Английскому языку. - Че-му-у-у? - Английскому языку. Это книжка и есть самоучитель. Нагульнов настороженно вглядывался в Андрея, страшась увидеть в лице его издевку, но Андрей был настолько ошарашен неожиданностью, что, кроме изумления, Нагульнов ничего не прочитал в его злобноватых, широко раскрытых глазах. - Что же ты... уже могешь читать или гутарить по этому, по-ихнему? И Нагульнов с чувством затаенной горделивости отвечал: - Нет, гутарить ишо не могу, это не сразу дается, а так, ну, одним словом, по-печатному начинаю понимать. "Я ить четвертый месяц учусь. - Трудная штука? - проглотив слюну, с невольным уважением поглядывая на Макара и на книжку, спросил Разметнов. Макар, видя со стороны Разметнова проявление живейшего интереса к его учебе, откинул настороженность, уже охотно заговорил: - Трудная до невозможностев! Я за эти месяцы толечко... восемь слов выучил наизусть. Но сам собою язык даже несколько похожий на наш. Много у них слов, взятых от нас, но только они концы свои к ним поприделывали. По-нашему, к примеру, "пролетариат" - и по-ихнему так же, окромя конца, и то же самое слово "революция" и "коммунизм". Они в концах какое-то шипенье произносют, вроде злобствуют на эти слова, но куда же от них денешься? Эти слова по всему миру коренья пустили, хошь не хошь, а приходится их говорить. - Та-а-ак... Вот оно что, учишься, значит. А к чему, Макар, тебе это язык спонадобился? - спросил наконец Разметнов. С улыбкой снисхожденья Нагульнов отвечал: - Чудно ты спрашиваешь, Андрюха! Диву можно даться о твоей непонятливости... Я коммунист, так? В Англии тоже будет Советская власть? Ты головой киваешь, значит, будет? А у нас много русских коммунистов, какие по-английски гутарют? То-то и есть; что мало. А английские буржуи завладели Индией, почти половиной мира, и угнетают всяких чернокожих и темнокожих. Что это за порядки, спрашивается? Произойдет там Советская власть, но многие английские коммунисты не будут знать, что такое есть классовая вражина в голом виде, и с непривычки не сумеют с ней как следовает обойтиться. Вот тогда я напрошусь к ним поехать, поучить их и, как я ихний язык буду знать, то приеду и сразу в точку: "Революшьен у вас? Коммунистишьен? Бери, ребята, капиталистов и генералов к ногтю! Мы в России их, гадов, в семнадцатом году по своей невинности на волю пущали, а они потом нам начали жилы резать. Бери их к ногтю, чтобы ошибки не понесть, чтоб олрайт вышло!" - Макар раздул ноздри, подмигнул Разметнову. - Вот к чему мне ихний язык понадобился. Понятно? Я ночи насквозь спать не буду, последнего здоровья лишуся, но... - и, скрипнув густыми мелкими зубами, докончил: - Язык этот выучу! На английском языке буду без нежностев гутарить с мировой контрой! Пущай гады трепещут заране! От Макара Нагульнова им, кгм... Это им не кто-нибудь другой! От него помилования не будет. "Пил кровя из своих английских рабочих классов, из индейцев и из разных других угнетенных нациев? Ксплоатировал чужим трудом? - становися, кровяная гадюка, к стенке!" Вот и весь разговор. Эти слова я перво-наперво разучу. Чтобы мне их без заминки говорить. http://lib.ru/PROZA/SHOLOHOW/celina.txt
Спасибо, уважаемый пан Полковник! Когда гуляли по Львову с одним из форумлян, я удивлялся молча, как можно никогда не просмотреть "Стариков-разбойников" или "Невероятные приключения итальянцев в России". Только сейчас, прочитав Ваш пост, понял, почему так и не прочитал Шолохова... ---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ---------- В Петербурге кондитерская фабрика норвежская до сих пор есть. Не переименовали, ибо раскрученный бренд и, соответственно, качество по ГОСТу.
Правда, пустило коріння бо все для того робилось. Але ось народ глупий не розуміє що комунізм це утопія, і нічого доброго воно не принесе. Ну ось відберете ви в богатих, а як їх не залишиться почнете відбирати один в одного. І що... в результаті ось саме таке як показав Полковник - РУЇНА!!! Капіталізм - це круто!