Комунальні платежі, тарифи, квитанції, чесність сторін та якість послуг...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем angal, 20 гру 2006.

1. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Одні мої знайомі орендують квартиру, домовилися про ціну в доларах, платять гривнями по крусу, відповідно, зараз більше.
    Іншій знайомій підняли оренду, але не на 50%, а на 200 грн.
    Ще одним знайомим не підняли, лишили ту ціну, яка була.
    Думаю, то залежить від конкретного власника ще.

2. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

Дякую за відповідь, думаю треба поторгуватися з нею.. бо квартиру нам віддала без нічого - ні лічильників, ні ліжка, ні холодильника, ні пралки, ні телевізора, ні посуду, ні шторів, ні люстр.... нічого крім стола з старими кріслами і шафи... з поломаною електроплитою без духовки, яка певно старша за мене .. короче весело... тому зараз такий підйом вартості мені здається несправедливим

3. mrochkizm

тут ще інший аспект - раз Ви брали таку кваритру, значить, були згідні з таким станом квартири. Чи домовлялся Ви при заселенні, що, наприклад, зробите косметичний чи частковий ремонт самі в квартирі? А потім за це не буде збільшення оплати? Чи навпаки, Вам обіцяла власниця домеблювати квартиру і замінити техніку, а не зробила, а тепер вимагає більшої плати?

4. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

все правильно кажете, тут лише мене вбиває тих 50%! я розумію підвищити на 200-300 грн... погоджуюсь... але 50%?
    пробували її вмовити поставити лічильники і оплатити 50 на 50, вона не хоче... бо каже, шо їй та квартира не потрібна і їй всерівно чи там є лічильники чи нема, ітак не вона за комуналку платить... хотіла я плиту поміняти, але ж не буду повністю за власні гроші купувати, шоб потім її там лишити...
    взагалі, не хочу жалітися, думаю ми якось домовимося.. просто цікаво було почути чи всім зараз піднімають і на скільки

5. mrochkizm

Ну, 50% - то дуже багато.
    В мене теж досить довга історія життя на зйомних квартирах. На останній були лічильники на воду не підключені, лише встановлені. Господар сказав, що йому нема потреби їх зараз підключати, але якщо хочемо, то можемо підключити собі (ми там довго жили на тій квартирі, 3 роки). Я підключала за власні гроші, потратила часу трохи, але мала лічильник потім. Домофон коли встановлювали, то оплачував власник, я платила лише за "пімпочку" до вхідних дверей. Щодо меблів - на старому дивані, який там був, було затісно спати, ми придбали собі більший диван, правда, б/у, але в доброму стані. Потім домовилися з власником, що той диван йому лишаємо на квартирі, а він нам частково ціну скидає за один місяць, бо і ми його тягнути не хотіли за собою, і він не хотів інший диван в квартиру заносити. Якщо жителі будинку на щось здавали гроші, на будинкові потреби, то ми здавали разом з всіма, бо як-не-як, жили там по факту, а господар - лише по прописці.
    Тому треба домовлятися з власницею квартири, знайти якусь альтернативу в даній ситуації. Просто не знаю, на що бити, якщо їй неважливий стан квартири і як далі буде з тою квартирою. А з іншого боку, якщо надумає ту квартиру продавати, то відсутність лічильників стане мінусом в очах потенційного покупця, і то досить значним.

• Подобається Подобається x 2
  6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

я б пошукав іншу квартиру. Але ніц би теперішній не казав, просто би поставив перед фактом, нехай думає

7. morze

morze Well-Known Member

Кожна квартира оцінюється в доларах, відповідно! Двоарифметичних просьба дотримуватись курсу!
    Це як двоязичні хотять більшого...

8. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

9. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

http://myfrend-pc.blogspot.de/2011/04/blog-post_10.html ???

http://www.realnest.com.ua/information/newspaper/2011/02/2253
    http://mirtepla.in.ua/index.php?nma=catalog&fla=stat&cat_id=3&page=1&nums=11
    http://www.realnest.com.ua/information/newspaper/2011/02/2253 у Дніпропетровську прогрес, а яка ситуація зараз у нас ?

10. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

11. УВАГА! Важлива інформація! Уважно ПЕРЕВІРЯЙТЕ КВИТАНЦІЇ за електрику і в разі применшення суми за травень скаржтеся!

Пішла я платити квартплату. І о диво - за електрику нарахували аж гривню! Перевіряю лічильник, а там на 160 кВт більше!
    Йду до сусідів в них та сама ситуація. І тут згадую, що з червня тариф на 30 % більший. Тому вони і притримують кВти, щоб нечесно здерти з простих людей додаткові гроші.

---------- Додано в 11:19 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ----------

Знайшла номер 2333024
    Подзвонила. Говорю нарахували неправильно, яким чином можна виправити ситуацію. У відповідь ні з того, ні з сього - крик. І кинута трубка :sad:

12. mrochkizm

У мене навпаки за квітень написали таку суму, що я шокована була. Чемно заплатила, потім дзвонила в сервісний центр, мене скерували у відділ розрахунків для мого району. Пояснила ситуацію, сказали, що я можу приїхати на Героїв УПА, 23, зробити перерахунок, але потім жіночка, що зі мною розмовляла, сказала, що не треба їхати, помилки в них трапляються і зробила мені сама перерахунок. В результаті я свого добилася, травень в мене 0 і ще на червень переплата лишилася. Тобто платитиму аж в липні. Ніхто мені не хамив, трубку не кидав, дуже ввічливо всі спілкувалися, терпляче все пояснили (виявляється, принцип нарахування суми до оплати просто неадекватний, на мою думку = по лічильнику + середня норма споживання). Тому треба добре їх контролювати (каюся, раніше я не особливо звертала увагу, чи правильно мені нараховують оплату за електроенергію, я її досить багато споживаю). Можна також зареєструватися на сайті Львівенерго, будете самі бачити, що Вам нараховано, досить непогана там звітність.

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:31 ----------

Дзвоните ще раз або ще краще - йдете на Героїв УПА, 23.

• Подобається Подобається x 1
  13. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

посилання можна ?

14. mrochkizm

• Подобається Подобається x 4
  15. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

мда...нема слів ...навіть ,у Харкові, де усіх КП та ХТС під Кернесом нище тарифи..http://www.hts.kharkov.ua/KPHTS_v2_public_info_tarify.php#start
    от тільки мені поясніть , як вони збираються нараховувати тариф, тобто взнавати в кого є рушникосушильників чи немає? бо тариф різниця до 2 гривень на кожен спожитий куб.,
    Логічно - ми платемо за лічильником , а не за труби ..так раніше було , а зараз ось це придумали . Знов споживачів розводять як лохів.

16. Keith

Keith Well-Known Member

Маю таку ситуацію - зламався лічільник на електроенергію, ми не бачили, бо туди і не заглядаємо. Прийшла перевіряюча показники , заглянула , каже " ой, не крутить, зламавсі" , повідомила , що напишіть заяву, щоб полагодили/замінили. На наступний же день заява була написана в Львівенерго. Два з чимось (!) місяці йшли майстри, і от нарешті прийшли наприкінці вересня. За той час три рази комунальні платилися, і електрика по нулям ( є всі папірчики з банку). А сьогодні мені дзвінок в двері - " у вас борг *** грн" .... Це як розуміти? Яким чином мені той борг звалився, якщо до полагодження лічільника мені ніхто нічого не нараховув? І на їх сайті я зареестрована, там теж нулі були. Хтось може стикався з таким ? Розбиратися піду, але наскільки мені відомо, то якщо є заява на заміну/полагодження лічильника, щей написана відразу ж , то ніхто не має мені якісь міфічні цифри до оплати предоставляти.

17. Krimchak

Krimchak Active Member

Keith, скоріш за все, на вас склали акт за порушення правил користування електроенергією. Існує спеціальна методіка, згідно з якою вам нарахували не штраф, а доплату за невраховану лічильником електроєнергію.

18. Keith

Keith Well-Known Member

Я ще не дійшла туди, в понеділок іду, думала може хто стикався, і підкаже. Чула , що як є заява на заміну лічильника, то я не плачу, поки не полагодять. Я ж не винна що вони стільки часу ідуть.
    А що це за методика? Я розумію , що не штраф, а щось типу " по середньому тарифу". Я не проти заплатити, бо користувалася електроенергією, але навіщо все робити заднім числом, і приходити мене повідомляти про борг? о_О

19. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Для того щоб рахувати вам світло по вищому тарифу!

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)