Комунальні платежі, тарифи, квитанції, чесність сторін та якість послуг...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем angal, 20 гру 2006.

1. Євген М.

Євген М. New Member

Проживає 4 дорослих і одна дитина.
    нажаль сумнозвісна постанова не передбачає жодної диференціації - 400 кВт на одну квартиру (будинок) і все...

Читав - нажаль електробойлери не підпадають під категорію електричних приладів опалення.

Якраз думаю про цей варіант.. Зрешту і підстави маємо - все-таки в будинку проживає дві сім'ї. Але от скільки коштуватиме оформлення нових техумов? ... :sad:

• Подобається Подобається x 3
  2. Varvar

Varvar Well-Known Member

НКРЕ відмінила підвищення з 1 квітня тарифів на електроенергію для населення, що використовує понад 400 кВт.год. в місяц
    Цікава тактика - як з транспортним збором - спочатку підняли, а потім прояв доброти - відміна/зниження.

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Зрозуміли, що це явний перебор і відсутність будь-якої логіки. Тільки бажання здерти грошей побільше з населення. Я от підрахував, що в середньому споживаємо 650-700 кв/год в місяць. Тобто виходить більше 500 грн. Ну це вже занадто!

4. Varvar

Varvar Well-Known Member

то зрозуміло
    багацько о_О

5. Євген М.

Євген М. New Member

Логіка одна - вибори!... Потрібно ж заробляти очки. Коли все і так погано залишається один варіант - (як в анекдоті про мудрого равина) завести до хати козу, а потім її вивести. Дякуємо нашому мудрому уряду, що дбає про нас сірих...

• Подобається Подобається x 2
  6. Степаныч

Четверо дорослих і дитина 2,5 роки. Два бойлери (щодня покупатися 5 осіб+на кухні, а централізовано горячої води немає років 15), мікрохвильова піч, пральна машина, холодильник, три телевізора (якщо всі вдома, то мінімум 2 працюють), два комп"ютера (один годин 12-14 на добу працює мінімум, інший менше), праска, пилесос, фен у жінок. Не виходить менше ніяк. Фактично можна зекономити лише на освітленні, але не багато. 5 кімнат, мінімум у 2-х кімнатах світло горить.

• Подобається Подобається x 7
  7. FenixKriss

FenixKriss New Member

Доброго дня панове,
    хочу приєднатися до вашої теми:
    за зимовий період також набігає до 900квт..
    однокімнатна, двоє людей.. АЛЕ.. це і опалення(тепл.підлога та калорифер) і підігрів води.
    "яке використовує електричну енергію на опалення житла за умови наявності лічильників диференційованого обліку" - хто може розтлумачити ці слова? що за девайси такі?

8. Степаныч

Сміта запитайте.

9. fuxx

fuxx Member

В обліку враховується в який час доби споживається енергія. Тобто нічна енергія дешевша за денну.

Детальніше тут.

10. GOOD_LIKE

GOOD_LIKE New Member

Хтось може підказати чи реально зараз у Львові підключити автономне опалення у багатоквартирних будинках, зокрема у тих які не газифіковані. Якщо так то як саме це зробити? Дякую :)

Шановні форумчани! Може хтось поділиться інформацією чи реально на даний час у Львові підключити автономне опалення у багатоквартирному будинку, який не газифікований (тобто все лише на електроенергії:)), а то я взимку замахався тим "поганим людям" з теплоенерго платити необгрунтовані ціни :nea: Дякую

Останнє редагування модератором: 26 тра 2009
  11. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

вопросик: может быть кто-то в курсе, сколько насчитывается за холодную воду на человека? (счётчика нету)

12. Varvar

Varvar Well-Known Member

раніше (рік-два тому) норма була десь 300 літрів/доба - ~ 9 куб.метрів/місяць .... її планували збільшити, може й збільшили

13. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

зараз 380 л/доба ~11,5 куб/місяць

14. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

а стоимость случаем не знаете? [​IMG] (буду очень благодарна)

15. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

3,72 ... де 0,8 - стоки, 2,58 - подача
    то для населення Львова... *ітого палучаєтса* 43,15 грн в місяць на людину (якщо немає лічильника)

16. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Маю питання: якщо термін дії договору з ЖЕКом вийшов, а новий договір ми просто не взяли в них і , звісно, не підписали, на якій підставі ми маємо сплачувати за комунальні послуги? Ми порахували, що гріти воду бойлером, а квартиру-електрикою виходить набагато дешевше, ніж платити ЖЕКу за їхні послуги з ККД 10%.
    Підкажіть, в якій спосіб можна відмовитися від даних послуг?

17. Xlopak

Xlopak Member

Львівобленерго

Сьогодні пішов платити за світло, на пошті сказали, що з мене 442 грн. Таку суму я не погодився платити, взяв квитанцію в них. За місяць мені "нарахували" 1817 кВт.

Причому на лічильнику значно менша цифра, боргів не було. Піду завтра до них савритись, заодно закину скарги у Львівобленерго, Управління захисту прав споживачів і на всяк випадок підготую позов в суд, але поки його не відаватиму.

Проживаю у однокімнатній квартирі, користуюсь благами цивілізації, у місяць получається 250-380 кВт (залежить як часто вдома буваю). Це впринципі нормально як на мене, но от 1817 кВт за місяць, то вже явно перебрали ...

18. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Народ, а хто платить за воду по книжці, тобт осам заповнює квитанцію.
    Можете викласти або надіслати скановану?
    дуууже тре.

19. Varvar

Varvar Well-Known Member

Є сканована квитанція (по кліку більший розмір)
    Є також сканована квитанція, перенесена у Ворд і там над нею надписи, які необхідні для заповнення та сплати - Колись як "по книжці" платив, то кілька разів використовував.

• Подобається Подобається x 1
  20. Zaba

Zaba миється в бані

Львівобленерго взагалі зажрата структура. Навіть квитанцій не виписуе. Йдеш платити, не знаєш яку суму грошей брати. По телефону з"ясувати нічого неможливо. Або хронічно зайнято, або нема на місці. Таке враження, що всі львівяни їм щось винні. Швидше би вже перейшли на альтернативну енергетику, або що.. Задрали вкорінь.

а де твій аватар? :)