Комунальні платежі, тарифи, квитанції, чесність сторін та якість послуг...

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем angal, 20 гру 2006.

1. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

угу, він правда жужжить, зараза, але все ж краще, ніж без води.
    Вчора у будинку не було води взагалі. Ми зрозуміли це тільки з того, що праціював насос. А якби баку не було? Попередження - нуль. Сиди і кукурікай :mocking:

це так. але і ціна за гарячу воду не маленька.
    Так що хочеш комфорту - мусиш платити. :)

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

і в мене з водою зле... особливо з її якістю... живу у високому новому будинку, а з крана тече щось таке... іноді червоне!!!!! іноді таке, півбіди... я її не пю, питну воду купляю.. з крана беру тіко тіко на миття, але іто на лице теж думаю її не брати... фільтри мтавити нема чого, бо квартиру наймаю, а купляти такі типу фільтр-чайник, т оя не думаю, що моїй воді то поможе...

• Подобається Подобається x 1
  3. Varvar

Varvar Well-Known Member

Так обов"язково треба, але є ще один нюанс - "гаряча" вода з водопроводу часто є просто теплою, а тариф розрахований (якщо можна так сказати) за гарячу воду, тобто трохи гарячої, трохи холодної і маємо теплу, а не тільки тепла, за яку платиться як за гарячу. Тому перевитрати можуть бути не такі великі. Ну і сьогодні напевне більшість перуть в машинках автоматах, тобто частово споживання "електричної" гарячої води вже є.
    в мене також жужжить, є вроді такі, що не жужать, але дорожчі

4. Chortenia

У нас жужжить, правда за 2 тижні вже звикли

5. Varvar

Varvar Well-Known Member

ми своїм не часто користуємось, бо вода майже цілодобово (коли ставили не було), але іноді якщо відключають десь пізно ввечері (десь після 00:00) і мені тре прийняти душ, то я насос прикриваю "ковриками", що лежать у ванній і стає значно тихіше.
    Колись (коли вода була по графіку) думав зробити корпус із якимось звукопоглинаючим матеріалом (напр. синтепон).
    Може Ви спробуйте щось в себе таке зробити. Тільки герметично не закривайте - може перегрітись і згоріти ! Потрібно, щоб був доступ повітря в тих місцях де крутиться вентилятор насоса.

6. Iolup

Iolup Well-Known Member

В мене постійно шось шипить, булькоче, тілько деколи тече і то малов струйов, ледве банєк назбируєси. Були дні коли мивсє навіть мінеральнов водов.

• Подобається Подобається x 2
  7. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Мiнеральна вода-це добре))

8. Chortenia

Чоловік сказав, що зробить щось, щоб його хоч трохи знешумити.
    Справа в тім, що він на стіні, як і бак (на швейлері). Тому накрити не вийде, але щось-таки робити тре.

Дякую за пораду :good:

9. bora

bora Well-Known Member

ВЗ
    А як же ж договори підписані з існуючими ЖЕКами? Але ідея гарна..як ідея.

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

а в мому будинку у деяких квартирах э тепло, а в деяких нема... я надіюсь, що в мене і далі буде тепло, бо сплачую все)))

11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

В нас у домі аналогічна ситуація.Будинок також на 80 квартир. По опаленню велику заборгованість мають 6 квартир на суму 21 тис. гривень. Загальна сума заборгованості інших мешканців 1230 грн. (це поточні борги. хтось заплатив пізніше або в даний час відсутній). І що саме цікаво, з 6 квартир з великою заборгованістю, 5 квартир здаються в найм, в одній зроблена крамниця. Середня вартість найму квартири 200 $. Цы ж квартири мають заборгованість і по водопостачанню, газу. В одній з них загальна заборгованість складає майже 10 000 грн., хоча в ній мешкає зовсім не бідна людина. От як з таким боротися?

12. fuxx

fuxx Member

Отримав зведений рахунок за комунальні послуги за листопад.

Нарахували 155 грн.Так начебто нічого якщо не враховувати нступне:
    - 1 кімнатна квартира
    - прописана 1 людина
    - наявна 50% пільга !!!
    - без врахування електроенергії,
    - без врахування телефону
    - без врахування кабельного
    - без врахування газу
    - фактично опалення подавалося тільки 1/3 !!! місяця.

Скільки в такому разі будуть вартувати всі комунальні послуги без пільг і при 100% подачі опалення?
    Куди та держава котиться???

13. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

А в мене 530 по повній програмі! Лічильники на всьому, крім тепла!Плюс інтернет, телефон. До 700 набігає!:cry:

Останнє редагування: 9 гру 2008
  14. Summer

Summer Well-Known Member

ой в мене опалення цього місяця певно сума буде, минулого 300 грн було - в мене кооператив .... а ще інет, тел, газ який подорожчав, світло, кабельне, вода :scratch_one-s_head:, то просто жах
    А за газ, хто платить аванс, чи можна його не платити?

15. volk

volk Well-Known Member

Можна не платити, я не сплачую. У графі "фактично сплачено абонентом" пишете свою суму, і все.

16. Yasmin

Yasmin Member

не знаю чи то ще актуально для Вас,
    але прийшов борг за тепло ще за 2002!!! рік. - 240грн.
    вияснити нічого не можливо, бо в той час плата за тепло почала іти в жек, а не в теплоенерго, коротше плутанина. і нічого нікому не докажеш, що ти все справно платив всі ці роки.
    Потім прийшло судове рішення, щоб стягнути борг.
    Тут вже можна було щось зробити.
    Гарненько написали заяву в суд, що то все ...ня, бо термін давності вийшов, на квитанціях написано зберігати 3 роки, от все і повинно вияснятися до трьох років, а не через 6. Галюсік, якщо треба, то копію заяви зі всіма статтями, на які посилалося, можу дати

17. Summer

Summer Well-Known Member

нині платила за тел на Дорошенка, операторці кажу без авансу за інтернет на наст міс, нормально кажу. А вона як пес з будки почала кричати, що не має права, що треба платити аванс на інет, що я не депутат і т.д. ;) я спокійно запитала особистий номер, а вона мені , що я вас в блокнот записала, на другий раз тільки повна квитанція... цікаво, що на Японській мені сказали, що авансу на міс вперед платити не обов'язково, так я і робила вже 4 міс, хмм просто потріпали мені нерви за моїж гроші :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а лічильники на воду тре знімати та особисто нести до водоканалу?...
    хіба це правильно?

19. Summer

Summer Well-Known Member

правильно працівники мають ходити по квартирам, ми давати покази та ставити підпис в журналі. та так ніхто не робить.... додзвонитись в водоканал не можливо як в Смольний :))) присилають квитанцію, де пишуть середній показник, але останнім часом дзвонять самі і просять сказати покази

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У нас така система, що до 20-го числа треба подзвонити і сказати показники .Буває, що забудемо , то тоді вони самі передзвонюють.Якщо вже й вони не нагадали, то тоді вже по середніх показниках маємо платити.

За додаткову плату можуть самі прийти зняти і забрати на перевірку.так само й встановлюють після перевірки

а де твій аватар? :)