Комп'ютерний стіл своїми руками

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем MasterYura, 27 жов 2010.

1. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

називаються шканти.

Я надбудову кріпив до поверхні столу шкантами, які садив на ПВА. Для надійності, якщо на надбудова велика або на неї ставиться щось достатньо важке (наприклад, лазерний принтер), можна зафіксувати конформатом з-під низу поверхні в надбудову.

2. MasterYura

MasterYura Well-Known Member

Найшов ще один магазин по ближче ніж епіцентр. А саме:
    ТЗОВ"сучасний дизайн" м.Львів, вул.Гніздовського2 тел.241-85-03 , 267-61-12
    1. Ціни трішки більші ніж в епіцентрі ( в сердньому думаю на 2-5 проц, точніше скажу потім) але там все на купі (в доброму сенсі) є великий вибір дсп (також формат плит 2.8*1.8 і 2.8*2.8 м, і особливо по кольору) тай фурнітури там більше, направляючі, ручки, завіси,світильники і т. д.. Теж є послуги розрізування та обклейки
    Ціни на 18.11.10 наприклад такі:
    Дсп 2.75*1.85 м=263 грн
    2.8*2.8 м=304 грн
    Напрявляюча телескопічна
    довжина 250=17 грн
    300=20
    350=25
    400=28
    Направляючі з амортизатором анприклад 500=34 грн
    Напрявляюча стандарт
    довжина 400=18грн
    450=23 грн
    500=28 грн
    Лєнта для обклейки десь така сама як і в епіцентрі (від 50 коп ) в них на станку 2 мм=4 грн/м
    1мм=3грн
    0.5=1.8грн
    Найшов світлодіодну підсвітку в них (хочуть за невелику лєнту 27 см (світлодіоди по ходу звичайні = 42 ГРН :) , думав взяти і зробити підсвітку на клаву, але за таку ціну... (на радіобазарі можна купити куда дешевше (або самому спаяти))
    Повно кріплень (конфирмати, самонарєзи багатьох розмірів)

Висновок кому далеко їздити наприклад до епіцентру то можна брати тут, трішки дорожще але ближче+суто все для роботи із дсп (двп і т.д.)

• Подобається Подобається x 1
  3. MasterYura

Хто працював із програмами для розкрою листів ДСП. (астра, BestCut, і ще щось подібне)
    Хотів би навчитись користуватись на елементарному рівні подібною програмою.
    Наприклад на листі дсп 2.8на1.8 м. 700*1200; 750*550 (3 шт)

4. Levko

Levko Well-Known Member

Недавно придумав комп"ютерний столик з ДСП для дочки свого товариша. Хоча столик вийшов не дуже комп"ютерний, радше, столик для школяра...
    Завдання полягало в тому, щоб стільниця була рухома, тобто змінювала кут нахилу, але після першого варіанту товариш захотів, щоб стільниця регулювалася ще й по висоті...

Може комусь ще крім мого товариша таке знадобиться...:)

Вкладення:

• 2.jpg
      2.jpg
      Розмір файлу:
      253,9 КБ
      Переглядів:
      11
    • 3.jpg
      3.jpg
      Розмір файлу:
      246,2 КБ
      Переглядів:
      11
    • 4.jpg
      4.jpg
      Розмір файлу:
      241,2 КБ
      Переглядів:
      8
    • Подобається Подобається x 5
  5. MasterYura

ПРОШУ ДОПОМОГТИ ІЗ КОМПЮТЕРНИМ СТОЛОМ

Доброго дня. Це мій проект столу. Перепрошую за кольори. Модель зроблена в SolidWorks (європейський аналог Компаса). Перепрошу, що модель не зроблена в про100 чи подібній програмі.
    Це лише проект і я хочу його вдосконалити, почути Ваші думки, зауваження!!!
    1. Це мій перший проект. Жодного разу не мав справи з меблюю.
    2. Комп'ютерний стіл (а точніше для ноутбука) довжиною 120 см, та 60 см ширини із ДСП 16 мм, та ДВП 3.2 мм (задня стінка надбудови де полички). Стіл буде поставлений у кут так, що стіна буде знаходитись із тилу та з лівої сторони (де шухляди )
    Брав малий стіл та з надбудовою через малі габарити кімнати...
    Опишу, що я розробив:
    Для початку декілька фото:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

6. MasterYura

А також для кращого ознайомлення відео: http://depositfiles.com/files/t79acpqq0

Стіл розраховував під ноутбук який у свою чергу буде підключений до монітора (22 дюйми), мишки, клавіатури, колонок та мережі (для проводів зробив відповідні отвори).
    Фото:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Продовжувач, блок та залишки мережевого кабелю розміщу під шухлядами (10 см висоти).
    Зліва над шухлядами буде розміщений ноутбук на "дсп" яка кріпиться на телескопічній направляючі (для жорсткості та надійності). З одної сторони ноутбука якраз розміщені гнізда для звуку, монітора, мережі та 2 юсб порти (при потребі під'єднаю юсб хаб). Ще не знаю що саме придумати щоб кабеля виїжали разом із "полкою" для ноутбука...
    Фото:
    [​IMG] [​IMG]
    Для охолодження надбудову стола "відсунута" від стінки. В столі зроблені отвори для кріплення двох вентиляторів (8*8 мм такі які йдуть до охолодження вінчестера) та затягування холодного повітря із переду столу-через "коробку" де розміщений ноутбук-вентилятори-та догори (оскільки гаряче повітря піднімається догори). Можливо для кращого охолодження зроблю отвори в ДСП на якій стоїть ноутбук.
    Фото:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    "Дошка" під клавіатуру теж закріплю на телескопічну направляючу, а шухляди на звичайні (з 2 роликами)

7. MasterYura

Запитання до народу:
    1.На даний момент не знаю як розраховувати та кріпити телескопічну направляючу.
    2. Яким чином мати доступ до вентиляторів охолодження, що розміщені в отворі стола для їх чистки (не часто, але хоча б раз на місяць). Можливо зробити трішки меншою "дошку" на полці, згори закрутити 2 конфирмати, та ще один знизу для закріплення. Нижній викрутити, та повернети як на завісах, попилисосити, закрити та закрутити...
    приклад [​IMG]
    Але думаю Ви порадите щось по-краще :)
    Як зробити стик двп та дсп. До одного торця дсп:
    3. Як розраховувати шухляди, бо знайшов одну "статтю" де багато чого описали докладно та доступно, але забули врахувати, що я можу клеїти кромки не по 0.5 мм, а заказати поклейку 1 мм меламінової стрічки на торець дсп.
    В прикладі написали залишати зазор між фасадами по 2 мм. Але я думаю коли залишити 2 мм, наклеїти кромки по 1 мм то вони будуть тертися і тому доцільно зробити зазор десь 4 мм. Що Ви порадите?
    4. Довжини шухляди (її боку, до якого кріпиться направляюча) повинна точно = самій довжині направляючій?
    5. Які діаметри отворів під коробку для дротів, як їх монтувати та решта нюансів до них.
    6. Які підніжки поставити?

8. MasterYura

Нарешті я його зробив [​IMG]

Потім викладу детальний опис із нюансами, звідки брати знання, розцінками та решта що треба...
    На укр мові звісно...

+Як кажете, замість довгого тексту тут краще написати у ворді?

• Подобається Подобається x 4
  9. MasterYura

Звісно дякую всім за допомогу та поради!!!

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Останнє редагування: 24 бер 2011
  11. MasterYura

Та це зрозуміло, що де деталтно щось описую, то можна під спойлер. Але є одне велике но-мій опис буде довгенький, досить довгим із вставками багатьох фото. І тоді для викладення потрібно буде писати по декілька повідомлень. (залежно як де, наприклад обмеження по фото до 6 шт, та тексту..)

Тому буду робити у ворді та потім викладу статтю. От тільки не знаю як зробити типу такої кнопки "дедальніше" чи як в народі говорять:"спойлер".
    Підкажіть як можна (офіс 2007)
    Дякую

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ставите замість трьох крапок свій текст...(пробіли забрати)
    [ HIDE]...[/HIDE ]

13. MasterYura

Додам ще що при розрахунку висоти стола для ПК із виїзною полкою під клавіатуру врахуйте момент, а саме:
    Всюда сказано стандартна висота стола 75 см, але скажу вам так, якщо ви будете робити свій стіл для пк (і у вас є крісло хочаб найдешевше із можливістю регулювання висоти) при постійному вкористанні стола для ПК (роботи за ним) така висота стола буде замала.
    Бо висота стола 75 см, полка для клави на 10 см нище-одже при роботі за клавою Вам буде дещо не зручно, тому моя думка зробити стіл висотою 80 см, таким чином висота самого стола буде на 5 см вище від стандарту, а висота полки під клаву на 5 см нище від стандарту. І в майбутньому вам буде куда краще...
    P, S, робити полку для клави вище (наприклад залишити не 10 см а 5 см, як дехто робить дещо не вигідно). Коли Ви трішки нацикаєтесь (а це як правило 80 % користувачів ПК) при відстані в 5 см призначеної для клави, в и не зможете тримати руки на клаві та мишці під столом, а лише при висунутій клаві. Що не завджи доцільно та зручно...

Я свій стіл зробив висотою 75 см, а тепер сильно жалкую!!! Якби прийшлось переробляти 100 зробив би 80 см ( а той може навіть і всі 85 см бо рідко сиджу за столом ( хоча і студент, але багато не пишу...). А на такй висоті набагато зручніше почуваю себе.

Тож висновок мій:робите пк стіл із виїзною полкою і маєте крісло із регулюванням висоти, тоді робітть висоту самого стола 80 см (а полку на клаву 70 см) (від підлоги)

14. darknet

darknet New Member

Один з варіантів це замовити меблі з польщі, виходить набагато дешевше ніж у нас. Навіть тіж самі меблі black red white в польщі дешевше приблизно на 20%. Якщо когось цікавить то на ************ можна порівняти ціни з нашими

Останнє редагування модератором: 14 лют 2012
  15. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Ех. Не хотів би образити, але вийшло якось громіздко, незручно і однобоко в кольоровій гамі.

Ні. Краще дати короткий опис і не повторювати слова в реченні по декілька раз Оце все можна було втиснути у 2-3 простих речення

То прикрутіть 6 ніжок з регуляцією висоти. І стіл стане вищим, і при нерівностях підлоги не потрібно буде папірчики підкладати
    З.І. З власної дзвіниці добавлю:
    1. Прикручувати конфірматами стільницю до ніжки- не естетично виглядає, та заглушки створюють незручність. Нє? ;)
    2. Для комп'ютерного стола дуже зручно в бокових панелях і поличках завчасно фрезернути дірки і ставити заглушки-півмісяці (кому муляє око павутина дротів від купи дочіплених девайсів і гаджетів, той розуміє про що я)
    3. Під поличкою для клавіатури зручно зробити невисоку (4 см) висувну поличку на ручки, маркери, лінійки ....
    4. Низ стола не робити настільки глухим, і продумувати ніжки так, щоб легко було протирати підлогу і всіх закутках (звісно, якщо це робиться раз у пів року, то можна відсунути стіл ))) )

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ех, Пікассо...
    Йому б Вашу палітру... :)

17. galkar

galkar миється в бані

я б хотів теж зробити собі столик, приблизно як на цьому сайті [UR]видалено посилання[/URL], допоможіть мені в моєму початку.

Останнє редагування модератором: 7 січ 2014
а де твій аватар? :)