Все, що я напишу зараз - чисті спекуляції, ніякого інсайду я не маю. Але в справі Коломойського відбулося декілька абсолютно нестандартних подій, котрі вимагають осмислення. Зверніть увагу, що частину цих фактів ми вже аналізували, але нові дозволяють побачити ситуацію в додатковому світлі. 1. Запрошення до США делегації всіх нових антикорупційних органів (відносно незалежних від влади і орієнтованих на американців). 2. Ініціатива Зеленського віддати під оруду повністю контрольованого СБУ топ-корупцію. 3. Раптове оголошення підозри Коломойському тим же СБУ по зовсім свіжій справі, коли в НАБУ готова інша в розслідуванні, яке велося тривалий час і з сумою неспівставно більшою. 4. На інкриміновані суми дуже варто звернути увагу. Хоча закон не привʼязує їх до розміру застави (мета запобіжного заходу інша), проте в реалі судді зазвичай керуються саме цими цифрами. Але, якщо по одній справі запобіжний захід вже обраний і підозрюваний обмежень не порушує, суд цілком може новий не обирати, обмежитися попереднім (у даному разі, з меншою заставою). 5. Розслідування двох повʼязаних справ двома різними органами цілком дає законну підставу для їхнього обʼєднання (нескладно здогадатися, кому прокуратура віддасть тут перевагу, тим паче що підозра СБУ-БЕБ була першою). 6. Найдивнішою, на перший погляд, обставиною є відмова Коломойського сплатити заставу й готовність іти до СІЗО, адже для нього сума цілком підйомна, а персони його рівня зазвичай вдаються до будь-яких засобів, аби не йти в камеру. 7. Не менш дивною є й історія з «недоправленеям» справи Коломойського з Шевченківського суду до апеляційного. В справах ВІПів таке може статися або якщо мова про велику політику, або за погодженням із цим самим ВІПом. 8. Не менш дивною є й перерва на три тижні до наступного засідання. Тут треба розуміти, що закон вимагає розглядати такі справи в найкоротші строки, адже мова про всього-навсього підозрюваного, а не обвинувачуваного. І щодо персон рівня Коломойського без крайньої необхідності (або згоди підозрюваного) суд би такого не чинив. 9. Як на мене, пункти 6-8 нічим іншим, крім приїзду Блінкена пояснити не можна. Не виключено навіть, що тайминґ візиту зі справою повʼязаний безпосередньо. 10. В цих умовах, ймовірно, і в операцію «врятувати рядового Беню» доведеться вносити серйозні корективи, бо станом на сьогодні абстрактні байки про боротьбу з корупцією та олігархами американці вже не купують. 11. Слід чітко розуміти, що справа не в «любові» Зеленського до Коломойського, не в залежності чи вдячності (про що я вам уже сто разів говорив). Але якщо не врятувати зараз рядового Беню, котрий так багато знає і вміє довести, через певний час доведеться рятувати рядового Вову. Тепер вже й він бачить, наскільки методичною й невблаганною є ця американська машина К.В.
От я зараз читаю про англійські, французькі, американські резонансні вбивства і більше половини з убивць — "повісився в камері на простирадлі". Я не розумію, Коломойському в СІЗО білизну не видали? Володимир Саркісян
на днях був захоплюючий розгляд справи Коломойского у суді..... йому кажуть: - ти у 2014 році вкрав у ПриватБанку 6 мільярдів гривень (замість внесення у статутний фонд, вніс на свій депозит...) він каже: - Як ви собі це практично уявляєте ? Банк щодня підбиває баланс... і там має бути 10 мільярдів залишку... якщо я шість з них вкрав... залишається в кассі всього 4... І це видно сотням людей на протязі кількох років... У тому числі регулятору банку - НБУ... -------------------------------------------------------------- "Якщо в тебе в касі у "ПриватБанку" знаходиться 10-15 мільярдів за паперами, а насправді - фактично на 6 млрд менше, ти видаєш вкладникам гроші, які стоять у чергах, йдеш до Нацбанку і кажеш - підкріпіть мене готівкою, і переводиш туди безготівкові кошти в Нацбанк. Вони привозять тобі готівку, ти її маєш роздавати. Нацбанк дивиться залишки - в тебе за ордерами там знаходиться 10 млрд, а насправді 4 млрд, і вони вже закінчуються. Але ти біжиш у Нацбанк і кажеш - дайте мені швиденько готівкові кошти. А Нацбанк тобі скаже - ти що, переплутав щось? На 6 мільярдів? В тебе, ти кажеш, залишок 2 млрд, а за нашими розрахунками - 8 млрд. Коли в тебе залишиться 3, тоді приходь. І все, банк зупинився. Тобто кожен день мали підробляти ці ордери, здавати в касу, казати, що там на 6 млрд більше, хоча насправді на 6 млрд було менше. І це все відбувається з лютого 2014 року до націоналізації", - наголосив бізнесмен. Ігор Коломойський також нагадав про події націоналізації "ПриватБанку": "Відбувається націоналізація. Приїхала туди ціла "група захоплення" ще за місяць - працівники Нацбанку, ще хтось, там було людей 50. Вони зняли всі залишки каси. Як ви думаєте, якби під час націоналізації в касі не вистачало 6 млрд, - вони б помітили це? Я думаю, напевно помітили б". https://tsn.ua/ukrayina/ce-absurd-vistup-kolomoyskogo-v-sudi-2410927.html
Нехай Коломойський не вішає макаронів тим, хто нічого не розуміє. От я вам розповім один приклад роботи банку. Є банк. Банку потрібно купити, наприклад авто. Звичайне авто для роботи. Але коштів банк не має. Тобто гроші є, але всі гроші - це гроші клієнтів. Своїх - немає. Що робить банк? Банк відкриває сам собі рахунок. На рахунку 0 грн. І він з цього рахунку, на якому нуль пише платіжку, що перераховує в автосалон за авто 1 млн. грн. Оплачує авто і забирає його з салону. З цього рахунку банк може перерахувати до 10 млн. (припустимо), але не більше. Якщо банку потрібно ще гроші, він може знову відкрити подібний рахунок і далі оплачувати на свої потреби. І цих рахунків він може собі відкривати чимало. Я це знаю, бо сам колись працював у банку і все це є законно, бо вважається, що це банк сам собі "з повітря" видав кредит. Коломойський запитує як то ви собі уявляєте? Та закликати спеціалістів з банку, вони не лише розкажуть, а розжують все і рот покладуть. Це вже доведено Лондонським судом. Нехай Беня не корчить з себе спеціаліста. От, скажімо, взяти Гонтарьову. Вона б не просто розповіла, вона б це зробила з превеликою радістю, оскільки люди Бені спалили її будинок, а з подачі того ж Бені ще й 95 квартал цілу програму зробив. Я вважаю, Гонтарєва би тут якраз підійшла у цій справі.
Я на прикладі показав, як можна з банку відсмоктати суми. Продовжу думку. Далі, з часом банк повинен погасити ці мінусові рахунки, з яких брав сам собі кредит. Це також згідно закону. Ну а далі все просто. Коломойський, як власник банку, міг відкрити десятки таких рахунків, кошти перевести кудись в офшор і все, а мінусові рахунки не покривати. При цьому гроші в касі будуть ще рік - два, бо це клієнтські гроші, але там теж є обмежений час, наприклад рік, або два. Але вкінці-кінців ці рахунки будуть гаситися клієнтськими грошима, але то вже буде потім, а в період року - двох можна банк довести до повного лайна, хоч в касі ще гроші будуть. Тому Коломойський просто блєфував, розраховуючи на дурнів. Зрозумів? Якби держава не втрутилася своєчасно, всі, хто мав гроші у Приватбанку, сьогодні би дуже тонко співали. Але Приватбанк отримав дотацію від держави і подав в суд на Коломойського і тому клієнти та вкладники банку навіть не відчули тої кризи, а могло бути зовсім інакше. Я зрозуміло пояснив?
спрощено...ви кажете приблизно таке: продавець може взяти з каси гроші собі в кишеню, потім через рік повернути, і ніхто нічого не помітить... -------------------------------------- але: 1. "може" не означає "робив так" казати "та ну це всі знають" - несерйозно... треба доводити... 2. це неможливо приховати... банк щодня складає звітність... і десятки людей ставлять свої підписи (тобто розділяють усю відповідальність...) НБУ перевіряв Приватбанк до націоналізації, чи ні ? не побачив відсутність 6 мільярдів протягом кількох років? ) так не буває )
Це я навів приклад, як можна забрати гроші в банку і рік - два банк ще працюватиме, ніби нічого не сталося. Це на слова Коломойського: "як ви собі то уявляєте коли з каси забрав гроші...", я відповів - наприклад ось так. Але як саме то робив Коломойський - це вже нехай розбираються відповідні органи. А в звітності все буде норм. Це вилізе з часом, коли банк вимушений буде погасити борг рахунків, наприклад, через 2 роки. А через 2 роки, Коломойський вже буде в Ізраїлі, скажімо. Що він, до речі, був і зробив свого часу. От ви взяли кредит в банку. Все норм? Норм. Звітність грає - грає! Але згідно договору ви повинні погасити кредит рівно через два роки. Але ви не прийшли і не погасили. Ось тоді звітність вже не грає, але вас вже нема, ви - в Ізраїлі. Шукай вітра в полі. Десь так само зробив Беня.
НБУ могло й перевіряти. Беня гроші мав повернути через 2 роки (це умовно, може й три, то вже як там записано). Припустимо, НБУ, котре перевіряє раз на рік, останній раз перевіряло за місяць ДО того, як Приватбанк мав погасити власні борги. За місяць до цього все норм. Хто ж вимагатиме гроші, коли термін кредиту ще не закінчився?
Миху... Ви пишете... фантастичні речі... кредит сплачується ЩОМІСЯЦЯ ... і спробуй не сплати... купа людей заповнює купу паперів і вносить все в електронні бази даних... усі ходи записані... і один Коломойський просто фізично не зможе щось там підробити... це повинна бути якась масштабна змова працівників банку... а смисл ? звітність у банках набагато суворіша, чим... у магазинах і хто буде там тупо красти, коли усі ходи записані і Коломойський у Києві, а не в Ізраїлі
К. каже: є ж поточні операції з НБУ... наприклад, банк звертається до НБУ... наприклад. за готівкою... ті вимагають звітність - які у вас є залишки в касі ? онде у вас же ще є там 6 мільярдів... нашо вам ще?