Колишні Свідки Єгови ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Radistka, 6 тра 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. majolika

majolika Well-Known Member

Що цікаво, самих свідків навчають тому, щоб вони вдумливо проповідували і вибирали підходящих час для цього, всі вони знають, що "слово на часі своєму яке воно добре! "
    Тому така ситуація, що сталась з вами біля аптеки, як на мене, - вияв звичайної людської дурості і поверховості. І це, в першу чаргу дескредитує їх власну організацію.
    І з гонінням за правду нічого спільного не має

• Подобається Подобається x 9
  2. Radistka

Radistka Rändaj

Проповідування звісно є однією з головних вимог для Свідків і тим Свідки вважають що роблять людям добро навертаючи їх до істинної релігії.
    Але насправді роблять вони це насамперед для себе самих. Таким чином вони зміцнюють свою віру (слова повторені 100 разів стають істиною), відчувають що недаремно живуть у світі, отримають похвалу від бога а також від людей - своїх братів по вірі, і т. п.

• Подобається Подобається x 2
  3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Мені здається, що багато хто з них закоханий у себе рідного і любуються собою навіть під час проповіді. :mocking:

4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Серед свідків є хороші люди.Як усюди в усіх конфесіях без виключення,люди залишаються все ж таки в першу чергу людьми,далеко не ідеальними.

• Подобається Подобається x 5
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Насправді - функціонують в рамках свого неврозу нав"язливих станів. В декого вбачалася навіть симптоматика істероневрозу.

6. Radistka

Radistka Rändaj

Я б назвала це мякше "релігійна екзальтованість".

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви праві, що часто це не так. Найчастіше це - розчарування, а також були і розколи з причин організації влади у корпорації, її зловживання, змін релігійних доктрин, несповнення лжепророчих дат і т.п. Тому крім тих, кого більшість вважає свідками Єгови є не лише колишні, але й ІНШІ С.Є., де одні називаються так само, а інші по-інакшому. Стосовано колишніх свідків, то крім тих, хто відколовся віл бруклінського центру, частина стали суботниками через близькість релігійних поглядів, оскільки засновник С.Є. саме від адвентистів перейняв більшість вчення.
    Але з чого починалась ця тема?
    Ось цитата автора теми:
    "Пропоную об'єднуватися колишнім Свідкам Єгови. Ні-ні, не у якісь організації знову - просто спілкуючись тут."
    Але наскільки я зрозуміла, тут таких поки що немає, Сергій кинувся на барикади відстоювати корпороцію, мовляв, колишні свідки - це лише ті, кого позбавили спілкування чи вигнали.
    А далі тема плавно переросла у клонову тему "Свідки". :)

• Подобається Подобається x 1
  8. Boris_Kiev

Я - син лікарів і мені простіше називати явища конкретними термінами - "за стандартом".
    Півроку тому в Києві був скандал навколо "святого Мойсея" (американська гілка УАПЦ), який трахав приходянок "по согласію". Зараз він у бігах. Подруга дружини теж відвідувала ту секту (щоправда, її "за параметрами" не трахали), але з її слів маю уяву, як міцно деякі мадами та мадмуазелі "підсіли" на Мойшу. Ендорфінна залежність і класична ломка.

На 200%.
    Jegova's Whitness, макулатура Watchtower i Awake.

Тим, хто все життя грає в оркестрі по нотах - тим ніяк.
    А наприклад, у диксиленді - люди самі творять Музику за власним розумінням.
    Кожному - своє.

Останнє редагування: 7 тра 2010
  9. Radistka

Radistka Rändaj

А у мене тепер соло :blush::)

• Подобається Подобається x 2
  10. Boris_Kiev

І ніякий ментор не потрібен, так ?

11. Radistka

Radistka Rändaj

Ментором є саме життя

12. Boris_Kiev

Золоті слова!
    Радистко, Вам (нинішній) не пасує Ваша аватарка.
    Це - символ колишнього Вашого стану. А тепер - Ви маєте Сонце, небо, радість! Так ?

13. Radistka

Radistka Rändaj

Займаюсь улюбленою справою - провокацією і піаром :)))
    Ще є така версія - вже ми ніц не страшно :)

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

А є написано, що конче має бути диригент? Я думав усі рівні???

---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ----------

Свобода !!!

15. Boris_Kiev

!!! :):):) !!!

16. poetka

poetka Дуже важлива персона

Ви себе асоціюєте з героїнею того фільму,що нам пропонували?
    Я доречі його щойно переглянула,ціла купа вражень,невже це все насправді так і відбувається?Чи є моменти гри акторів,задля "пишноти"сюжету?
    Цікаво,Ви теж втратили віру в Бога і чому,якщо так...Пізнавши його слово,нехай навіть через нав"язливі ідеї домінування С.Є. якого висновку ви дійшли?
    Напишіть будь-ласка однозначно,не завуальовуйте свої справжні думки з цього приводу,для мене це також важливо(до певної міри) Хоч я не є С.Є. але мені до кінця не є зрозуміла їх позиція домінування над всіма іншими, і теорії закріплені цитатами з біблії ,як такі,що перегукуються з волевиявленням окремих членів(старійшин) збору.

17. nixto

nixto Well-Known Member

Сергію, чому лише кілька разів? Ви любите досліджувати писання, любите цифри у них, а Ісус сказав "49", чому не притримуєтеся Біблії?

---------- Додано в 00:39 ---------- Попередній допис був написаний в 00:30 ----------

Так, я з Вами згідний. Ісус казав своїм учням, кому відпустите, тому підпустяться, а старійшини не Його учні!

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

Видно, що ви людина думаюча - тверезо мисляча, тільки Бог пишіть з великої букви :blush: :)
    Мене часами смішить так звана "проповідь" свідків, бо слухаючи їх чато можна зауважити протилежні твердження і ніяк не можу зрозуміти, чому так. Це, що організація у деяких питаннях дозволяє вільну інтерпретацію чи може випускає адептів не до кінця підготовлених? (якщо можете, поділіться інформацією) Бо складається враження, що вони не цінують правду, а переслідують лише ціль (вербування)

18. Radistka

Radistka Rändaj

Ех ... :scratch_one-s_head: ну як сказав що гриб, то лізь у борщ :)
    Ні з якою героїнею фільму я себе не асоціююю. По-перше я вже суттєво за неї старша і на значно дальшому етапі. По-друге, місяць тому тільки на той фільм випадково натрапила. Якби не був такий реалістичний не виставляля б його тут. Про мою віру в Бога я вже тут писала, на різних гілочках.
    Я думаю, що Бог є. Цю фразу тут трактують так як хто хоче. "Имеющий уши да услышыт"

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

Вільної інтерпретації небуло, нема і небуде. Є чіткі підручники і вказівки.
    1. є просто недбалі учні які погано вчаться, ну хоча б в силу своїх розумових здібностей чи зайнятості. Дехто вже застарий, дехто тільки недавно почав вчитися. Усі вони хороші люди, можливо, але займаються не своєю справою.

2. є емоційний фактор. Якщо людину "понесло" у доказанні своєї правоти то тут логіка безсила.

3. Біблію все таки не можливо однозначно інтерпретувати, як не крути.
    "І пізнаєте правду, а правда вас вільними зробить" - скільки релігій стільки пояснень. Та що там релігій - скільки людей, стільки пояснень.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

От чим соло є небезпечне.

20. Radistka

Radistka Rändaj

набуттям неправильної свободи :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)