коли закохані вірять по-різному

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 5 бер 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Рибка Вас запитала чи Церковні заповіді, котрі Ви процитували з Біблії,а Ви їй навели 10 Заповідей Божих,(та й то не з Біблії, а з Катехизму)...
    Як одне в"яжеться з іншим- не розумію... Може розясните?:)

2. Levko

Levko Well-Known Member

Спробую пояснити.
    Наведу ілюстрацію.
    Ви вперше купили пральну машинку. Це для Вас дорога і цінна річ. Ви звичайно хочете, щоб вона працювала як найкраще, як задумали автори котрі її створили, і зовсім не бажаєте, щоб вона зламалася, тому перед експлуатацією обов"язково прочитаєте інструкцію, або звернетеся до продавця машинки, котрий Вам докладно розкаже як нею користуватися.

Так само і шлюб. Його автором є Бог. Він обєднує людей, даючи якісь почутя один до одного. Але він наділив Вас також розумом і мудрістю, котрі мають "співпрацювати" з Вашими почуттями. Якщо Ви серйозно вирішили завести якісь ближчі стосунки з людиною, маєте до неї якісь почуття, то Ви щоб "не наламати дров" задіюєте свій розум і мудрість, звертаючись до "Інструкції" Божого Слова і уважно досліджуєте, яким "Автор" (Бог) бачить свій "Витвір" (шлюб), які "кнопки я повинен натискати", щоб цей "Витвір" працював довго і приносив мені тільки радість і задоволення, і як правильно поводитися з цим "Витвором", щоб він не зламався. І якщо людина є справжнім християнином- вона знає де шукати "інструкцію", і до Кого звертатися, щоб правильно "працював" її шлюб, а якщо ні, то є велика імовірність "наламати дров".
    Але є дві відмінності між пральною машинкою і шлюбом. По-перше, коли ламається машинка від неправильного користування- фізичних і моральних травм на все життя це Вам не завдасть, а коли руйнується шлюб- болючі травми залишаються на все життя. По-друге, інструкцію до пральки можна раз прочитати і знати як користуватися, а в шлюбі "Інструкцію" потрібно брати в руки набагато частіше протягом усього життя, бо цей Божий "Витвір" є набагато складніший, ніж пралька...:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Усе дуже гарно, але ви писали саме про християн. Може не до тої гілки, але як на мене, Бог є один для всіх, просто кожна релігія сприймає і описує його по-своєму. І для атеїстів насправді є Бог, просто вони його теж по різному називають. Абсолютно не згідна з вами стосовно тези, про яку питалась. Що тільки справжні християни можуть бути хорошими у шлюбі.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

Левку, ну ви як я... тоже,
    коли не розуміють стараюсь знаходити такі от життєві асоціації:)

щодо наведеного вами прикладу... згідна у багато чому, але то ваше ставлення до речей і ваш пройдений шлях...
    а в кожного він свій...
    в мене склався інший досвід... коли я просила в Бога за стосунки, що не мали майбутнього, то все тимчасово було.. але вкінці кінців розходилась з людиною і до мене прийшла мудрість того, що в житті кожного є тимчасові гості... люди, які чогось навчили, зробили відпечаток на серці і пішли.. бо в них інша дорога...
    коли мені робили так боляче, що серце і душу розривало на шматки, відсторонилась від Бога, щоб стати йому ще ближчою(нам не дано зрозуміти задум Господній)..

коли знайшла те, що шукала, всерівно не могла бути повністю задоволеною... старалась розвязати проблеми тут і зараз, але згодом побачила, що вони самі вирішуються з Божою поміччю...

бачите, ви ставите норму дуже високо... тим часом якісь почуття чи ближчі стосунки з людиною це насправді дуже високо.. неоціненно високо... бо те що Бог почував до нас було першим, а те що він сказав нам було вже другим... не другорядним, просто грунтувалось на почуваннях, на Любові. "Любіть один одного, як я полюбив вас!"
    це моя субєктивна думка, бо я була вихована і розвивалась не стільки на нормах Біблії і догмах, а в більшій мірі на нормах моралі, етики, добра, справедливості, Всеохоплюючої Любові...

я, якщо чесно дуже рада за вас, що ви настільки близькі з Богом і вже готові до того, щоб виконувати всі його приписи так щиро.. бо формальне виконання - то зможе кожен, а дійсно, щиро, з розумінням лише просвітлені люди.. хоч оточуючі можуть не побачити, що в тому особливого... ви їх теж зрозумійте, вони розвиваються.. в чомусь вони досягли результатів, а в чомусь ви:)

• Подобається Подобається x 2
  5. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Та пан Левко не винен,він просто переповідає Божі норми,а от вони дійсно-високі,і Бог від нас вимагає їх дотримуватися.
    А от ми можемо вже собі виправдовувати свої не дуже "високі" вчинки тисячма відмовками і "об"єктивними" причинами.

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

звичайно що так, окрім одного... франце-йосипе, ви вважаєте що норма вища за Любов?

7. Зануда

Зануда така зануда

Церковні заповіді базуються на Декалозі, а той у свою чергу з Біблії - я навіть подала параметри, де це можна знайти у Святому Письмі, а цитату подала з Катехизму, бо там лаконічніше, але суть та сама.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Скажіть будь-ласка. чиповинні Християни дотримуватись закону Моісея?

9. франц-йосип

Трохи плутанина виходть з термінами.Любов-це і є Божа норма от тут її вичерпна характеристика:

4 Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
    5 не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
    6 не радіє з неправди, але тішиться правдою,
    7 усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
    8 Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується. 1Кор.4-8.

Тут у грецькому варіанті використовується термін "агапе",в англійському варіанті- "сharity".Він є більш повний, всеохоплюючий.(бо в Біблії ще вживаються терміни філіо,сторгіа)
    Так що це трохи інакше,ніж "імпульс",що виникає між закоханими.

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну я теж мала на увазі Любов Всеохоплюючу, а не імпульс між закоханими.:) Я може ще замолода щось стверджувати, але такі речі ще з дитинства розрізняю:blush:

імпульс імпульсом, але почувати можна щось більше ніж іскру, пристрасть, приязнь, любязність...

норма, це правило, якого потрібно дотримуватись.
    а Любов це основа всього...
    ІМХО

11. Levko

Levko Well-Known Member

"Бог є один для всіх, просто кожна релігія сприймає і описує його по-своєму" - це типове, розповсюджене дуже зараз у світі і дуже небезпечне ЗАБЛУДЖЕННЯ, я би сказав "диявольська цукерочка" для людей, котрою він(диявол) махає перед людиною, що стоїть на дорозі, котра веде прямісінько в пекло... Не обманюйтесь!

12. Levko

Levko Well-Known Member

Подаю Декалог (10 Заповідей Божих) в оригіналі і Ваш допис "5 Церковних заповідей".
    Скажіть, будь-ласка, що Ви мали на увазі під "Церковні заповіді базуються на Декалозі"?
    Покажіть, буь-ласка, яким чином кожна з 5-ти церковних заповідей в"яжеться (чи базується) з Божими заповідями.

Вихід 20
    1. Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
    2 Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. 5 Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, 6 і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    3 Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.
    4 Пам'ятай день суботній, щоб святити його! 9 Шість день працюй і роби всю працю свою, 10 а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. 11 Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.
    5 Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!
    6 Не вбивай!
    7 Не чини перелюбу!
    8 Не кради!
    9 Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!
    10 Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!

13. Levko

Levko Well-Known Member

Так це ніби і є норми Біблії: мораль, етика, добро, справедливість, Всеохоплююча Любов, просто коли це сприймати окремо від Особи Бога - воно завжди буде фальшивим, несправжнім і викривленим...
    Яскравим прикладом цьому може бути комуністична мораль, етика, добро, справедливість... Лозунги були гарні, а життя в них не було, не працювали, так і розвалилися...

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

просто коли людина живе в Бозі, її духовність набуває досконалої форми... але на мій погляд, ці всі цінності без Бога не втрачають своєї сили... вони просто необхідним атрибутом шляху людини до Бога... хороший вчинок є добром.. мораль залишається мораллю...
    що ж говорити про відокремлені племена нпр. Африки, які досі живуть ніби на іншій планеті, відокремлено від решти... на них суспільство практично не впливає...можливо деякі з них і не чули нічого про християнство і Бога... однак серед них теж є хороші добрі люди, які теж мають право на спасіння...

а комуністичні лозунги то взагалі пародія... про яку рівність могла йти мова, якщо вищі посадовці в партії мали практично все, а народ майже нічого?! чи про мораль, коли людей вбивали ні за що як ворогів народу...

15. Tera

Tera New Member

„Не слухачі закону праведні перед Богом, але виконуючі закон оправдані будуть, бо коли язичники не маючи закону, по природі законне роблять, то, не маючи закону, вони самі собі закон: вони показують, що діла закону у них написано в серцях, про що свідчать совість і думки їх, то звинувачуючі, то виправдовуючі одна іншу.” Рим.2.13-15

Чи Ви б хотіли, аби чоловік ходив разом з Вами до Церкви, роблячи вигляд, що все йому подобається?
    Бог є проте примусу. Запропонуйте чоловікові молитися ввечері разом, додавайте власну молитву, щоби чути, які є в кожного прохання до Бога, подяку. А наприкінці "Вірую", де є слова про Церкву.

Останнє редагування: 19 бер 2009
    • Подобається Подобається x 3
  16. Окультист

Окультист Well-Known Member

Щодо комунізму - тих лозунгів просто ніхто не дотримувався, вони були лише на папері, на них усі плювали, тому все і розвалилося, якщо б їх дотримувалися, то історія тепер би повернулася трохи по іншому. Діяв закон сили. Не варто співставляти програмні засади партії із внутрішнім світом людини. І нічого не буде фальшивим - цьому є безліч прикладів. Перелічені Вами якості є притаманні кожній людині, вони є подаровані нам Абсолютом. З прив'язкою до віри чи ні вони діють, якщо людина має міцні моральні засади.

17. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Бог з вами!!!
    А що племена Африки уже ні на що не заслуговують??? Чи лише християнство є єдиноправильною релігією, що має право на існування????
    Так можна і хрестовий похід з праведними цілями розпочати, як це уже колись і робили.

• Подобається Подобається x 3
  18. Окультист

Ідентично Вам зараз на якомусь форумі в Ірані пише хтось про єдино вірний іслам і про єдино істинний Коран, а в Тибеті хтось пише щось подібне про буддизм:) і вони переконані в своїй правоті так, як і Ви у своїй і наведуть Вам на користь цього стільки доказів, як Ви на користь хритстиянства. Християнство - одна із спроб опису проявів Абсолюта і його самого, яка є доступною для нашої свідомості. Християнство є рівним усім іншим світовим релігіям і має, як і вони, свої плюси і мінуси.

19. Окультист

Ми, інколи, за "високі вимоги" Бога приймаємо приписи Церкви чи традиції того чи іншого народу, стереотипи і догми, які вигадані людьми і якими люди ускладнюють собі життя. 10 заповідей кожен трактує по - іншому і вони "вже" обросли стількома нашаруваннями і вже так примножилися списки смертних гріхів...

20. франц-йосип

Чому,це нас мають цікавити моральні проблеми невідомих нам африканських язичників ,чи саудівських ваххабитів?Вони що є достойний приклад для наслідування?Чи вас гризуть месіанськи пориви?
    Переважно "мудрувати",починають коли мають бажання уникнути проблеми,чи дати однозначну відповідь для себе.От тоді починають з"їжджати на китайців,африканців,а як вони там?Сперше треба уяснити для себе що добре,а що зле,а потім "перейматися" долями світу.

Хто вам заважає пожити у Львові як правдивий зулус,або ескімос?

а де твій аватар? :)