коли закохані вірять по-різному

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 5 бер 2009.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

якщо чесно, мені дивно з останнього ходу розмови... з того, як люди вознікають "Церква не проти щоб ви перейшли на іншу релігію??! Що? Як таке можливо? Церква має тримати вас ланцюгами і файнезно висварити, що ви подумали про іновірця"
    чому релігії (напрямки) віри в Бога, що інтерпретовані людьми мають стати проти того, що створив Бог???
    якщо Бог поєднує, то чому люди мають розєднувати...? добре, якшо критикуючі є стандартними представниками своєї спільноти, своєї релігії... і очевидно не знайдуть нічого спільного з іновірцем, бо він для них чужак... але є й інші... ті, які змогли відкрити для себе людину іншої віри незважаючи на суспільні прірви між ними, на різні менталітети, звички і погляди...
    я виступаю за, у випадку якщо це любов, якщо це пара... приміром, якщо б я виходила за того ж мусульманина, то це би був явно не яничар, а людина доброго характеру(інакше я не полюблю)... я б відкрила йому свої погляди, він мені свої...можливо офіційно комусь довелося б відмовитись від чогось... але якщо Бог мені звів з цією людиною, то проти я не піду...

• Подобається Подобається x 2
  2. nastinka

nastinka відсутня

а ми просто не сперечаємось про то.
    знаходимо щось спільне і раді з того)

3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

справді? І навіть діти виросли і не стали циніками-атеїстами? Такий досвід був би цікавий.
    уууу, можу лише уявити, чим то все закінчиться (див.вище)... За жодних обставин не побажала б своїм дітям такої долі.

• Подобається Подобається x 3
  4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Тих хто виросли не знаю-)))) знаю ти х хто росте. Та й чому вони повині стати циніками?
    І чим це закінчиться по вашому? Діти мають ознайомитись з різними релігями і зробити вибір. Хоча без анекдотичних ситуацій не обходиться_))))
    Ви хоч раз були в залі арства що робите такі категоричні висновки?

Останнє редагування: 4 січ 2010
  5. Ука

мені вистарчило особистих знайомств і мінімального знання дитячо-підліткової психології. А
    можуть дорослі, які мають стійку основу, а не абсолютну відсутність цінностей, котру в нас зараз уміло маскують під "демократію і свободу вибору". Повторю ще раз те, про що я не раз вже говорила. Діти виховуються вииключно прикладом батьків. І якщо батьки, навіть демонструючи взаємну повагу, наолежать до антагоністичних релігій, то дитина в кращому випадку почерпне повагу. Але не піде за жодним із батьків. Або піде, якщо в дитини авторитетом є лише один із батьків... Обидва варіанти для мене є неприйнятними (як і вільний вибір релігії дитиною), тому і віддаю перевагу народній мудрості "знайся кінь з конем, а віл з волом".
    это две большие разницы...

6. Сергій аспірант

Такий варіант дыйсно можливий але слід звернути увагу на те до чого заохочують дітей свідки Єгови - зробити обгрунтований вибір згідно знань і сумління, а не ставати свідком Єгови томущо цього хочуть батьки чи через те що це сімейна традиція.
    Спробуйте поспостерігати за поведінкою дітей в церкві і в Залі Царства

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ----------

згоден але мої дописи більше стосувались ситуації коли один з подружжя змінює релігію

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

обгрунтуйте.

7. Ука

а що є якась типова поведінка дітей? Кожна дитина поводиться по різному, це індивідуально. В мене їх троє, і всі три абсолютно різно поводяться в храмі, і в різний час поводилися по-різному. Менша - нудиться і бешкетує, старші вже дуже багато розуміють і беруть активну участь в Літургії, однак інколи можуть "повестися" на пустощі меншої, чи просто бути не в гуморі і відмовитися йти до церкви. На те вони й діти :)

• Подобається Подобається x 1
  8. Сергій аспірант

ні звісно але загальні особливості виявити можна.

9. Ука

а що тут незрозумілого? віра - це не логіка, не математика, не вподобання. Це віра - річ абсолютна. Віру не можна вибрати, можна або вірити, або ні. Релігію - можна вибрати, як політичнупартію, наприклад, з міркувань найрізноманітніших, але не віру. І віра прищеплюється дитині батьками, а згодом в дорослому віці переосмислюється в результаті глибоких духовних пошуків. Якщо ж батьки вірять по різному, дитині автоматично прищеплюється усвідомлення того, що віра не є абсолютним поняттям, і тоді до віри така дитина приходитиме вже в дорослому віці і в результаті духовного перелому. Якщо приходитиме звісно...
    Як на мене, це очевидно й елеменнтарно і те, що Ви цього не розумієте, мене наштовхує на думку, що Ви або зовсім не знаєтеся на дитячій психології, або ж поняття не маєте що таке віра...

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:17 ----------

наприклад?

10. Сергій аспірант

Я говорив саме про релігію а не про ввру ці поняття я розділяю як і ви. Хоч в своєму дописі ви ці поняття змішали. Ведучи дітей до церкви ви крім віри прищеплюєте релігію і дуже часто релігія прищеплюється без віри. Рано чи пізно дитина зіткнеться з фактом існування різних релігійних поглядів і буде змушена переосмислити свої релігійні погляди. Врешті пропоную при нагоді спитати в дітей свідків чому вони знаходяться в Залі царства як до цього ставляться їх родич.
    Пригадав кумедни й випадок до жінки в село приїхала син Свідок Єгови з дітьми. Бабуся вирішила потайки повессти онука в церкву, семерічний хлопчик повівся як для нтього було звично - пішов вітатись з усіма присутніми із священником включно-))))))
    Як ви поведетесь в ситуації коли ваша доросла дитина зробить вибір не на користь грекокатолиціької церкви?

---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Рівень розвитку дітей особливості поведінки, срозвиток когнітивних здібностей тощо.
    правда це вже тема для спецальних досліджень

11. Ука

не змішала. Хоча, можливо, не зоовсім чітко висловилася. Я намагалася пояснити, що за умови, якщо батьки обрали антагоністичні релігії, дитина взагалі не матиме віри, хоча, імовірно і вибере якусь реллігію. І це для мене є страшно.

вельми сумний приклад.... Свідчить про те, що дитина цілковито несоціалізована. Бо нормально розвинена дитина в 7 років вже розуміє. що в різних середовищах є різні моделі поведінки, і їх слід дотримуватися. Хіба що. вона просто нее знає про існвання різних середовищ... Це з розряду тоого, як молоді люди приїжджають в місто з глибокого села і починають вітатися з усіма на вулиці. Таку дитину можна тільки пожаліти - вона отримує чудовий старт у вигляді відсутності виховання норм елементарної поведінки :sad:

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

Шкодуватиму, винуватитиму себе, молитимусь за навернення, і продовжуватиму любити такою, яка вона є,
    - це ж моя дитина, дана мені Богом.

угу, я вже це зрозуміла з поданого Вами прикладу. Хочеться лише сподіватися, що це радше вийняток з правил, аніж правило...

12. Сергій аспірант

Не соціалізована? а те що дитина може і бажає спілкуватись з іншими і активно цікавиться чимось новим? Врешті ви не враховуєте що дитині гавіть не пояснили як ій слід поводитисьі дитина поводилась так як їй було звично.
    От тут як раз ви не праві оскільки вічливість і толерантність доінших а також вміння з дитинства відстювати свої погляди не боятись бути інакшим і не плисти за течією в дитину закладаються рано і в школі і в подальшому житті це принесе тільки користь. Цікаво що в Росії під час сучасної компані проти свідків Єгови предстаавники спецслужб та інших державних органів створили списки дітей з родин свідків Єгови жоднх суттєвих зацважень щодо успішності цих дітей висловлено не було натомість купа зауважень було до того що ці діти відмовляються відвідувати уроки православної культури(навіщо ці уроки - реальну православну культуру вони бачать а вулиці) чи не співають гімн .

13. nastinka

nastinka відсутня

круто) я навіть боюсь то читати.
    я би сказала, а чи не пофігу хто якої віри?
    ми ж не живемо заради віри, церкви і таке. можливо ми живемо просто, щоб бути щасливими одне з одним?
    угу..

14. Ука

про пояснили чи ні - Ви нічого не казали. Але раз так було звично, отже в свої 7 років дитина не бачила іншого середовища, де прийнята інша модель поведінки.
    от лише перелічені хороші речі не мають жодного звязку з наведеним Вами прикладом.

До речі про якісь типові відмінності дітей християн і СЄ Ви так і не розповіли. Просто кинули загальну фразу і недоречний приклад.

Зрештою. все це тут офтоп, тому що тут мова йде про змішані сім'ї, а Ви, як завжди, зійшли на те, як хороші сім'ї СЄ.

А про змішані я вже розповідала. Як дружина взявши доручення на чоловікову зарплату замість лікувати його, почала заявляти родині, що в неї грошей на похорон нема. І доросла донька, теж СЄ, жодним чином не втрутилася в ситуацію. Добре, що родина міцна, зібралися до купи, знайшли лікарів, поклали в лікарню, відвідуваали, все оплачували і виходили. В результаті він навіть вийшов на роботу, а зараз на пенсію і продовжує їх утримувати, бо дружина за все своє життя працювала лиш пару років, поки ще не належала до СЄ. Потім у неї на це часу не було - доньку за руку і вулицями брошурки носити. І зараз ця донька, маючи чудову голову, забезпечену татом вищу освіту, мавши чудову викладацьку роботу, кинула це і працює на пів ставки секретуткою. Бо теж часу нема на проповідування.
    І це ситуація, коли чоловік не є надто релігійний, і його віра не має особливих зовнішніх проявів. Просто за багато років вона вже зрозуміла, що до СЄ його не затягне...

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

для невіруючих - абсолютно пофігу :)

15. Сергій аспірант

А ваші дітти були на зібраннях інщих релігійних конфесій?

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

з того що я міг бачити - жодних відміносте й в гіршу сторону серед дітей свідків я не помітив.
    що до вашої проблеми то дії окремої людини зовсім не свідчать що так діють усі.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

Бог, який створив Всесвіт є один. І як би його не називали: Єгова, Аллах, Крішна чи ще якось - він Єдиний і Всевишній. А поділ на релігії, вірування, церкви, секти - то від лукавого, то придумали власть імущі, щоби наживатися і керувати масами, і це дійсно інтерпретовано людьми.
    Як казав один завзятий користувач Інтернету: "Бог один - провайдери різні"

17. Сергій аспірант

якщо в сімї існує взамоповага то релігійні відмінності не сторюватимуть проблем.
    Проте певні релігійні провідники можуть або перешкоджати утворенню таких сімей або сприяти їх розпаду.

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

я з вами поджуюся, семирічна дитини наврядчи здатна зробити Свій Свідомий вибір певної релігійної течії, а керується виключно прикладом старших. Хоча це не обов'язково означає істиність. Тим паче дитина нічого не усвідомлює на 8-ий день свого життя, коли їй примусово прищеплюють певну релігійну приналежність. Ісус говорив до своїх учнів, щоб спочатку навчали а лиш потім охрестили. А в нас завжди все навпаки...

19. Сергій аспірант

Ознайомити дитину з релыгыйними поглядами можна і треба але робити це слід в дусі поваги до нших конфесій.
    Тоді дитина зможе зробитисвій вибір коли буде готова до нього

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Бог є один але не всі люди служать одному і тому ж Богу. Наївно говорити, що зевс, плутон, одін, астарта, ваал, і багато інших фальшивих божків, являлися праобразом Бога, Творця Всесвіту. Якщо детально вникнути в це поняття, то стане зрозумілим від кого походять ті релігії і якому богу вони служать. Правильно підмітили - 'то від лукавого'. І саме він прагне відвернути від Бога людей, щоб вони служили йому єдному. Більшість релігій від сатани.

а де твій аватар? :)