коли закохані вірять по-різному

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 5 бер 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

По-моєму, цілком доречна дискусія- багато шлюбів розвалюються через незнання, багато в тупіках сидить... Може якраз чиїсь позитивний досвід у цій сфері і виведе когось з тупіка.

2. Зануда

Зануда така зануда

Церковні заповіді у широкому розумінні - це всі церковні приписи, які просто більш конкретизують вимоги Декалогу стосовно релігійних практик вірян. Їх є значно більше ніж 5, просто задля уникнення легалізму та формалізму їх звели до тих 5 пунктів.

• Подобається Подобається x 2
  3. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Ви знаєте, а слово "Аллаг" чи "Будда", можна було із великої літери написати, особисто мені ніколи не важко лишній раз натиснути клавішу "Shift", коли я слово "Трійця" пишу...

• Подобається Подобається x 6
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую.
    Виправляюсь - "Аллаг", "Будда"

• Подобається Подобається x 4
  5. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

і все ж таки, коли закохані вірять по-різному, то це дуже боляче. бо один любить безумовно (unconditional love), і нерідко має вибачатись за те, ким він є - а це - абсурд(((

• Подобається Подобається x 1
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

це важко, але компроміс.. він має бути, бо в стосунках ми ітак на нього йдем, де це можливо... інакше не буває, інакше людина може стати ще нещаснішою...

..і вибачатись не треба... то дійсно абсурд... ми ж не вибачаємось за те, що ми не такі високі, не такі очі маєм чи вуха... ми такі як ми є, з усім нашими поглядами і віруваннями...
    звичайно, нема ідеального співвідношення в стосунках, але краще коли
    не "Все гаразд", а коли "Все погано, але я поруч"(с) Мавпусик
    коли незважаючи на все люди разом і йдуть назустріч один одному... коли одне ціле, хоч і дивляться в різні сторони (міфологія).
    :)

7. маюнка

я іду на компоміс. але до тої міри, де він не стає компромісом з Богом.
    для мене питання віри у стосунках стало відкритою раною, яку рясно присипають сіллю.
    мені кажуть:" я не вірю, що ти була такою завжди, до віри... я люблю тебе, а не Христа у тобі"
    а я думаю: " І живу вже не я, а Христос проживає в мені", - і плачу

• Подобається Подобається x 2
  8. Багіра

Багіра Well-Known Member

..найвірнішим завжди найскладніші випробування!
    Я розумію, що то дуже складно, бо перебуваю хоч в інакшій, але не менш складній ситуації...
    основна проблема тут не в самій ситуації, а у ваших духовних потребах, які не задовільняються... відчувається голод, бо найближча близкість то близкість у Бозі, а як її нема то дуже важко...
    .. то лиш випробування, то проаналізуйте його сама для себе... що ви можете, а що ні... з чим змиритесь, а з чим ні... можливо Бог послав вам саме цю людину, щоб ви навернули її до Бога і відкрили для неї Бога, а ви кажете, хочу тут і зараз близьку людину з моїми ж поглядами:) усім досягненням передує клопітка робота, в якій ви же розвиваєтесь, вдосконалюєтесь за допомогою іншого, а він за допомогою вас...

9. Levko

Levko Well-Known Member

Раніше багато писав на цю гілку, але мене постійно сильно "смущала" назва теми: "Коли закохані вірять по-різному".
    Що малося на увазі:
    -закохані вірять в якогось бога, чи в якусь ідею...?
    -закохані є представниками різних релігій, наприклад, один християнин, а інший мусульманин...?
    -закохані є християнами, але тільки інших конфесій...?
    -закохані це люди до шлюбу, чи в шлюбі...?

Ці питання, швидше, до пані Маюнки.

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вибачте мою прямоту, що межує з нетактовністю. Але Павло не рекомендував одружуватись чи виходити заміж за людей іншої віри.
    Такі стосунки рідко приносять щось крім болю і розчарувань. Але цілком можливі коли партнери поважають думку одне одного. Але всеж вважаю що точка зору Біблії на це питання є цілком обгрунтованою.

11. coolzak

coolzak Well-Known Member

дав би100 карми але не можу.
    в кінці завжди хтось підстроюється під партнера якщо хоч в одної сторони щира віра або для обох належність до певної релігії чи конфесії лише легка традиція і це не суттєво(різні релігії)

12. маюнка

форум - місце, де можна обговорити певну тему не в світлі переживань одної-єдиної людиної, тому думаю, що можна говорити і про "до шлюбу" і "в шлюбі", хоча я , звісно, мала на увазі перше.

знову ж таки, зі своєї ситуації, малось на увазі, що я - практикуюча християнка, а друга людина - в щось, мабуть, вірить, але жодних релігій не визнає.

13. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Коли трапляється така ситуація:
    або християнин та іудей, християнин і буддист, християнин та індуїст, й інші схожі випадки - коли люди люблять один одного, хочуть створити сім'ю і відповідно виховувати дітей. То як їм бути в такій ситуації: відвідувати по черзі храми своїх релігій, виховувати дітей в одній релігії чи в обох (дуже рідкісні випадки), як ставитись до релігії "половинки" і чи обов'язково її прийняти? Як Ви думаєте, форумляни? :)

І теж таку-от статтю я знайшла нещодавно:

Чи гріх виходити заміж за іновірця?
    Запитання-відповідь
    22.10.2009 18:07
    ”Мій наречений – мусульманин, хоче пошлюбити мене за своїм звичаєм. А батьки кажуть вінчатися в церкві. Чи гріх виходити заміж за іновірця?”

Запитує Катерина Маловічко, 19 років, із м. Городок на Львівщині

— Шлюб є благословенним на небесах, — пояснює отець Ігор Яців, 36-річний прес-секретар Глави Української греко-католицької церкви. — Не гріх любити ближнього свого і поєднуватися з ним у шлюбі. Але якщо дівчина відчуває муки сумління, що чинить щось незгідне зі своїм християнським вихованням, то хай піде до церкви і попросить у свого душпастиря благословення на шлюб. Церква не забороняє своїм дітям закладати подружні вузли з визнанниками інших релігій, лише б це не перешкоджало їм потім справляти свої духовні потреби.
    У давніші часи вихід із лона церкви вважали віровідступництвом. Якщо вийдете заміж за мусульманина, мусите будете відмовитися від християнства. Церква толерантно поставиться до вашого вибору, ніхто вас не проклинатиме на богослужінні та не тероризуватиме поза храмом. Але хто сказав, що мученики за віру тепер не в моді?

http://www.gazeta.ua/index.php?id=312928&eid=

Чесно кажучи, здивована коментарем о. Ігоря Яціва, прес-секретаря Глави УГКЦ стосовно великої толерантності до таких подружь різної віри. Може хтось знає - це особиста думка Ігоря Яціва чи офіційна позиція УГКЦ? Невже тепер так легко і "з благословенням" можна змінити релігію? І які офіційні позиції у керівництва католицької, православної церков, мусульман, іудеїв до таких "мішаних" у релігійному сенсі подружніх пар? :)

14. Сергій аспірант

Думаю що це всеж офіційна позиція ггрекокатолиціької церкви хоча її не сприйме багато священників і вірян.
    В праославї все трохи складніше так праволсавний має право на розлучення якщо інший член подружжя змінить релігію.і мова про мішані шлюби як правило не йде. Список підстав для розлученя в православї доволі великий.
    Сьогодн шлюби людей які мають різні релігійні погляди поширене явище. Але проблеми в таких подружжях можуть виникати але вирішити їх можна не вдаючись до розлученя.

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Канони УГКЦ перебачають можливість шлюбу з іновірцем з дозволу єпископа за умови дотримання певних речей. Зокрема, подруг-католик має мати змогу надалі сповідувати свою віру, виховувати дітей у католицькій вірі і ще щось, здається. Роз'яснення з посиланням на канони я колись бачила на сайті УГКЦ.

16. Сергій аспірант

Добре але якщо інший член подружжя хоче виховувати дітей згідно своїх реліігйних переконань? як реагувати католику?

17. Ука

Про це, мабуть, слід думати заздалегідь. Дякувати Богу, мені з такою ситуацією стикатися не доводилося. А якби довелося, я би сотню раз подумала, перш ніж іти на такий крок. І чи не в першу чергу через те, що я не уявляю собі, як давати релігйне виховання дтям в такій сім'ї, навіть якщо нема пересторог з боку батька. Про випадок, коли є, вже й не говорю.

Загалом, народна мудрість каже "знайся кінь з конем, а віл з волом". Мудрість, перевірена віками...

• Подобається Подобається x 3
  18. Сергій аспірант

і тим не менше такі сімї є і успішно справляються з такими проблемами.

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

можливо слід дати дітям можливість вибору релігії

19. Ука

цілком імовірно. просто не хотіла б опинитися на їх місці
    До речі, по чому Ви судите про успішність? Знаєте такі сім'ї, де виросли вже дорослі діти, які мають власні сім'ї?
    Обов'язково. Тільки так і не інше. І не тільки релігії. Але все в тому віці, колидіти здатні робити цей вибір. А спершу їх треба виховувати. Баажано, власним прикладом. Бажано, обох батьків. А тут і виникає проблема, вирішення котрій можливе тільки, якщо батьки належать хоча б до різних конфесій, які визнають одна одну...

20. Сергій аспірант

Те що ці сімї заалишаються міцними. так знаю і такі сімї. Знаю тако ж сімї де діти поперемінно відвідують то церкву то Зал Царства.

---------- Додано в 21:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

можливе якщо чоловік і дружина поважають одне одного

а де твій аватар? :)