підтвердження того що це Єгова - немає, більше схоже на те що, придумали собі іншого бога, і приписали йому діяння Єгови, бо у Бутті - людина створена за образом та за подобою, тому з якого ліпити бика? до речі бик це один з символів Ваала ...
Исход 32:5, 6: ...Увидев это, Ааро́н построил перед телёнком жертвенник и провозгласил: «Завтра праздник, посвящённый Иегове». 6 На следующий день они встали рано и принесли всесожжения и мирные жертвы. После этого народ сел есть и пить, а затем встал, чтобы повеселиться.
тому що євреї самий слабкий по вірі народ: мали Бога перед собою у вигляді стовпа, а захотіли поклонятися корові. Тому Бог і вибрав цей народ, як батьки найбільше опікуються найслабшими дітьми.
а якому господу, це питання, бо бик ну ні по якій логіці не міг бути Ієговоїю ... це ж не Зевс - Юпітер ... та да, ці слабкі у свого богу мало що самі вірять довше за усіх іншіх, так ще і інших зуміли притягнути до своєї віри і повірити, що вона виключно правильна ... по друге, слабкі юдеї вирізали половину Близького сходу у ті часи, не такі вже і слабкі, щодо віри - то вони на той час були більш скептичними, на молитви Бог не відповів, ок, будуємо собі корову ...
Артем, бик був одним з богів Єгипту. Вони ж недавно покинули Єгипет, то підсвідомо всі були язичниками. Зрештою, покиньте того баламута. Він знає свою башту з його вірним сімянином Раселом і бруклінською гопкомпанією. А вони мене абсолютно не цікавлять. Думаю і вас.
не думаю що річ у підсвідомості, бо коли роблять образ Бога з певних матеріалів, з певною формою - то вже не підсвідомість, то свідома дія, Аарон - знав кого він робить, і люди це теж зрозуміли, та прийняли ... щодо - покиньте, Педро (гм я не знаю як Вас звати ...) так ось, Ви просто зразок нетерплячості, у чому суттєва різниця між СЄ і КЦ крім того що КЦ себе скомпрометувала хрестовими походами, інквізицією, нацизмом, і іншим непотребом, щодо СЄ - то зі своїми кінцями світу, відмовою від переливання крові - теж заганяють, але це моє бачення цього, у Вас воно одне у Сергія - інше, коли дорослі не дурні люди у щось вірять, мені особливо цікаво що їх до цього спонукало... а Ви надто нетерплячий, хоча і робите позитивні зрушення у цьому напрямку ---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ---------- )))) дякую за кому ... сорі )))))
Дякую, думаю, зараз всі трохи нетерплячі і роздратовані. Але я знаю добре єговістів, їхню віру і політику. Вони вам ніколи не повірять, що перед вами біле, коли їх бруклінський колективний ідол сказав що це чорне. А я їх знаю вже більше 35 років. І нічого їм не докажете. Тому не раджу...
я за нагоди спілкуюся, намагаюся спорити, іноді цікаво ... у мене ставлення досить толерантне, будь хоч фашистом - вмій довести свою думку без хамства, а вже сприймати її, погоджуватися з нею то справа особиста ...
Оригінальне пояснення, але навряд чи вірне. В такій ситуації так би повівся будь який інший народ. ---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ---------- Євреї дійсно зробили собі бога на власний розсуд, і зробил и святкування як умілию точніше як бачили. у Єгипті. Але головний урок з цього - тільк Бог має право визначати, як йому поклонятись ві які обряди виконувати. Християни ж обирають собі те, що довподо би, або те чому не можуть протистояти.
ну стоїть перед їх носом величезна хмара, горить гра: тремтіть, бійтеся і моліться, але ні вони собі роблять божка, нажираються і напиваються. Думаю це було схоже на безумство сучасних хасидів.
по перше головне що Бик то було не на честь Ієгови, але не йому поклонялися, що і призвело до геноциду ... Ваш висновок не підтверджується ... зшбц. "богообраний" народ не здагадувався про свою богообраність, ще один камін на сторону міфологічності історії, бо що в нас є? починається з Моісея, до я кого було стонадцять поколінь євреїв які про совю нібито історію і гадки не мали ... а якщо Моісей усе вигадав?
звичайно не просто, але написати міг хто завгодно і будь що, папірус по якості "терплячості усього" не дуже відрізняється від паперу ...