є один спосіб, яким сам користувався колись, але не знаю чи вам він підійде.... потрібно перестати думати... я засинав на 5 хвилині десь... для цього потрібно переключити увагу на щось інше, наприклад на дихання, на розслаблення... тільки спочатку получається не думати - по 2-3 секунди... п.с. сам метод призначений для іншого, але от такий ефект в мене получався...
Колись десь вичитала... Уявити дошку, на якій писати цифри, причому відлік починати зі 100 і далі зменшувати... Уявно написати 100, уявно витерти... написати 99, витерти... написати 98, витерти... Особисто перевіряла... та менше 90 вже не пам"ятаю, мабуть засинала.. Солодких та різнокольорових снів
Мені колись говорили, що якщо вночі прокидаєшся і не можеш довго заснути, треба сходити на кухню і щось з’їсти. Звісно не півхолодильника, а трошки зовсім :rolleyes: )) Але чесно кажучи мені то не дуже допомогло (пару разів пробувала).
В мене наприклад буває безсоння або зимою...коли я сплю по 12 год мінімум, тому з вечора може і не хотітися спати ...Або коли мене пре (стан сильного емоційного збудження)....тоді я обдумую плани на майбутнє..або шось роблю..мені тоді і 4 години сну хватає.. А в вас яке безсоння??...від чого?
Відключіть і-нет і проблем поменшає... А взагалі треба вести активний спосіб життя. Десь читав ідеальний закон житія "трьох вісімок": 8год працювати 8год відпочивати 8год спати. Якщо ви працюєте за компютером цілий день, то принаймні в дома не вдома не перевантажуйте себе роботою за ПК. І ще бажано не порушувати добового режиму, лягати й вставати в певний час. А також їсти за 2-3 години перед сном й не переїдати.
я не знаю як у вас, але в мене безсоння викликане напруженням. тобто лежиш, крутишся і від злості починаєш аналізувати що ж не так. і виявляється безсоння може викликати банальна поза, коли подушка трошки не так і шия напружується. рівно настільки що ми цього не помічаємо. раджу у випадку нервового безсоння витратити тих пару хвилин, підбити подушку, зручно влягтись, вкласти тіло наче в купу вати і розслабити все тіло. уявити що ви випали з літака спиною униз. звичайно автоматично тіло захоче напружитись і з вереском махати руками, але якщо абсолютно розслабити кожен мяз, особливо шию іщелепу, то вирубаєшся за 3-4 хвилини.. ще причиною безсоння може бути задуха. от ти надихаєш в кімнаті. увесь о-два переробиш на те чим пукаєш і це провокує головну біль і безсоння. тому раджу провітрювати кімнату на ніч. зазвичай людина не спить якщо її щось турбує. проблеми на роботі, чи в особистому житті. результати виборів чи хомячок чіхає якось нездорово. тут краще випити на ніч теплу або злегка гарячу рідину. ефект насиченості організму (ну ніби ви все таки дорвались до холодильника і під-їли значну частину своїх запасів) позитивно впливає на сон. але є дуже противне. навіть жахливе безсоння - це дрімотливе безсоння. коли тіло спить, а якась сволочна частинка мозку ще гуляє. це дуже неприємне безсоння. встати попити, сходити в туалет неможливо, бо вроді спите, але в той же час надокучливі думки довбають голову. єдиний вихід - затримувати дихання. затримка дихання спровокує головокрутіння і відповідно хоч якусь рушійну силу до реакції мозку. ми дуже халатно відносимось до біологічного годиннику, того що в нас всередині собі міряє сон-життя. коли ми молоді і сильні (студенти), це якось компенсується внутрішніми резервами і вищою здатністю до відновлення. а ось з часом це вже не так легко минає. самий легкий варіант - це головна біль, через недосип. а далі поганий насрій, втрата працездатності. така собі людин-привид. тому раджу притримуватись отих маминих - шоп в 9 години ти вже сопів як сурок без задніх ніг. і ще. якщо вам вже просто зась як фігово неспиться, не вживайте хімію. погляньте на дідуся брєжнєва - оці його станні роки життя і плямкання це результат прийому снотворних і заспокійливих. на ніч таблетки для сну. раком таблетки щоб прокинутись. в крайньому випадку увімкнуть собі снукер. якісь такі початкові матчі турнірів, новачків. там так все повільно і занудно, що мене наприклад в 15 хвилин просто вибиває, навіть тв не в стані вимкнути.
Ага. А ще можна спробувати заснути в 5 годині вечора, наприклад... Не пасує? Тоді йти спати тоді, коли хочеться. І вставати коли виспишся. І все буде гаразд. А кому треба жити за графіком раджу тільки одну пораду - якщо не можете щось змінити, то нічого і хвилюватися... Вам онаково не вдаситься виспатися до 7 ранку; то хоча би не хвилюйтеся через це. (Треба тільки усвідомити це.) Можна активно згадувати перед сном - як вам не хочеться вставати зранку... (Може допоможе?... )
Та то взагалі якийсь автомат, я наприклад, часом можу і по 15 годин пахати, часом і більше, якшо є стимул відповідний....а часом сижу весь день в неті,от як сьогодні, і палець об палець не вдарю ---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ---------- ...і сплю як немовлятко в обох випадках