Коли мучить безсоння...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем nirvanka, 11 жов 2007.

1. ovod

ovod Well-Known Member

є один спосіб, яким сам користувався колись, але не знаю чи вам він підійде....
    потрібно перестати думати... я засинав на 5 хвилині десь... для цього потрібно переключити увагу на щось інше, наприклад на дихання, на розслаблення...
    тільки спочатку получається не думати - по 2-3 секунди...
    п.с. сам метод призначений для іншого, але от такий ефект в мене получався...

• Подобається Подобається x 2
  2. depositor

depositor Member

Пізніше лягати:good:

• Подобається Подобається x 1
  3. Hyligan

Hyligan Іронічний

І після фізичних нагрузок...;)

4. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Колись десь вичитала...
    Уявити дошку, на якій писати цифри, причому відлік починати зі 100 і далі зменшувати...
    Уявно написати 100, уявно витерти... написати 99, витерти... написати 98, витерти...
    Особисто перевіряла... та менше 90 вже не пам"ятаю, мабуть засинала.. :)
    Солодких та різнокольорових снів ;)

5. ContRaSt

ContRaSt Well-Known Member

Мені колись говорили, що якщо вночі прокидаєшся і не можеш довго заснути, треба сходити на кухню і щось з’їсти. Звісно не півхолодильника, а трошки зовсім :rolleyes: ))

Але чесно кажучи мені то не дуже допомогло (пару разів пробувала).

• Подобається Подобається x 1
  6. Hyligan

Hyligan Іронічний

В мене наприклад буває безсоння або зимою...коли я сплю по 12 год мінімум, тому з вечора може і не хотітися спати ...Або коли мене пре (стан сильного емоційного збудження)....тоді я обдумую плани на майбутнє..або шось роблю..мені тоді і 4 години сну хватає..
    А в вас яке безсоння??...від чого?

7. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Відключіть і-нет і проблем поменшає...
    А взагалі треба вести активний спосіб життя.
    Десь читав ідеальний закон житія "трьох вісімок":
    8год працювати
    8год відпочивати
    8год спати.
    Якщо ви працюєте за компютером цілий день, то принаймні в дома не вдома не перевантажуйте себе роботою за ПК.
    І ще бажано не порушувати добового режиму, лягати й вставати в певний час.
    А також їсти за 2-3 години перед сном й не переїдати.

8. Locke

Locke невиправний реаліст

Краще переїсти, ніж недоспати :)

• Подобається Подобається x 4
  9. Fon

Fon whom how

я не знаю як у вас, але в мене безсоння викликане напруженням. тобто лежиш, крутишся і від злості починаєш аналізувати що ж не так. і виявляється безсоння може викликати банальна поза, коли подушка трошки не так і шия напружується. рівно настільки що ми цього не помічаємо. раджу у випадку нервового безсоння витратити тих пару хвилин, підбити подушку, зручно влягтись, вкласти тіло наче в купу вати і розслабити все тіло. уявити що ви випали з літака спиною униз. звичайно автоматично тіло захоче напружитись і з вереском махати руками, але якщо абсолютно розслабити кожен мяз, особливо шию іщелепу, то вирубаєшся за 3-4 хвилини.. ще причиною безсоння може бути задуха. от ти надихаєш в кімнаті. увесь о-два переробиш на те чим пукаєш і це провокує головну біль і безсоння. тому раджу провітрювати кімнату на ніч.
    зазвичай людина не спить якщо її щось турбує. проблеми на роботі, чи в особистому житті. результати виборів чи хомячок чіхає якось нездорово. тут краще випити на ніч теплу або злегка гарячу рідину. ефект насиченості організму (ну ніби ви все таки дорвались до холодильника і під-їли значну частину своїх запасів) позитивно впливає на сон.
    але є дуже противне. навіть жахливе безсоння - це дрімотливе безсоння. коли тіло спить, а якась сволочна частинка мозку ще гуляє. це дуже неприємне безсоння. встати попити, сходити в туалет неможливо, бо вроді спите, але в той же час надокучливі думки довбають голову. єдиний вихід - затримувати дихання. затримка дихання спровокує головокрутіння і відповідно хоч якусь рушійну силу до реакції мозку.
    ми дуже халатно відносимось до біологічного годиннику, того що в нас всередині собі міряє сон-життя. коли ми молоді і сильні (студенти), це якось компенсується внутрішніми резервами і вищою здатністю до відновлення. а ось з часом це вже не так легко минає. самий легкий варіант - це головна біль, через недосип. а далі поганий насрій, втрата працездатності. така собі людин-привид.
    тому раджу притримуватись отих маминих - шоп в 9 години ти вже сопів як сурок без задніх ніг.
    і ще. якщо вам вже просто зась як фігово неспиться, не вживайте хімію. погляньте на дідуся брєжнєва - оці його станні роки життя і плямкання це результат прийому снотворних і заспокійливих. на ніч таблетки для сну. раком таблетки щоб прокинутись. в крайньому випадку увімкнуть собі снукер. якісь такі початкові матчі турнірів, новачків. там так все повільно і занудно, що мене наприклад в 15 хвилин просто вибиває, навіть тв не в стані вимкнути.

• Подобається Подобається x 6
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ага. А ще можна спробувати заснути в 5 годині вечора, наприклад...

Не пасує?

Тоді йти спати тоді, коли хочеться. І вставати коли виспишся. І все буде гаразд.

А кому треба жити за графіком раджу тільки одну пораду - якщо не можете щось змінити, то нічого і хвилюватися... Вам онаково не вдаситься виспатися до 7 ранку; то хоча би не хвилюйтеся через це. (Треба тільки усвідомити це.)

Можна активно згадувати перед сном - як вам не хочеться вставати зранку... (Може допоможе?...:) )

• Подобається Подобається x 3
  11. Radistka

Radistka Rändaj

Ага .. а як же сучасна конкуренція? Поспиш і повідпочиваєш тут ... :)

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Та то взагалі якийсь автомат, я наприклад, часом можу і по 15 годин пахати, часом і більше, якшо є стимул відповідний....а часом сижу весь день в неті,от як сьогодні, і палець об палець не вдарю ;)

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

...і сплю як немовлятко в обох випадках :)

13. ABDURAKHMAN

времЯ - деньги?!
    Але не все вимірюється кількістю зелених папірців...
    Є речі важливіші за гроші:

14. Radistka

Radistka Rändaj

А хто говорить про гроші. Я мала на увазі можливість займатися улюбленою справою, наприклад.

15. ABDURAKHMAN

А хто говорить, що я мав на увазі особисто Вас?..

а де твій аватар? :)