Koko Euro Spoko :)

Тема у розділі 'Polska | polskie forum', створена користувачем ostrov_DamiaN, 5 тра 2012.

1. ostrov_DamiaN

ostrov_DamiaN SemperFidelisTibiPoloniae

No ten ukraiński hymn to wyglada mi na jakąś piesń propagandową i jesli chodzi o słowa to faktycznie nasze koko jest lepsze:good:
    Ukraina raczej na pewno wyleci do domu po ptrzech meczach, bo trafila do bardzo mocnej grupy. Natomiast Polska lepiej trafić nie mogła i coś mi się wydaje, że wyjdzie z grupy, ale potem trafi na Niemcy i bedzie jak zawsze. Chociaż zdrowy rozsądek niestety podpowiada, że chyba najlepiej byłoby nie wyjść z grupy, gdyz może wtedy nastąpi jakies trzęsienie ziemi w tym skostniałym PZPN

2. Marysia

Marysia Moderator

Istotnie prawie wszystkie ukraińskie "piosenki" mają taką treść i podobny styl. To totalna wtopa.
    A Polsce i Ukrainie drużyny chyba zostały podstawione i całe to losowanie jest chyba dla publiki no bo trudno o jakieś lepsze warunki - osobliwie dla polskiej drużyny :)

3. ostrov_DamiaN

No mnie się również Marysiu wydaje, że Polska w tym losowaniu miala chyba za dużo szczęścia;)
    Z resztą zaraz po wyborze kandydatury Polski i Ukrainy jako gospodarzy mistrzostw pojawiły się głosy, że to wszystko zostalo kupione...

4. Marysia

Marysia Moderator

Na temat całkiem kupione wątpię, ale dalej prawdę mówiąc coś musiało się dziać :) Takie jest moje zdanie.

5. Jacek

Jacek Well-Known Member

Wyczytałem,że Ukraina ma jakiś nowy,nieoficjalny hymn autorstwa jakiegoś młodego człowieka z Żytomierza...Lepszy od Koko?

6. Marysia

Marysia Moderator

Jeszcze nic o tym nie jest wiadomo, krążą plotki, że hymn mają zmienić, niby są coraz to nowe propozycje, ale - żadnej oficjlnej wersji :p
    Wczoraj zauważyłm, że są w stnie zrobić 100 m drogi za jedną noc, czego przedtem niiiigdy się nie zdażło!!! W dzień zamknęli - następnego dnia rano otworzyli, poprostu cudy - niewidy :yahoo:

7. ostrov_DamiaN

A tydzień po Euro pewnie się rozleci ;)

8. Jacek

Jacek Well-Known Member

No w Polsce też ciekawie-firmy budujące autostrady (niedokończone) poupadały, podwykonawcy nie dostali pieniędzy, a ponieważ Urzędy Skarbowe ( czytaj państwo) czynią swoją powinność to też będą bankructwa...Tak,że koko koko...

9. ostrov_DamiaN

http://www.wykop.pl/ramka/1052781/autostrada-jeszcze-nie-ukonczona-a-juz-rozpada-sie-w-oczach/

Myślę, że możemy rywalizować z Ukraińcami w kategorii: Czyja droga się szybciej rozpadnie. Tak jak napisałeś Jacek, setki podwykonawców nie otrzymali pieniędzy, ale za to premier niczym towarzysze sekretarze z PZPR dokonał oblotu po kraju i po powrocie uroczyście odtrąbił wielki sukces w przygotowaniach kraju do EURO. Żałosne to zbyt mało powiedziane :bad:

10. Jacek

Jacek Well-Known Member

11. Marysia

Marysia Moderator

U nas w reklamie, w tv i gazetach spotyka się tytuły - Polskie babcie zapalą Euro... I wiecie, coś w tym jest! Jak narazie po naszej stronie odbiór bardzo pozytywny :yahoo:

12. Marysia

Marysia Moderator

13. ostrov_DamiaN

Ciekawy filmik a na ile jest on zgodny z prawdą. ;) A swoją drogą to proceder z wychlapywaniem wody łopatami przed załataniem dziury jest również nieobcy polskim budowlańcom :)):))

14. Marysia

Marysia Moderator

Realny na całe 100 % hehehe :)

15. Jacek

Jacek Well-Known Member

16. ostrov_DamiaN

No myślę, że najbardziej "docenili" Ukrainę uczestnicy Euro 2012. Skoro tylko dwie drużyny: Francja i Szwecja (nie licząc oczywiście gospodarzy) będą mieszkać w czasie imprezy na Ukrainie to chyba o czymś to świadczy...

17. Marysia

Marysia Moderator

Euro się zaczęło... I już są pierwsze dziuru na drodze do stdionu !!! :rolleyes: о_О :yahoo:
    A ukraińscy kierowcy nie chcą tam jechać, mówią - niebezpiecznie :good:
    http://www.daily.lviv.ua/news/38065

18. Marysia

Marysia Moderator

Zdjęcia pod tym linkiem można obejrzeć. Mówią sme za siebie hehehe
    A co tam w Łodzi i Wrocławiu?

19. Jacek

Jacek Well-Known Member

Istotnie ciekawie-ale ostrzegli!! Tak,że w razie czego nie można mieć pretensji. No we Wrocławiu pokazali się z "dobrej" strony przybysze z Rosji. W nagrodę p. Hanna Gronkiewicz-Waltz udostępniła im trasę do przemarszu w Warszawie. Jeżeli ktoś z Was czytał wywiad z prof. Wieczorkiewiczem (linki w winnym wątku) -refleksja szybka. Ale Polacy,wesoły naród-jest szybka reakcja-członkowie ruchu Solidarni 2010 wystąpili do min. R.Sikorskiego i mera Moskwy o pozwolenie na przemarsz po placu Czerwonym 15 sierpnia bieżącego roku. Jak myślicie pozwolą?? Jeżeli tak-nie mam wątpliwości-Andrzej pomaszeruje na pewno:)...

20. Marysia

Marysia Moderator

Żarty sobie robisz :)
    A Radkowi to wisi i powiewa... (jak się często mówi u nas we Lwowie).

а де твій аватар? :)