Кофеїн шкідливий?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем V.P., 1 лип 2011.

1. Dolinska

Dolinska Member

Я усвідомлюю, що кофеїн шкідливий у великій кількості, і що я вже маю залежність від кави, але я абсолютно не маю бажання цієї залежності позбавлятись. Що може бути приємніше, ніж у вечірній час зайти в затишну кав"ярню і смакувати каву) ммм... або прокидатися від її аромату на кухні) краса.. піду-но зварю трохи)

2. morze

morze Well-Known Member

Як нікотин в сигаретах! Смертельна доза кофеїну- 8 літрів (дикої) кави за годину!

3. SusanV

SusanV Member

мне помогает))

4. lforum

lforum Member

ТО я без кави вранці чисто амеба))) Звичайно літрами не глушу, але горнятко вранці з молоком - це напій життя)))

5. Maryin

Maryin миється в бані

Согласна растворимый пить нельзяЭ, если и пить то только заварной

6. Pavel Chavyr

Pavel Chavyr Well-Known Member

В великій кількості він звісно шкідливий, однак іноді дуже треба чимсь себе підбадьорити. Мені здається, що в такому випадку натуральна якісна кава всеж менш шкідлива, аніж різноманітні енергетики.
    Сам відношусь до "чайників", однак і від хорошої кави не відмовляюсь при нагоді.

7. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

А я тільки чай, і ніякої кави взагалі, а ще краще зелений або травяний чай.І звичайно міцний здоровий сон, вчасно лягати спати тоді енергії вистарчає на цілісінький день.

• Подобається Подобається x 1
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звичайно, від передозу будете на стінку лізти (правда є люди під назвою холерики, яких і без кофеїну ще покрутіше штирить), гіперактивність - це нездорово.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

В чаї кофеїну більше ніж в каві.

9. Veselka alj

В зеленому ні!!

10. IrinAnirI

IrinAnirI New Member

Звичайно, це погано, коли тільки будете пити у великій кількості.
    Ось цікаве відео про наслідки кави: http://www.youtube.com/watch?v=4YOwEqGykDM

11. Olenall

Olenall миється в бані

але як починати ранок без ароматної кави. Зранку мабудь такі думки не приходять

12. Veselka alj

Випити корисного фрешу з фруктів,овочів приготовленого власноруч, чи коханою людиною, користі більше для здоровя та гарного бадьорого настрою!!

13. ViTanya

ViTanya Well-Known Member

Колись давно один шанований лікар сказав, що для одних кава - це ліки, для інших - отрута, а для ще інших - просто напій. І багато медиків з цим погоджуються. Цікава коротенька інформація на цю тему тут

14. Veselka alj

Ну непросто напій, а шкідливий напій!

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Мені колись лікар прописав. :) Я родила найменшого свого сина вже тут і після родів дуже боліла голова, та так, що не можна було піднятися з ліжка. Поскаржилася патронажній медсестрі. Вона подзвонила лікареві, що роди приймав. Каже, що то в неї від укола, що дають в спинний мозг при родах для знеболювання. Сказав мені попити, правда не каву, бо дитину годувала, а Пепсі. А як не допоможе - візьмуть в лікарню. Попила. Допомогло. :) Так що тепер часом, як болить голова - п"ю Пепсі. :)

16. ViTanya

ViTanya Well-Known Member

Шкідливий - то для тих, для кого кава - це "отрута", бо навіть в невеликих дозах викликає серцебиття, провокує аритмію, безсоння і т.п. А є такі, які можуть випити пару горняток на день, причому останню ввечері і післ цього чудово спати, та й взагалі добре себе почувати. Знаю таких особисто.
    Для гіпотоніків, тих, хто страждає на мігрені, кава - ліки.
    Звісно, у всьому треба мати міру. Навіть забагато води викличе водну інтоксикацію.

17. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Це як про мене (я схильна до гіпотонії), ранок починаю з кави, протягом дня ще п"ю, наніч часто теж можу попити і сплю потім добре - правда, за годинки дві до сну можу останню випити, щоб сон не перебити :)
    П"ю міцну заварну без цукру.

18. Hermi

Hermi New Member

шкідливий для гіпертоніків, і то залежно в яких дозах і яка кава. Я гіпотонік, лікар прописав або каву ранком або коньяк, я вибрала каву. Без кави просто помираю. Голова як баняк, тиск 90 на 60 (то мій максимум без кави, буває і менше), випиваю філіжанку заварної кави і життя прекрасне.
    Мама гіпертонік, кави ніколи не пила, бо відразу піднімається тиск. Подарували мені дорогощу каву (я сміялась що то за подарунок 25гр кави від дуже заможних людей), ну от тепер я на неї і підсіла і маму підсадила. В мене тиск в нормі і в мами ніяких проблем. А який аромат і смак.
    Одним словом, кава каві не рівня, і в кожного організм по різному все сприймає!

19. Finya

Finya enjoy the silence

чому? і навіщо?

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Аналогічно.
    Не люблю залежностей. Тому не звикаю ані до кави, ані до чаю.

20. Veselka alj

А що то за кава за таку ціну, хоч сама я не пю ніякої але цікаво, може комусь пригодиться на подарок! В мене тиск теж 90 на 60, але бувають скачки 140 до 100. Тому і кава мені не підходить бо не знаю як повиде себе організм, тай колись ще років 10 тому пила теж каву а потім серденько почало боліти!! Дуже добрим є сік з буряка та моркви свіжих внормовує тиск, покращує кровообіг та допомагає при судмних захворюваннях!!

а де твій аватар? :)