Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on Feb 1, 2015 1,010 replies
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Пуер - як легальний амфетамін. Кому нудно сидіти (на роботі) можна в термос заварити і цідити цілий день. Будете в альтернативній реальності і ніяких претензій від начальства і міліції.

2. tea man

tea man 茶人

Dzeko, доброї ночі! Радий вашому поверненню з альтернативної реальності:)
    Вже не знав, що й подумати. Я ж не можу так, пообіцяв чай, а Ви пропали!

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Доброї ночі. Я деколи пропадаю не з власної волі - це нормально. Про чай на дегустацію пам'ятаю, авжеж. В які незвідані світи ще є можливість перенестися...

4. tea man

tea man 茶人

Ну це перспектива всіх без вийнятку:)
    Завтра(чи то вже сьогодні) зможу відправити посилочку з пробниками. Напишіть в приват дані для відправки.

5. tea man

tea man 茶人

Виконую обіцяне - відправляю пробники чаю для Dzeko, всього 9 штук.Пробники підбирав таким чином, щоб вони перекривалися з замовленням, яке отримала шановна Latana Royal, і ми могли разом подискутувати і поділитися враженнями. Радий поверненню Dzeko на форум і сподіваюся на відгуки після дегустації.

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

"Жасминова перлина" - приємний чайок. Аж тепер я зрозумів що таке справжній чай з жасмином. Дуже тонко відчувається. Бо сіно з ароматизатором жасмину що є у всіх магазинах на дух ніколи не переносив, а цей мені дуже навіть довподоби. І дія в нього приємна, освіжаюча. :good:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. tea man

tea man 茶人

В мене були подібні враження. Про це я писав раніше. Навіть скажу більше: жасминовий аромат мене в перший день просто переслідував.
    Ловив себе на тому, що відчуваю його повсюди - в маршрутці, на вулиці, на роботі. Ось такі "ігри розуму".

8. UNIA

UNIA Well-Known Member

Это полностью шутка или есть тут какие-то основания? :)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В деяких китайських чаях ще "проскакує" мінеральний присмак. Як в мінеральній воді. І в цьому теж. Таке мені теж подобається.

Cha Qi - это внутренняя энергия, которую вы ощущаете во время чаепития. Это ощущение того, как ваше тело реагирует на чай пуэр. Речь не только о кофеине, полифеноле, антиоксидантах, кодеине и прочих микроэлементах, содержащихся в хорошем пуэре, но и о неком почти мистическом взаимодействии между чаем и человеком.

Все опытные любители пуэров знают, что лучшая Cha Qi - у чая, собранного с многолетних кустов, которые произрастают в экологически чистых регионах высоко в горах. Эффекты, получаемые от пуэра с сильной энергией Cha Qi, могут быть самыми разными. Вы можете испытать “пьяного ступора” или “полной расслабленности, сонливости и мечтательности”.

Однако имейте ввиду, что этот гид был написан мной исключительно на основе личных наблюдений, опыта и ощущений от разных видов пуэра. Ваши впечатления от этих же чаев могут в корне отличаться. Я надеюсь, вы оцените пуэры из этого списка и их Cha Qi.

- Scott Wilson

Список шен пуэров с явным эффектом Cha Qi - Yunnan Sourcing Pu-erh Tea Shop

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Насправді він настільки ненав'язливий, що можна вибирати самому - заглиблюватися саме в нього, чи ні.

11. tea man

tea man 茶人

Мабуть я таки заглибився.:)
    А Скотт Вілсон заслуговує на повагу, йому можна довіряти.

12. tea man

tea man 茶人

Сьгодні викладаю порівняльний огляд зразу трьох шу пуерів, які отримав з Китаю.
    1. Шу пуер у формі цеглинки Лісовий Фенікс (2010 р.). Вага - 100 г.
    Сильна ферментація, щільна пресовка.
    Цеглинка досить суха, тому при відокремленні кусочків чаю залишається багато пилу.
    Бажано використовувати ситечко. Аромату сухого чаю майже не чути.
    Зате після першої промивки з гайвані чітко відчувається приємний аромат чорнрсливу.
    Тонізуючий чай з нотками дерева, камфори, тютюну і чорносливу.
    Міцний смак, якщо перетримати, то гіркувато-терпкуватий, густий червоно-чорний настій.
    Цілком пристойний шу пуер за невеликі гроші.

2. Шу пуер у формі цеглинки Хайвань Лао Тун Чжи(Старий товариш), рецепт 1999 (випуск 2010 р.) Вага - 250 г.
    Шу пуерів є величезна кількість. Але є серед них такі, які з першого разу як магнітом
    притягують до себе. Коли витягуєш пуер з картонної коробки, то зразу починаєш відчувати приємний аромат.
    Суміш ванілі, вершків, свіжої випічки.
    Рецепт 1999 року приваблює насиченим, м'яким шоколадним смаком.
    Легко п'ється, неймовірний післясмак.
    Всередині кожної цеглинки заховано маленький сюрприз: бамбукова табличка з логотипом чайної фабрики Хайвань. Достойний чай, безумовно один з моїх фаворитів серед шу пуерів.

3. Шу пуер розсипний від Tianchipinming (2015 р.) Вага - 500 г.
    Чай виготовлений з бруньок і листя диких чайних дерев з високогірного району Юнде(провінція Юньнань). Це найдорожча позиція серед трьох шу пуерів. Сировина дуже пристойна, немає грубого листа.
    Та на жаль цей чай дуже неоднозначний. Latana Royal вже давала свою оцінку екзотичному аромату і смаку. Я правда господарського мила не відчув, мені аромат чаю більше нагадує запахи бабусиної скрині на горищі в селі, коли я любив в дитинстві полазити в потаємних закутках.
    Крізь цей запах пробує пробитися запах родзинок, але основна нота сильніша.

Чай досить мякий, п'ється легко, не гірчить.
    Для себе я зробив висновок, що цей шу пуер занадто молодий, має ще полежати, подихати, тому що з нього ще не вивітрився остаточно запах вологого скирдування(вотуй). Згодом побачимо, що з того вийде.

13. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Спробували Уішаньський улун Дахунпао (жовтень 2015р.) розсипний, у червоних пакетиках. Обійшлося без несподіванок, цього разу :)
    Цей чай має приємний аромат та м'який смак, що нагадує смак чорносливу. Гіркоти ніякої не відчувалося, але дещо здивувало - після нього чомусь хотілося пити, наче чай підсушував :dntknw:
    Листочки досить темні і сухі, та колір віддавали не так охоче, як наприклад Шу пуер розсипний від Tianchipinming, хоча він й більш світлий у сухому стані.
    А ще, здалося, що листочки залишаються такими ж сухими, навіть після заварювання. Не розкриваються як, наприклад, Шен пуер Король диких дерев.
    Цікаво, від чого то залежить? :scratch_one-s_head:

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А ціна яка?

15. tea man

tea man 茶人

Якщо через спільну закупку, то на сьогоднішній день приблизно 90-95 грн за 50 г.

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

17. tea man

tea man 茶人

Dzeko, я вже казав, що мені все одно, хто і де буде купувати китайський чай. Пишіть свої відгуки, діліться враженнями. Ось, що мені цікаво.
    А що до Ваших посилань. По-перше, Хайвань 2011 року буде дешевший, ніж 2010 року. По-друге, почитайте ось тут.
    По другому магазину я навіть не хочу говорити. Таких цін не існує в природі.:) Хоча ні, можуть щось і покласти на цю суму в коробку від Хайвань.
    Взнайте і розкажете нам, буде всім цікаво.

Last edited: Mar 8, 2016
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну ладно. Це треба дзвонити уточняти.
    Відгук - чайок просто бомба. Якшо випити у стані упадку сил, ось тільки би до ліжка доповзти, то можна після цього спокійно ще працювати пів-ночі. При чому не напружуючись, дає не тільки сили, а і натхнення.:good:

19. tea man

tea man 茶人

:drinks::good:

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Таке хоббі китайський чай - здається ось знайшов ідеальний чай, краще бути не може. А потім знаходиться ще кращий. А після того напевно ще кращий. І всі вони різні і своєрідні. Дивовижні речі.

а де твій аватар? :)