Вечір добрий. Хочу дещо спитати знавців, але спочатку, якщо я вже тут - дякую щедрій людині TeaTor, яка (тобто який) подарував мені свій запас гуандунських улунів. Причому, ми навіть не знайомі! Отож запитання - мені прийшла посилка (тобто я купив його в інтернет магазині, в Україні) з чаєм (шен пуер, розсипний, по технології зеленого Бі Ло Чунь, якийсь зелений 2016 року і Іван Чай слабкої і середньої ферментації), і в неї продавець вклав пробник пуерних бруньок. Як їх правильно спробувати?! Це ж взагалі з вигляду не чай. І чи можна таке заварювати не проливами, а одразу на 1 хвилину, наприклад? Вибачте, якщо питаю дурниці, але його мало і поекспериментувати не вийде.
TeaTor - "+" в карму Киньте, будь ласка, посилання в приват. Я про таке чудо ще не чув. Такий чай потрібно не продавати, а роздавати. Зате буде з чим порівняти, коли прийдуть свіжі 2018 року. Ніколи не пробував. Має право на існування як один з "нечайних чаїв". Ось тут почитайте. Колись пробував. Не моє.
Дякую, це посилання я прочитав, але навіщо промивати бруньки - вони ж не кришаться і сміття зливати нема потреби. Посилання на шен кинув в приват. А на рахунок зеленого я помилився - мені сказали "минулорічний", а це таки 2017 буде. До речі (офтоп, вибачте) - іван чай знімає проблему "що пити перед сном". Враховуючи, що він є різної ферментації, то можна вибрати до смаку.
В мене теж проблема "що пити перед сном": шени, шу, червоні, тайванці, гуандунці... А незабаром ще, як назло, зелені приїдуть.
Ну, якщо промивати з гігієнічних міркувань, то можливо. І, я не знаю, чи так можна, але все ж процитую із моєї переписки із продавцем чаю (нашим, українським) : "я особисто знайомий з фермером який вирощує чайні дерева, це мій колишній однокласник. Я бачив як чай збирається, як перероблюється. Там у горних селах живуть практично самі старі люди, їх відношення до чаю як в нас до хлібу.". Мені це сподобалось і захотілося поділитись. Ой
Я схильний вірити людям, але тоді мені треба повірити і в те, що чай з пуерних дерев збирають маленькі мавпочки в червоних камізельках.
Мені Тайванські улуни найкраще підходять, а от зелені чаї чомусь, як розповідали в останніх відео, дуже сильно прогрівають й дають заряд бадьорості.
Не зрозумів. чому не може бути однокласника і чому не можуть жити високо в горах старі люди, для яких це і є життя, а всякі бізнесмени і сезонні наймані працівники приходять і відходять.
Кофеїн є кофеїн. І те, що він деколи діє начебто заспокійливо, (це лише на мою думку) - такий трюк нашої психіки.
Це моя особиста думка. Може я помиляюся. Якщо це був наш співвітчизник і після школи поїхав в Китай, то яким чином він там став чайним фермером? Звідки у нього чайні дерева, які споконвіків належать китайським родинам? Якщо це був китаєць, що вчився в українській школі, то він тут був з батьками, чи не так? Батьки не чайні фермери, адже що їм робити в Україні. Ну хіба що поїхав до діда і баби на рідні села. Не заперечую
Існує і така думка: "Чай діє на нервову систему здебільшого опосередковано. Безпосередньо на кору головного мозку впливає тільки одна група речовин - ксантіни, що полегшують процес мислення. Алкалоїди - кофеїн у поєднанні з таніном, теобромін, теофілін і деякі інші, - в нормальній дозі діють заспокійливо, не підвищуючи, а, навпаки, знімаючи збудження ЦНС. Реальний вміст кофеїну в чаї дуже малий: хоча сухий чай містить більше кофеїну, ніж кавові зерна, на заварку його витрачається помітно менше, ніж кави. Інші речовини, що містяться в чаї, діють опосередковано - через серцево-судинну і м'язову систему. Ефект підвищення працездатності та ефективності мислення настає головним чином через поліпшення постачання мозку киснем, виникає завдяки впливу речовин чаю на судини, серце і легені. Зняття спазмів судин, загальне поліпшення кровопостачання мозку швидко знімає втому нервових клітин, а оскільки саме вона зазвичай відповідальна за загальне почуття втоми (сучасна людина рідко дійсно втомлюється фізично) - людина відчуває себе свіжою. Цим же частково обумовлено дію чаю на психічний стан в цілому - людина, коли відчуває себе краще, природньо стає спокійнішою і благодушнішою." Ну і важливо зрозуміти, що вміст кофеїну в чайному листі - це не визначальний фактор. Важливіше - це скільки цього кофеїну вийде в розчин.
Наприклад, одружився (як в нас кажуть - пішов в прийми) - але давайте не будемо заочно обговорювати достовірність, коли можна прямо запитати. Та і негарно це. Я не для цього привів цитату з листа. ну, я це приблизно і мав на увазі - можна почувати себе спокійніше, але порушений сон нікуди не дінеться. Особливо, якщо він вже порушений. В молодості (якщо здоровий фізично), це пережити легше (тобто непомітно, без видимих наслідків), а для дорослої, людини - наявність кофеїну в будь-якій дозі (стимулятор) - вже непередбачуваний ризик. А трав'яні чаї кофеїну не містять в принципі і деякі навіть мають "легкий снодійний ефект". Та і чого зациклюватись саме на китайському чаї - світ різний, а Китай далеко Зранку (вдень) справжній чай (камелію) - ввечері травичку.
Ваші слова заставили мене замислитися. Чи зациклені чайні люди, в тому числі і я, на китайському чаї? "Зациклюватися - Мимоволі зосереджуватися на кому-, чому-небудь одному, невідступно думаючи тільки про нього." Китайському чаю я приділяю багато своєї уваги і вільного часу. Чому? Це мені в першу чергу дуже цікаво! Китайський чай для мене - це як нова планета для астронома, це як Terra incognita для мандрівника. Китайський чай - це завжди щось нове у його пізнанні і в пізнанні самого себе. Я як барон Мюнхаузен навчився з допомогою чаю витягувати себе сам з багна нашого повсякдення. Чай допомагає мені розставляти в своєму житті реперні точки, щоб розуміти від чого відштовхуватися і куди далі рухатися. Чай - це інструмент. Як і будь-яким інструментом, ним потрібно навчитися користуватися. Тепер про зосередження на чому-небудь одному. У випадку з китайським чаєм все якраз навпаки - через китайський чай ви неодмінно зацікавитеся дуже багатьма речами, як от фізичними вправами, вивченням мов, подорожами та ще Бог знає чим. Так що китайський чай - це не кінцева точка, не глуха стіна, а привідчинені двері до пізнання навколишнього світу. Ну, а що до Китаю, то він набагато ближче, ніж ми гадаємо. Вийдіть в погожий недільний вечір на Площу Ринок і уважно подивіться навколо себе. Помітили? Це нащадки людей, які придумали папір, компас, порох і ще багато-багато чого. Вони вже прийшли до нас в гості і хочуть з нами спілкуватися. Чи ми готові? Чи ми розуміємо які вони? Так що пийте, друзі, китайський чай, знайомтеся з китайським чаєм, отримуйте насолоду і радість від китайського чаю!
Вибачте мене - я не мав на увазі нічого глобального і не думав, що це Вас якось зачепить. Це лише напій, один з багатьох! Мені китайський зелений подобається, інакше б я тут з Вами не спілкувався. Але я погано сплю, тому спробував кіпрей - і мені особисто він сподобався. Я зовсім не кажу, що це заміна справжньому чаю - але "всьому свій час". Взагалі, вибачте за банальність, якщо це вони прийшли до нас в гості, то це вони мали б потурбуватись, щоб зрозуміти які ми! Українці якось дуже легко розчиняються в чужих культурах, так їх (тобто українців) взагалі може не залишитись. Ну і ті ж китайці також хочуть нових вражень - краще їм чогось нашого запропонувати
Немає за що вибачатися. Навпаки, я радий що є можливість висловитися кожному, подискутувати, обмінятися думками. А розуміння інших культур зовсім не означає нівеляцію своєї ідентичності. "Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь." (Т.Г. Шевченко)
Доброго дня, Ігоре! Посилку вже доніс додому й вже скоштував Бі Ло ) Дуже Вам дякую за чай та за подарунок!