Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 1.010
  1. TeaPalette

TeaPalette Member

Цікавлюсь чаями вже років так 5. Маю в колекціїї різні чаї. Очевидних фаворитів немає, бо всі вони унікальні по своєму. Дуже подобаються шени з ІУ та Ліньцану (зараз п'ю такий). Білий пуер (Місячне сяйво) - взагалі, як на мене, шедевр за невисоку ціну. ТеГуаньІнь - якщо вгадати з сезоном, бо беру в одного фермера тому все залежить який видався сезон. Наприклад є в залишках ТГІ ще 2015р. але просто відмінної якості. Зараз очікую з врожаю 2017р.
    Зелені люблю тільки фермерські бо всі інші що пробував - не дуже.
    Зараз надходить пора червоних чаїв. Тому будуть в попиті ДяньХуни та Кімуни. Є теж в колекції фермерські дяньхуни )
    З шу пуерами не все так однозначно. Не можу звикнути до них до цих пір. ) Хоча деколи з'являються цікаві варіанти.
    Так званий Уішанський улун (загальна назва ДаХунПао) останніх пару років нереально знайти хороший чай по адекватній ціні. Тому відмовився від цієї ідеї. Залишилось кілька пакетів можу запропонувати ))

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. tea man

tea man 茶人

В цьому у нас схожі смаки. Адже моя улюблена чайна фабрика Шуанцзян Менку розташована саме в Ліньцані.

Теж колись із задоволенням пив цей чай. Хоча від пуеру у нього лише форма.:)
    То Вас оминула шу-пуерна хвиля?:) Мене вона в свій час накрила з головою. Але все минає, минуло і це. Зараз маю в ротації 2-3 шу, які можу випити раз на 2-3 тижні. А колись без них і дня не міг прожити.
    Да Хун Пао в сучасній інтерпретації - це купажі різних чаїв, тому справді важко знайти щось стабільно якісне і недороге. За оригінальними північнофуцзяньськими улунами треба звертатися напряму до чайних корифеїв - Бадурова або Кошеверова. Дешево не буде, бо це чаї з Тунму, зате якість гарантована.

3. TeaPalette

TeaPalette Member

Напевно - так. До речі, коли спілкуюсь з китайськими чайними фермерами з Юннані, завжди цікавлюсь про їхні улюблені чаї. Жоден з них не назвав шу пуер улюбленим. Всі п'ють шени. ))

Зараз в мене на під'їзді з Китаю буде багато шенів з різних цікавих високогірних районів.
    Також ризикнув замовити 1 кг шу! правда по рекомендації з одного з чайних форумів. Ось такі :
    1. https://detail.tmall.com/item.htm?id=551344075826&spm=a1z09.2.0.0.254f14745xvFK2&_u=723qh1hh4bd8
    2. https://detail.tmall.com/item.htm?id=23674404303&spm=a1z09.2.0.0.254f14745xvFK2&_u=723qh1hh52f5
    Буде чергова спроба зрозуміти іх ))

4. Efer

Efer Well-Known Member

Той що з соняхами "Давній друг" ?

5. TeaPalette

TeaPalette Member

Так. І то їхній шу по рецепту "1999" кажуть непоганий.

6. tea man

tea man 茶人

Це не ризик, це марнотратство.:cools:
    2010 рік - один з моїх найулюбленіших, 2012 не пробував.

7. TeaPalette

TeaPalette Member

Кілограм це фабрики PuYu. Відгуки позитивні. Буду сподіватись нормальний чай.

8. tea man

tea man 茶人

Я бачу.:)
    Наші люди, як і китайці, люблять халяву.:)
    Чудес не буває.:pardon:

9. tea man

tea man 茶人

Сьогодні спробував Лічі(Лічжі) Хун Ча, пробник якого мені люб'язно надав шановний @infata.
    Це червоний чай, просякнутий соком лічі

Чай солодкий на смак. Має цікавий аромат : щось винне і цитрусове водночас.
    Я не прихильник ароматизованих чаїв, навіть якщо ця ароматизація натуральна(виняток - жасминовий чай).
    Але скажу вам по секрету, що після того, як я пригостив цим чаєм рідних, вже не було що дегустувати. Чай в мене конфіскували.:)
    Сказали, що це і є супер чай:good:, а не ті твої гидкі пуери.:bad:

• Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  10. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Як я їх розумію :)))

• Смішно Смішно x 1
  11. Latana Royal

А Ви такий не замовляєте?

12. tea man

tea man 茶人

Можу внести в список наступного замовлення.

13. Latana Royal

Краще липневого, де будуть усі смаколики

14. Efer

Efer Well-Known Member

Це справа звички) Регулярно частую 9 річного племінника усіми оцими чаями й він майже відійшов від пиття чаю з цукром. Хіба що десь у гостях й тому подібне. Гадаю, дітям чай з цукром потрібен як солодкий напій до смаколиків, а не як бажання пити саме чай і саме з цукром. Якщо раніше йому давали в середньому 3 рази на день по чашці чаю, то тепер він 1-2 рази на день може попити чай без цукру проливами, а спрагу втамовує водою(що корисно, бо чай не може замінити воду). Ну от такі якісь спостереження :hi:

15. tea man

tea man 茶人

Добре.

16. Latana Royal

Цілком погоджуюся з Вами. Я теж ніколи дитину не напувала кампотиками, замість води і вона так і звикла до того. Не намагається втамувати спрагу а ні соками, а ні газованими напоями, а ні чим іншим, окрім негазованої питної води.
    Ми і китайський пили без цукру, коли тільки першу партію на ЛФ шановний @tea man замовив. Прислухалися до смаку, подобалося. Та поки що не склалося зробити те звичкою. Сам процес затягнутий як для нашого динамічного графіку. Буває згадаємо, що в нас й досі він є, погодимось один з одним, що можна якось позаварювати, та і все :pardon:

17. tea man

tea man 茶人

Ось така штука вирішує всі проблеми. Колись придбав і користуюся, коли часу обмаль.
    Гайвань, ситечко і чахай "в одному флаконі". Називається тіпод (тіпот, ізіпот).

Найкращі і найнадійніші від Samadoyo та Kamjove.
    Нонейм краще не брати - дуже швидко летить клапан.

18. Latana Royal

А є відео, як воно працює? Бо поки не розумію, чим воно краще :dntknw: і що таке Нонейм?

19. tea man

tea man 茶人

Нонейм - без назви(невідомого походження).

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Latana Royal

Круто!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)