Сьогодні анонсую нову спільну закупку чаю. Найближчим часом відновлю відповідну тему. Наразі по всіх питаннях прошу звертатися в приват, щоб не засмічувати тему "Китайський чай". ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Надовго залишився без комп'ютера. Гадав швиденько відновлю,але затяглося ) А швидко ж Ви свої запаси зпустошили
@Efer Радий Вас знову бачити! Та ні, запасів ще вистачить надовго. Хоча 1 кг чаю кудись поділося за чотири місяці. Треба заповнити прогалини.
Сьогодні на широких просторах Всесвітнього Павутиння знайшов 20-серійний фільм "Китай: шлях чаю". P.S. Автор фільму мандрівник, а не чайний фахівець, тому іноді проскакують дурниці, такі як та, що чайне листя в казанах оброрбляють лише жінки. Але фільм видовищний і цікавий, тому я дав на нього посилання. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Подорож в Ісін за легендарними ісінськими чайниками(відео з двох частин). Частина 1 Частина 2 ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Якщо Ви говорите про перше відео з Ісіну, то зверніть увагу на те, що майстер заварює чай в одному чайнику, а замість чахая використовує другий чайник(15:20 хв). Такий спосіб заварювання часто можна побачити у відео Сергія Шевельова.
Такий спосіб можна використовувати без проблем. Але при цьому треба враховувати найважливішу деталь: весь чай потрібно кудись перелити з чайника. В чайнику не повинна залишатися вода, тому що чай перезавариться. Це менш критично для шу пуерів, червоних чаїв. Куди переливати - в чахай, в інший чайник, в піали чи в звичайну склянку - це вже не так суттєво. Ну і питання співвідношення об'єму при такому способі важливе. Весь чай, який ви злиєте з чайника, має повністю поміститися в піали. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Китайским чаем зацікавився, може, біля року часу, але вперше купив лише цього року. І це був пуер (і, здається, я помилився з якістю). Потім купив Лю Ань Гуа Пянь, прочитавши опис чаю і зацікавившись його солодким присмаком. Я правильно розумію, tea_man, що одна і та ж марка може бути різної якості (гатунку)? Бо не сказав би, що чай розбавили чимось іншим (листя однакові, колір - також), напевно, просто він низького гатунку. Потім виписав в таблицую марки відомих китайскиї чаїв і поруч - ціни з інтернет-магазинів чаю (одразу видно, хто продає дешево, а хто - за реальну ціну). Але я не про це. Вже давно шукав у Львові якщо не магазин, де можна купити справжній чай, то хоч чаївню, де можна його спробувати. Шукав группи в соц.мережах, де можна було спілкуватися на цю тему. І випадково недавно знайшов вашу спільноту. tea_man, я дійсно радий, що Ви створили тему, де зустрічаються однодумці (я не експерт, я тільки вчусь, для мене китайский чай це не просто хороший напій), де можна не тільки навчитися пізнавати чай, але і замовити справді якісний, а не пвсевдо-"елітний" за 30 грн/100 г ))) Зараз, наскільки я бачу, китайский чай стає популярним, тому, впевненний, до нас буде долучатися все більше і більше користувачів. А що? Чому б Львову бути не тільки кавовою столицею України? ))
Хоча, в Ужгороді ніколи не був, але трохи наслуханий про те місто і, підозрюю, що Ужгород може зі Львовом змагатися за звання кавової столиці))) А гейби ві Львові десь наливали по всіх правилах файний китайський чай, то й сам би з задоволенням продегустував.
@infata Дуже радий вітати Вас в цій темі! Нашого полку прибуло! Тепер давайте по порядку. А що саме було не так? Смак, аромат? Це був шен чи шу? Скільки він коштував? Вибачте за велику кількість питань, але це важливо, щоб знати в якому напрямку краще рухатися. Уявіть собі внутрішній чайний ринок Китаю. Він повинен задовольнити всі потреби як простого люду з низькими доходами, так і забаганки "нових китайців" з мільйонними статками. І він з цим успішно справляється. В Китаї можна знайти чай на будь-який смак і гаманець. Зазвичай продавці мають в асортименті чаї різних цінових категорій. Ціни іноді відрізняються на порядок. Чай одного типу може продаватися по різних цінах, в залежності від якості самої рослини, умов збору і виготовлення сировини, вміння майстра, умов зберігання і ще багатьох факторів. Можливо Вам попався не дуже якісний чай. Але тут є ще одна особливість, про яку теж потрібно пам'ятати. Іноді буває так, що на певному етапі чайного шляху людина ще не готова зрозуміти і правильно оцінити той чи інший чай. Потрібен певний досвід, який можна здобути лише пробуючи різні чаї, різні як в плані видів, так і в плані цінової категорії. Я обома руками за!
А чому б Вам самому не приготувати файний китайський чай? Це зовсім не важко. Потрібно лише мати бажання. Та і в темі багато рекомендацій щодо цього. Ви ж давно слідкуєте за темою, але все ніяк не наважитесь його спробувати. Якраз і момент сприятливий. У Львові мабуть є якісь ресторани, які мають в асортименті китайські чаї, але навіщо викидати гроші на вітер, пробуючи чай від людей, які в цьому ні бельмеса не розуміють.