Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on Feb 1, 2015 1,010 replies
  1. tea man

tea man 茶人

Сьогодні анонсую нову спільну закупку чаю. Найближчим часом відновлю відповідну тему. Наразі по всіх питаннях прошу звертатися в приват, щоб не засмічувати тему "Китайський чай".

2. tea man

tea man 茶人

3. Efer

Efer Well-Known Member

Надовго залишився без комп'ютера. Гадав швиденько відновлю,але затяглося )
    А швидко ж Ви свої запаси зпустошили :good:

4. tea man

tea man 茶人

@Efer Радий Вас знову бачити!:hi:
    Та ні, запасів ще вистачить надовго. Хоча 1 кг чаю кудись поділося за чотири місяці. :dntknw:
    Треба заповнити прогалини.:)

5. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

блін китайці вже і чай роблять :sad: дожились хоть би щось українське було

6. tea man

tea man 茶人

Та всього лише 3000 років.:mocking:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Efer

Efer Well-Known Member

Бабуся збирала траву "Парило" , дуже смачна й корисна. Тож українське є ,на горищах у наших бабусь)

• Подобається Подобається x 2
  8. tea man

tea man 茶人

Сьогодні на широких просторах Всесвітнього Павутиння знайшов 20-серійний фільм "Китай: шлях чаю".

P.S. Автор фільму мандрівник, а не чайний фахівець, тому іноді проскакують дурниці, такі як та, що чайне листя в казанах оброрбляють лише жінки:). Але фільм видовищний і цікавий, тому я дав на нього посилання.

Last edited: Mar 22, 2017
    • Подобається Подобається x 1
  9. tea man

tea man 茶人

10. tea man

tea man 茶人

Домашні чайні ісорії. Мені дуже цікаво послухати інших ті менів :)

11. tea man

tea man 茶人

12. Efer

Efer Well-Known Member

Цікаво, що не використовують Чахай , одразу в піали розливають.

13. tea man

tea man 茶人

Якщо Ви говорите про перше відео з Ісіну, то зверніть увагу на те, що майстер заварює чай в одному чайнику, а замість чахая використовує другий чайник(15:20 хв). Такий спосіб заварювання часто можна побачити у відео Сергія Шевельова.

14. Efer

Efer Well-Known Member

Ще й в кінці другого відео у потязі видно лише чайник та піали.

15. tea man

tea man 茶人

Такий спосіб можна використовувати без проблем. Але при цьому треба враховувати найважливішу деталь: весь чай потрібно кудись перелити з чайника. В чайнику не повинна залишатися вода, тому що чай перезавариться. Це менш критично для шу пуерів, червоних чаїв. Куди переливати - в чахай, в інший чайник, в піали чи в звичайну склянку - це вже не так суттєво. Ну і питання співвідношення об'єму при такому способі важливе. Весь чай, який ви злиєте з чайника, має повністю поміститися в піали.

Last edited: Mar 29, 2017
    • Корисно Корисно x 1
  16. infata

infata student

Китайским чаем зацікавився, може, біля року часу, але вперше купив лише цього року. І це був пуер (і, здається, я помилився з якістю).
    Потім купив Лю Ань Гуа Пянь, прочитавши опис чаю і зацікавившись його солодким присмаком. Я правильно розумію, tea_man, що одна і та ж марка може бути різної якості (гатунку)? Бо не сказав би, що чай розбавили чимось іншим (листя однакові, колір - також), напевно, просто він низького гатунку.
    Потім виписав в таблицую марки відомих китайскиї чаїв і поруч - ціни з інтернет-магазинів чаю (одразу видно, хто продає дешево, а хто - за реальну ціну). Але я не про це.
    Вже давно шукав у Львові якщо не магазин, де можна купити справжній чай, то хоч чаївню, де можна його спробувати. Шукав группи в соц.мережах, де можна було спілкуватися на цю тему.
    І випадково недавно знайшов вашу спільноту.
    tea_man, я дійсно радий, що Ви створили тему, де зустрічаються однодумці (я не експерт, я тільки вчусь, для мене китайский чай це не просто хороший напій), де можна не тільки навчитися пізнавати чай, але і замовити справді якісний, а не пвсевдо-"елітний" за 30 грн/100 г )))
    Зараз, наскільки я бачу, китайский чай стає популярним, тому, впевненний, до нас буде долучатися все більше і більше користувачів.
    А що? Чому б Львову бути не тільки кавовою столицею України? ))

17. manur

manur Well-Known Member

Хоча, в Ужгороді ніколи не був, але трохи наслуханий про те місто і, підозрюю, що Ужгород може зі Львовом змагатися за звання кавової столиці)))

А гейби ві Львові десь наливали по всіх правилах файний китайський чай, то й сам би з задоволенням продегустував.

18. tea man

tea man 茶人

@infata Дуже радий вітати Вас в цій темі! Нашого полку прибуло!:uanew:
    Тепер давайте по порядку.
    А що саме було не так? Смак, аромат? Це був шен чи шу? Скільки він коштував? Вибачте за велику кількість питань, але це важливо, щоб знати в якому напрямку краще рухатися.
    Уявіть собі внутрішній чайний ринок Китаю. Він повинен задовольнити всі потреби як простого люду з низькими доходами, так і забаганки "нових китайців" з мільйонними статками. І він з цим успішно справляється. В Китаї можна знайти чай на будь-який смак і гаманець. Зазвичай продавці мають в асортименті чаї різних цінових категорій. Ціни іноді відрізняються на порядок. Чай одного типу може продаватися по різних цінах, в залежності від якості самої рослини, умов збору і виготовлення сировини, вміння майстра, умов зберігання і ще багатьох факторів.
    Можливо Вам попався не дуже якісний чай.
    Але тут є ще одна особливість, про яку теж потрібно пам'ятати. Іноді буває так, що на певному етапі чайного шляху людина ще не готова зрозуміти і правильно оцінити той чи інший чай. Потрібен певний досвід, який можна здобути лише пробуючи різні чаї, різні як в плані видів, так і в плані цінової категорії.

Я обома руками за!:drinks:

19. tea man

tea man 茶人

А чому б Вам самому не приготувати файний китайський чай?
    Це зовсім не важко. Потрібно лише мати бажання.
    Та і в темі багато рекомендацій щодо цього.
    Ви ж давно слідкуєте за темою, але все ніяк не наважитесь його спробувати. Якраз і
    момент сприятливий.
    У Львові мабуть є якісь ресторани, які мають в асортименті китайські чаї, але навіщо викидати гроші на вітер, пробуючи чай від людей, які в цьому ні бельмеса не розуміють.:dntknw:

Last edited: Mar 29, 2017
  20. manur

manur Well-Known Member

Якраз момент НЕсприятливий. Вже на форумі писав, що зараз я у Варшаві.

а де твій аватар? :)