Різниця між Пекіном і Києвом 6 годин. Тому в суботу 28.01 о 02:06 за київським в Пекіні був ранок 08:06 і китайці вже рятувалися ось таким або таким
Радий повідомити всім любителям чаю та й просто читачам, що сьогодні маленький ювілей - темі "Китайський чай" виповнюється 2 роки! Дякую всім, друзі, що заходите сюди в гості, не забуваєте. Я це бачу по кількості переглядів(1000-1200 за місяць). Приємно! Обіцяю, що і надалі буду вам розповідати про китайський чай та допомагати всім охочим його спробувати. Всім смачного чаю і міцного здоров'я! Пригощайтеся!
Цікаво, що люди,які з задоволенням "смакуюуть" віскі за 50-100 доларів, кажуть, що чай — це просто чай. Я , все ж таки, більше своїх близьких людей хочу впевнити в тому,що чай в пакетиках фактично отрута. Й це легко довести тим осадом,що залишається,плівкою ,зафарбовуванням чашок після чаю. Добрий чай же легко п'ється, зігріває, залишає післясмак,а не їдкий присмак,який хочеться чим небудь заїсти. Але в майбутньому, хотілося б , щоб вони проводили час за чаюванням та відпочивали. Адже змінити перегляд телевізору під каву з печивом на чаювання зі спілкванням було б так чудово.
Так вже повелося, що чай я люблю пити на самоті. Мої домашні цьому не заважають, за що я їм дуже вдячний. Залучити моїх рідних до чайного дійства вкрай важко, в кожного свої справи. Але я радий, що всі полюбили китайський чай. Кожен п'є той чай, який йому подобається і так як йому подобається. Повна демократія. А щодо популяризації китайського чаю в Україні, то я у міру своїх сил даю інформацію в цій темі про все, що на мій погляд цікаво. Деколи виникають в голові ідеї створення чогось подібного до чайного клубу для спілкування чайних людей, але це наразі лише теорія. Є ще ідея почаювати з чабанькою і улюбленим чайничком влітку декілька днів в центрі Львова, просто цікава реакція людей.
Я вже розповідав вам про ісінські чайники. Надалі ознайомлю вас з чайниками більш детально. Отже, перша стаття "Анатомія чайника - види кришок". ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Мені здається, що більшість людей все одно обирають чайник за зовнішнім виглядом. Хоча,я й не сумнівався,що такі речі роблять не лише вишуканими,але й технологічно правильним.
Чайник для чайної людини - це як скрипка для скрипаля. Це інструмент, який допомагає створити щось досконале і від цього отримати насолоду. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Подорож по чайних місцях продожується. Сьогодні знову відвідаємо провінцію Юньнань, цього разу маленьке містечко Фенцин. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Цікаво, що мені це відео теж ютуб порадив переглянути . Важка справа бути фермером чаю, неправильно чай обробили й вже нікуди не продасть,а потім за бесцінь за рік-два, мабуть, розпродає для пакетованих усіляких чаїв. Ще й не можна контракт підписати з кимось на кілька років, бо чай кожного року різної якості. Відповідно , не має впевненості у майбутньому,весь час у пошуках,у русі.
Чайні фермери - це як правило представники чайних династій. Тому майстерність вони отримали від діда-прадіда і передадуть її своїм дітям. Та можуть бути різні несприятливі фактори: погана погода при зборі, шкідники, технологічні помилки при виробництві та інше. Бувають коливання цін на ринку та й просто мода на певний сорт чаю. Все це впливає на попит, а отже і на прибуток чайних фермерів. Щодо контрактів, то це все по-різному. Великі чайні мануфактури мають контракти на постачання сировини з місцевими фермерами. Наприклад, Менку щорічно випускає біля 10 000 тон чаю в рік. В них є власні площі, але велику кількість сировини постачають фермери з навколишніх сіл. Крім стабільного доходу селяни отримують великі інвестиції від Менку на розвиток інфраструктури сіл і на розвиток освіти. Коли в 2008 році в Сичуані був потужний землетрус, то чайна фабрика Менку передала в фонд допомоги постраждалим величезну суму 1,5 млн юанів. Так що селянам гріх нарікати. А в часи пуерного буму багато чайних фермерів просто озолотилися. Уявіть собі, що наша рідна українська картопелька, яка ще вчора коштувала 4 грн за кг, раптом стала коштувати 40 грн і її при такій ціні все одно не вистарчає на ринку. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Неймовірно просто. Великі підприємства тісно співпрацюють з фермерами,допомогають громаді.. З таким підходом Україна зможе нагодувати увесь світ!
Про ісінські чайники і про глину, з якої вони виробляються. А головне - про майстрів, які роками вдосконалюють своє мистецтво. Оскільки розмова ведеться китайською мовою, то краще зупиняти кадр і тоді спокійно читати субтитри. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Є дуже якісно відзнятий китайським телевізійним каналом CCTV 1 чотирьохсерійний фільм про чай. Мені здавалося, що я давав вже на нього посилання в темі, але переглянув і не знайшов. Але не про це я хотів сказати. Фільм був повністю китайською, без перекладу. Сьогодні я знайшов цей фільм вже з російськими субтитрами! Пропоную вашій увазі перший фільм. Решту можна подивитися на каналі YouTube. ______________________ Чайний калейдоскоп. Все про китайський чай.
Добре,що я звик дивитись з субтитрами азійські фільми. Перше заварювання чаю щось неймовірно. Гадаю, за один раз не перегляну,але до кінця тижня точно зможу =) Дякую.
А ні , вже впорався з фільмом . Виявився дуже легким та цікавим. Тепер мені ці чайні листочки снитись будуть. 9 проливів пуеру за фільм Дуже цікаві слова в кінці про те,що чашки простого чаю достатньо. Декілька разів під час фільму показували,що п'ють чай з гайвані,де ще знаходятся чайні листочки. Це так п'ють "Колодязь" чи це ще такий пиття чаю?
А ось і відповідь на Ваше питання, шановний чайний друже Efer. Можете ще додатково прочитати цю статтю "Чайні традиції Ченду". Зверніть увагу на старі світлини після статті.
Вчора донька змусила дістати чай минулорічний. Я, каже, скучила. Хочу і все тут! Сама вибрала який заварювати і з таким задоволеннями пів вечора пила з тих мензурочок піалочок