Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 1.010
  1. Efer

Efer Well-Known Member

Я от нещодавно спробував розібратися зі старим стилем й виходить так, що 14 січня — це не те 1 (14)січня, що було 500 років тому =) Може 28го якраз будете святкувати одночасно й Китайський новий рік й Новий рік за старим стилем ,тож вийде 4 Нових роки:)

2. tea man

tea man 茶人

Сьогодні пропоную вашій увазі цікаву лекцію про мій улюблений чай шен пуер.

3. Efer

Efer Well-Known Member

Як на мене, інформації замало про саме заварювання, про те, що Пуер самодостатній продукт. Чесно кажучи, не сподобався ведучий лекції своєю манерою,а питання "Всі ж читали Три царства. " взагалі багатьох змусило почервоніти, хоча й воно не доречне в даній ситуації. Хоча сподобалось, що розповідали доступними словами про історичність та географічність.

4. tea man

tea man 茶人

@Efer Згоден з Вами, що є певні моменти, які відволікають від суті, від головної теми. Але чому я все ж рекомендую абстрагуватися від доповідача, як людини зі своїми слабкостями і недоліками, і зосередитися на Шен пуері, як головному герої розповіді?
    Тому що стисло і поеиапно розкрито всю "біографію" цього сорту чаю.
    Тому що це ще один шматочок пазлу, який я хочу покласти на своє місце, щоб колись показати всім цю прекрасну, живу і незаслужено обділену увагою картину під назвою "Китайський чай" в усій її красі.

5. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

@tea man,

6. tea man

tea man 茶人

• Подобається Подобається x 1
  7. Latana Royal

8. manur

manur Well-Known Member

9. tea man

tea man 茶人

• Смішно Смішно x 1
  10. tea man

tea man 茶人

Китайські замальовки. Місто Дехуа, провінція Фуцзянь. Фарфорова столиця Китаю. Китай - країна контрастів.

11. Efer

Efer Well-Known Member

Мені так подобається їхня культура вуличної їжі. Бачив програми, де в них просто посеред ночі на вулиці гуляють й купують усіляку їжу.
    Цілі міста будують для заселення,а все одно бідність. Все таки в містах не відчувається такого спокою,як в провінції.

12. tea man

tea man 茶人

Про спокій не може бути і мови. Масштаби китайських міст неможливо порівняти з нашими, вони просто вражають. Ось список 20 найбільших за населенням міст Китаю на 2010 рік. Шанхай і Пекін, два міста, населення яких - це населення всієї України! Це навіть уявити собі складно!

• Інформативно Інформативно x 1
  13. tea man

tea man 茶人

Я люблю ще зі школи розглядати географічні карти. Тому дуже радію, коли з'являється нова інформація, пов'язана з чайною географією. До вашої уваги карти і схеми місць, де росте і виробляється чудовий чай Пуер.

14. Latana Royal

15. tea man

tea man 茶人

Гарний фільм про чай, фарфор і Китай. Подорож в провінцію Сичуань.

16. Efer

Efer Well-Known Member

Бабусі , які перебирають чай та відбирають великі листочки.. Яка ж це кропітка робота.
    А я сьогодні дивився передачу,де показували про збір Орхідей. Я так розумію,це той самий чай з орхідеї, десь читав, що китайці теж дуже сильно полюбляють його. Так вони неконтрольованим збором винищують рослину й доводиться висаджувати її на скелях штучно. А це ж таке може статися й з камелією.

17. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Там така "усіляка їжа".......
    Китайская кухня така, щоб ти не зрозумів, що їж. Тим більш вночі, на вулиці)
    Японці - ті навпаки, щоб їжа мала натуральний вигляд. Наприклад, сира риба з рисом та водоростями)

18. Efer

Efer Well-Known Member

Згоден, програми так і роблять,щоб було цікаво й виглядало смачно,але виглядає смачно )

19. tea man

tea man 茶人

Сьогодні о 18.00 за київським часом настав Китайський Новий рік!
    Для всіх форумлян з Китаю надійшло привітання.
    :dance3:

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Efer

Efer Well-Known Member

Навзаєм! З Китайським Новим Роком!

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)