Я от нещодавно спробував розібратися зі старим стилем й виходить так, що 14 січня — це не те 1 (14)січня, що було 500 років тому =) Може 28го якраз будете святкувати одночасно й Китайський новий рік й Новий рік за старим стилем ,тож вийде 4 Нових роки
Як на мене, інформації замало про саме заварювання, про те, що Пуер самодостатній продукт. Чесно кажучи, не сподобався ведучий лекції своєю манерою,а питання "Всі ж читали Три царства. " взагалі багатьох змусило почервоніти, хоча й воно не доречне в даній ситуації. Хоча сподобалось, що розповідали доступними словами про історичність та географічність.
@Efer Згоден з Вами, що є певні моменти, які відволікають від суті, від головної теми. Але чому я все ж рекомендую абстрагуватися від доповідача, як людини зі своїми слабкостями і недоліками, і зосередитися на Шен пуері, як головному герої розповіді? Тому що стисло і поеиапно розкрито всю "біографію" цього сорту чаю. Тому що це ще один шматочок пазлу, який я хочу покласти на своє місце, щоб колись показати всім цю прекрасну, живу і незаслужено обділену увагою картину під назвою "Китайський чай" в усій її красі.
@tea man, як у Вас виходить текст кольровий? Ви кожного разу його фарбуєте, чи десь в налаштуваннях є таке, чи то якийсь особливий привілей?
Китайські замальовки. Місто Дехуа, провінція Фуцзянь. Фарфорова столиця Китаю. Китай - країна контрастів.
Мені так подобається їхня культура вуличної їжі. Бачив програми, де в них просто посеред ночі на вулиці гуляють й купують усіляку їжу. Цілі міста будують для заселення,а все одно бідність. Все таки в містах не відчувається такого спокою,як в провінції.
Про спокій не може бути і мови. Масштаби китайських міст неможливо порівняти з нашими, вони просто вражають. Ось список 20 найбільших за населенням міст Китаю на 2010 рік. Шанхай і Пекін, два міста, населення яких - це населення всієї України! Це навіть уявити собі складно!
Я люблю ще зі школи розглядати географічні карти. Тому дуже радію, коли з'являється нова інформація, пов'язана з чайною географією. До вашої уваги карти і схеми місць, де росте і виробляється чудовий чай Пуер.
Бабусі , які перебирають чай та відбирають великі листочки.. Яка ж це кропітка робота. А я сьогодні дивився передачу,де показували про збір Орхідей. Я так розумію,це той самий чай з орхідеї, десь читав, що китайці теж дуже сильно полюбляють його. Так вони неконтрольованим збором винищують рослину й доводиться висаджувати її на скелях штучно. А це ж таке може статися й з камелією.
Там така "усіляка їжа"....... Китайская кухня така, щоб ти не зрозумів, що їж. Тим більш вночі, на вулиці) Японці - ті навпаки, щоб їжа мала натуральний вигляд. Наприклад, сира риба з рисом та водоростями)
Сьогодні о 18.00 за київським часом настав Китайський Новий рік! Для всіх форумлян з Китаю надійшло привітання.