Форумна кухня

Китайський чай

Posted by tea man on 1 лют 2015 відповідей - 1.010
  1. wlad

wlad Well-Known Member

Зустрів "смолу пуера" - то якби концентрат чаю, варто купляти в інтернеті?

2. tea man

tea man 茶人

Скажу Вам так - я не в захваті від смоли пуера. Це скоріше такий собі похідний варіант: заварити, наприклад, в поїзді або кинути в термос і взяти його з собою в невелику мандрівку. Якщо Ви спробуєте хороший пуер, то смола буде не цікава. Це просто чергова модна фішка.

3. tea man

tea man 茶人

Помітив, що підпис під повідомленнями можуть бачити лише зареєсировані користувачі:sad:
    А як же гості форуму? Доведеться давати посилання на сайт про китайський чай в тілі повідомлення.

4. tea man

tea man 茶人

5. tea man

tea man 茶人

• Подобається Подобається x 1
  6. tea man

tea man 茶人

Продовжуємо подорож по провінції Фуцзянь. На півночі провінції, крім відомих улунів Дахунпао, Жоугуй, Шуйсянь, виробляють чудові червоні чаї Золоті брови, Срібні брови та Чжень Шань Сяо Чжун. Про них сьогодні і дізнаємося (стаття і відео за 30.03.16).

7. tea man

tea man 茶人

8. tea man

tea man 茶人

9. tea man

tea man 茶人

В цей чудовий сонячний весняний день захотілося чогось екзотичного. Вибрав зв'язаний зелений чай. Про нього вже розповідала Latana Royal. Чай дуже ніжний, делікатний. Приємний квітковй аромат як від сухого чаю, так і від настою. Пили всією сімєю і чай всім сподобався.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  10. tea man

tea man 茶人

Весна. Все навколо зацвіло і защебетало. Саме о цій порі в далекому Китаї повним ходом збирають і виготовляють найкращий і найсмачніший зелений чай. Тому саме про нього йдеться в статті та двох відео з провінцій Аньхой і Чжецзян.
    Я теж буду робити невеликий запас свіжих зелених чаїв. Покупку планую десь на середину травня. Можливо хтось захоче приєднатися.

Останнє редагування: 17 кві 2016
  11. tea man

tea man 茶人

12. tea man

tea man 茶人

Ще одне відео про виробництво скляного чайного посуду. Феєричне видовище!:good:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  13. tea man

tea man 茶人

• Інформативно Інформативно x 1
  14. tea man

tea man 茶人

В сусідній темі "Купуємо китайський чай разом" я надав інформацію про чотири сорти зелених чаїв свіжого урожаю(весна 2016 року). Для тих, хто хоче знати більше про китайські зелені чаї, я виклав в "Чайному калейдоскопі" посилання на п'ять нових статей.

15. tea man

tea man 茶人

• Зе бест! Зе бест! x 1
  16. tea man

tea man 茶人

17. tea man

tea man 茶人

18. tea man

tea man 茶人

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. tea man

tea man 茶人

20. tea man

tea man 茶人

Всі мабуть чули про китайський чай пуер. Мені здається, що на сторінках чайної теми я занадто мало уваги звертав на цей вид чаю, до речі мій найулюбленіший. Тому сьогодні хочу заповнити цю прогалину.
    Спочатку дві невеликі подорожі по провінції Юньнань - саме тут з'явився чай пуер і тільки пресований чай з цієї провінції має право так називатися(два відео від 18.05).
    Далі розповіді про види чаю пуер і як визначити його якість(два відео від 18.05).
    Ну і нарешті ви дізнаєтеся більше про виробництво чаю пуер (відео від 18.05).
    Приємного перегляду!

а де твій аватар? :)