мабуть вже завтра продовжу, бо спати хочу - нема сил триматися, навіть голова не варить... снодійний якийсь чай
Можна GABA-чай пити щоб не пливало на тиск. Точніше стабілізуюче впливало, а не підвищувало. Хоча по ідеї навіть понижує.
Добрий вечір всім! Хочу сказати, що Габа чудовий чай. Одного разу брав у постачальника з Тайваню разом з іншими тайванськими улунами(алішань, дундін та інші). Dzeko, Ви вже допили Хайвань? Що ще встигли спробувати?
Добрий вечір, допив, ще ті пробував які у вас в "порівняльному огляді" і той що чорний, але мало шо зрозумів наразі. Можу тільки сказати що "Лісовий Фенікс" по-моєму досить ординарний.
Звичайно, цей шу є самий звичайний щоденний чай. Рівний, не надто витривалий, і як правильно підмітила Latana Royal Думаю, цього цілком достатньо для знайомства з шу.
Розсипний шен пуер з Юнде(провінція Юньнань) Виробник - Tianchipinming Рік - 2015 Цей відгук я залишив на одному з чайних форумів після того, як скуштував чай з пробника, надісланого продавцем з Юнде. Сухий лист досить темного кольору, як у старого шена, хоча чай 2015 року. Аромат яскравий, солодкий, пряний, ягідний. Після промивання чахай дуже сильно пахне медом. В ароматі настою ледь відчутна димна нотка. Смак солодкий і освіжаючий. Довго не міг зрозуміти, що ж таке знайоме в ароматі цього шена, і нарешті згадав - це аромат даньцунів, яскравий і гострий. Шкода, що під рукою не виявилося ФХДЦ або Мі Лань Сян для порівняння. Нічого схожого раніше в шенах не зустрічав. У післясмаку легка гірчинка, що переходить в солодкість. Післясмак дуже довгий, триває хвилин 20-30. Чудовий чай! Просто свято! А тепер у мене цього добра багато і свято продовжується! Мій хороший чайний знайомий І., про якого я вже згадував раніше, зауважив, що чай йому нагадує за смаком і ароматом персиковий компот. І щось в цьому є.
В мене ще є щоденний чай сенча. Самий найпростіший, 25 гривень ціла пачка. Але мені подобається. І на вигляд навіть подобається. В сухому вигляді на хвою схоже - вузенькі листочки. Думаю якщо знайти якусь дорожчу сенчу враження будуть ще кращі.
Японські чаї безумовно цікаві. Але я так заглибився в Китай, що до Японії та Індії ще не скоро завітаю.
Сьогодні вирішили спробувати кульку в червоному пакеті - виявилось там така чарівна краса @tea man, нагадайте назву? цього випили багато за раз приємний в усіх відношеннях
Це зв'язаний чай. Роблять виключно вручну з верхніх бруньок зеленого, жовтого або білого чаю з додаванням ароматних квітів.
Може сенча японська, але на моїй написано шо китайська. Не знаю, може переплутали, а може є китайські сорти.
Проконсультувався у авторитетних чайних експертів. І ось яку отримав відповідь. Пряма мова: "Китайські зелені чаї "в японському стилі", тобто такі, при виробництві яких фіксація зелені здійснюється шляхом пропарювання, а не прогріву, не така вже й рідкість (і навпаки, бувають японські чаї "на китайський манер", т.зв. камаірітя). У більш відомих з них є власні назви - наприклад, у хубейського Люй Юй Лу, інші цілком можуть продаватися під назвою сентя / сенча; питання, наскільки правомірне використання такої назви, дискусійне. Велика частина "сенчі", що продається в крамничках з недорогим "елітним" "ексклюзивним" чаєм на вагу, - китайського походження.
Помітив, що в теми з'явилася гарна чайна "шапка", чи як воно там називається у розробників сайтів. Дякую Адміністрації форуму!
Давно планував створити ресурс, який допоміг би новачкам та зрештою і всім любителям китайського чаю не потонути в морі інформації. Ресурс в роботі, ще зовсім сирий, буде постійно поповнюватися. Це тільки перші кроки. Це взагалі моя перша спроба сиворення сайту, якщо це творіння можна так назвати Так що прохання не кидати в мене чайними пакетикамми і старою заваркою Посилання на "Чайний калейдоскоп" є також в моєму підписі.
Може дати вам список конструкторів сайтів? Там можливостей побільше, шаблони є сучасніші на вигляд, і безкоштовні тарифні плани є.
Був би Вам вдячний. Але не впевнений, що дам собі ради. І чи складно перенести мої списки з одного сайту на інший?