Привіт! Схоже я кинув курити. Стаж 38 років, в день курив 30 і більше сигарет двох сортів. Вже 7-й тиждень без сигарет. Звернувся до лікаря, батьків якого я знав. Він служив військовим медиком, тепер практикує як психіатр загального профілю. Питаю - до кого мені краще звернутися щоби кинути? Він трохи порозпитував мене і каже "Тягу я зніму. А ритуал куріння маєш подолати сам". Схема така: 4 дні приймати таблетки "Табекс", які містять не нікотин, а його "конкурента" - алкалоїд цитізин. І обов'язково курити, поки смак тютюнового диму не стане відразливим. Потім домовилися про сеанс голкотерапії, прийти треба було після 12 годин утримання від сигарет і таблеток, але з відчуттям слабкої або помірної "тяги". Відтоді приймати лише Табекс і повторний сеанс голкотерапії через 2...4 дні. Через тиждень - співбесіда і за потребою - сеанс легкого гіпнозу для "загальної гармонізації". Табекс на деякий час збив сприйняття смаків. Коли на вулиці палить інша людина, сприймаю нормально, а якщо чую дим ароматизованої сигарети, навіть хочеться тим димом трошки подихати.
Коли витрачав на сигарети 1200 грн/міс, косарь стимулом не буде. Мої витрати на кидання склали: 250 грн - коньяк за знайомство з лікарем (1-й візит). 3*500=1500 - гонорар лікарю 230 - Табекс Загалом 1980 грн.
Вітаю в темі. Курив поза 20 років пачку на день , не курю 9 років (точніше дві цигарки за ці роки). Не "бросить", а покинути "покинуть, оставить". Фраза "кинути", "бросить" курити сформульована людьми, які не були достатньо заангажовані курінням. Вона формує зайвий патетичний фон з яким курцю пропонують стикнутися. ЇЇ придумали "малокурці" для власного вивищення над "ще курцями". Мені допомогла книга Алена Карра "Легкий спосіб покинути курити". На основі свого досвіду затрачені зусилля - це розтиснуті пальці з яких випадає сигарета, решта - усвідомлення "неконструктиву" маси пунктів: залежність (після кави, прийому їжі, на зупинці, перед сном...), спазмування судин у кінцівках під-час, знижене самопочуття, запаморочення, асоціальний запах, особливо попільничок, приміщень, приниження обмеженнями місць для курців (їх віддаленістю), кошти (своє перше авто я "скурив")... а натомість - зовсім нічого. Але найголовніше, те, що я раніше не вірив, що зможу не курити. І зараз для мене акція "покидання куріння" повязана з чимось таким, що я собі раніше для себе не уявляв. В кінці-кінців, якщо не зловживати і покурювати пару цигарок на день - це справа відтінків. Ще уточню - сам мій час покидання співпав з періодом дуже сприятливих супутніх обставин, які суттєво допомогли. Якщо ви взяли собі курс - не ставте собі термінів.
з модератором все впорядку.А як щось не пасує , то шукай собі таких самих відморожених як і сам. І буде тобі щастя в online 24/7- 365. І що б не оффтопити. VS. ?
Але ж після вагітності вона може знову почати курити. Єдиний спосіб себе налаштувати. Поки людина для себе не вирішить нічого не буде.
Не курив при сильному грипі, була ймовірність розвитку пневмонії, тому десь 2 місяці повністю не курив, без всяких електронних сигарет, пластирів і тому подібного, після 2 місяців значно зменшив дози, але повністю не кинув.
Згідний З засновиком цієї теми. Ален карр підкреслює силу волі кожного хто береться за дану книгу і досягає успіху. Але пропоную поглянути на тютюно паління з іншого буку. Коли людина курить в її організмі починає накопичуватись таких хімічний елемент як Кадмій. Він в свою чергу витісняє, всім нам без винятку, потрібний цинк. Цинк відповідає за уйму процесів в нашому організмі. Його нестача приведе до ... не буду описувати усю медичну енциклопедію. Словом що я хочу вам написати. Ви курите накопичується кадмій який витісняє цинк. Приймаєте цинк він витісняє кадмій з організму і це вже на 45% зменшить вашу залежність. Наступний крок очищення ваших легень, крові і печінки від елементів сигаретного диму які знаходяться у вашому організмі. І тут питання не сили волі, не кодування чи тютюнових пластирів. Тут питання власного вибору. Я маю знайомого котрий палив по пачці цигарок в день. на даний момент це три сигарети в день. Він не завершує курс лише через так би мовити любов до процесу.
Мій тато кинув палити після того, як потрапив у лікарню та кардіолог заборонив йому палити. До цього дня він палив більше 30 років!
Я й забув що відписувався у цій гілці. Кароче: "синдром відмови", про який мене НЕ попередив фахівець, виявився недитячим. Не буду перелічувати усі позиції проявів "синдрому", але коли справа дійшла до набряку сітківки ока, я зрозумів що "попал". Вартість курсу лікування зашкалює за 25 тис грн. Ще й зелененька дівчинка (типу сімейний лікар зі стажем 3 місяці) несла якусь пургу з приводу кардіограми (прилад глючив). Я обізлився, вийшов на вулицю, стрільнув у перехожого сигарету - КААААААЙФ! 4,5 місяці "утримання" псу під хвіст, а я задоволений що подолав шкідливу звичку "НЕкуріння". Ось тільки не хочу засмучувати дружину. Коли дуже хочеться закурити вдома, тихенько відчиняю вікно, на підвіконня ставлю коробку від кіноплівки з водою, в неї - попільничку з водою, викурюю, все виливаю за вікно, потім великим рушником розганяю повітря - і вмиватися-чистити зуби.