Кинути палити

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Danilo, 12 гру 2006.

1. kontra

kontra Well-Known Member

А я вот просто ехал в машине сказал себе ХороШ, выкинул пачку и все))

• Подобається Подобається x 5
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я покинув курити 20 років тому. Курив багато - 30-40 сигарет "Кемел" на день. Кинути було важко - слина тече, дратуєшся, постійно хочеш курити. Але кинув.
    Хочу курити до сьогоднішнього дня, особливо, коли відчуваю слабкий, але не насичений, запах тютюнового диму. Від сигарет повністю відмовився і за 20 років собі не зрадив. Але дозволяю собі закурити 1 добру сигару раз на 4-6 місяців, не більше, на св"ято. Впевнений, що це не шкодить. Паління більше, ніж 1 сигарети на день вважаю вкрай шкідливим, так само, як і більше, ніж 50-100 грамів алкогольного напою раз на тиждень. Відмовитися від алкоголю і тютюну принципово і абсолютно - вважаю особисто для себе недоцільним, бо життя без малесеньких приємних речей втрачає смак. Свої бажання ніколи не перевищу, бо це те саме, що постійно снідати, обідати та вечеряти устрицями чи ікрою - це означає швидко втратити здоров"я. Те саме відноситься до алкоголю і тютюну.

• Подобається Подобається x 7
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

о, я це часто наблюдаю. Ще би ті хто викидає з авто шкірки бананів перестали банани їсти, ті що фантики з цукерок- щоб їм одне місце залипло від тих цукерок, ті що пляшки з-під пива- щоб ходили до вітру криво.... Нє? І було б у нас чистіше трохи :)

О, прошу пана, то Ви добре жили, коли 20 років назад "Кемела" диміли :) Я тоді ще не курив, але напряги з сигаретами памятаю (сам почав курити не так давно, в зрілому віці. Курю не часто і не за компанію, але кидати не пробував). Хоча я сам смалю зараз "САМЕЦ", але вони доступніші тепер. Нє?

4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

В Київі завжди в кілько "точках" був контрабандний турецький "Кемел", який потрапляв до нас через Одесу. І хоч якість тютюну була висока - але все-одно то отрута, якщо палити забагато. Коли одружився - кинув, бо хоч дружина любила й любить запах тютюну, але не палила і не палить, чому я дуже радий. Бо жінка, яка палить - це, як на мене - жах. Запах попільнички від жінки не замасковується жодними парфумами. Та й старіють вони на 10 років раніше. Звичайно, на чоловіка, який кохає, це не вплине. Але їй самій буде неприємно.

• Подобається Подобається x 2
  5. kontra

kontra Well-Known Member

Я не кидаюся шкурами та папірцями з авто, то з пачкою вважай такий ритуал))
    А уяви те, що хтось ішов і побачив повну пачку сигарет, я йому так хотілося і грошей не було, а тут гарнесенька дорога отрава)))

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

так, це мабуть не шкодить , але я гадаю саме тому, Ви, кинувши 20 років тому, хочете курити до сьогоднішнього дня. Ви не даєте вмерти, як пише Карр, "нікотиновому монстрові", що живе всередині Вас. Кожні декілька місяців Ви його реанімуєте і він знову продовжує Вас мордувати.

Задайте собі питання - навіщо мені та сигара? Вона приносить мені користь? Сумніваюся. Вона приносить мені задоволення? Напевно... От з цього місця детальніше. Якщо вживання дози нікотину приносить задоволення, то це означає, що у Вас є нікотинова залежність. Приймаючи цю дозу, Ви насправді не отримуєте задовлення, а втамовуєте свої страждання. Ви задовільняєте свою залежність, і це значить, що Ви будете страждати поки знову не настане якесь "свято", тобто час на наступну дозу. Ваше життя цими сигарами розбивається на періоди. Підсвідомо Ви починаєте бажати, щоб час (фактично ваше життя) спливав швидше, щоб нарешті затягнутися доброю сигарою.

Людина, в якої залежності нема, задоволення від тютюну не отримує, навпаки, відчуття від затяжки виключно неприємні. Згадайте свої перші в житті цигарки. Ви отримували задоволення від них? Навряд чи... Ви (як і я) ЗАСТАВИЛИ СЕБЕ стати курцем. Бо нам зеленим пацанам промило мізки суспільство, в якому курити - це бути дорослим, мужнім, крутим. І коли ти стаєш дорослим, мужнім і крутим та починаєш це розуміти, то вже пізно, ти на гачку, і виявляється, що ти просто бовдур, який псує власне життя та здоров"я, наповнюючи легені димом...

Моя Вам порада - відмовтеся від тої традиційної сигари. Вона Вам нафік не потрібна :)

• Подобається Подобається x 7
  7. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Висновок: якщо куріння приносить не користь,а тільки задоволення, то потрібно знайти задоволення в чомусь іншому нешкідливому. :)
    Та то добре було б, аби всі кинули курити, бо нікому не треба мати дзюрки в легенях. :)

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Бажання курити, щоб аж мучитись - немає. Просто подобається слабкий, ледь помітний запах доброго тютюнового диму. Але так само подобається і запах конвалій чи безу (бузку, "сірєні"), манго. Залежності до тютюну також немає і трусячись, чекати Нового року, щоб закурити сигару - не чекаю. Якщо згадаю про те, щоб купити собі "подарунок" - куплю. Ні - то ні. Запасу вдома немає.
    В компанії, яка палить, бажання курити не відчуваю і навіть не люблю запах "тютюнового перегару". Коли вітер принесе якийсь слабенький димок - то інша справа, принюхаюсь. :)))

Як почав курити? Елементарно. Армія. Багато і тяжко працювали. Хто палить - "перекур", хто не палить - ротний заставляє працювати далі, мовляв - ви не палите, значить, у вас здоров"я краще - то маєте працювати далі! Веселий чоловік був, падлюка... :sad:

Щодо шкоди від сигари раз на півроку - впевнений - її немає. І не тільки тому, що дим сигари не вдихається. Шкода та сама, як посидіти біля вогнища - її немає, а навіть приємні відчуття. :))) Але сидіти біля вогнища щодня і дихати димом - це, погодьтеся, користі організму не дасть.

Так, зловживання палінням сильно скорочує життя і часто призводить до ампутацій кінцівок у чоловіків, інфарктів, раку легенів тощо.

Але тільки зловживання. Епізодичне паління - раз на місяць чи раз на місяці - це позитивна емоція. Звичайно, не можу рекомендувати палити епізодично всім. Бо хтось розуміє слово "зловживання" і контролює себе, а хтось запалив раз-два -три - і почав палити щодня...

Те саме і алкоголь. Хтось смакує коньяком чи "бєхєровкою" раз на 1-2 тижні, як я, а хтось буде зловживати.

Для себе я застановив - якщо я за 20 років абсолютно не став зловживати палінням чи алкоголем, і для цього мені не потрібно було важких зусиль - це означає, що загрози для мене немає.

• Подобається Подобається x 3
  9. vidyn

vidyn New Member

я кинула курити після того, як подивилася документальний фільм про легені курціво_О

• Подобається Подобається x 3
  10. Oxid

Oxid Well-Known Member

Я кинув після того, як подорожчали..хоч грошей ніби більше від такої економії не стало, але позитивні зміни в здоров"ї явні..:)

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я ще давно час від часу задумуюсь, чи це правда, чи це брєд? Я щодо аипутацій кініцівок. А от у спеціаліста так і не спитав досі...

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

В минулу суботу був на весіллі. Пачка цигарок, горілка, танці - ЗАБАВА. В четвертій-п"ятій приїхали додому. Мусіли взяти на постій одного львівянина. Як виявилось - чудовий співрозмовник. Сиділи, гомоніли, попивали... Як встало сонце, лягли спати... О дванадцятій приїхав батько нареченої аби забрати нас на поправини. Поправини були фест потужні... А курива не було... Понеділок відкисав, далі вівторок, середа... Ось тиждень вже не курю :). Саме смішне, скачав тоту книгу про кидання ;) , прочитав вступ і більше не осилив... Може прочитати, бо якось не по-пацанячи вийшло. Кинув, а книжку не читав... І кавалок трафіку стратив :)))

13. Mariya

Mariya Well-Known Member

Правда. В мене кум, судинний хірург, каже, що в курців порушується кровообіг в ногах, особливо стопах. Коли тканини відмирати починають єдиним лікуванням є ампутація.

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!

15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Так отож. Хорошого мало.

16. kontra

kontra Well-Known Member

Хороший момент отвыкнуть от сигарет, начать курить трубку, у пары друзей получилось и я по факту почти сигарет не курил. Ибо если травиться так более качественным продуктом.))
    А так желаю с этой привычкой побыстрее распрощаться.

17. sladkoewka

sladkoewka New Member

Багато дівчат не хочуть кидати палити тому що бояться поправитись. Я сама колись так думала тому й не спішила кидати, а може й не могла. Палила довго, поки не познайомилась з хлопцем який не курить і ненавидить дівчат які курять. Я закохалась і вже 2.5 роки як не курю і навіть не тягне :girl_in_love: Кинула якось миттєво, одного дня стала і зрозуміла, що рано чи пізно всеодно прийдеться вибирати між сигаретами і коханим і в ту ж мить кинула!! Що стосується ваги то я дійсно поправилась на 3-4 кг за перший місяць але потім так само швидко ті кілограми і пішли, навіть з надлишком і я знаю чому, просто нормалізувався обмін речовин та й здоров"я покращилось!!! Не бійтесь кидати палити, :cesored:

Останнє редагування модератором: 19 жов 2010
  18. Полковник

Полковник миється в бані

4 месяца прошло.
    Держитесь?

19. Templar

Templar Дуже важлива персона

Більш якісний продукт я вважаю Ештон Магнум!
    Тоді хіба таким травитись!

А якшо кинути курити хочете, тоді візьміть собі згамайте пару сигарет, і так кинете курити! Бо потім будете противитисб їх!

20. victorys

victorys позитивчик :)

то ти з власного досвіду чи сам придумав?

а де твій аватар? :)