Знаєте, читаєш пости деяких особливо політично стурбованих форумлян, і здається, що кінець світу вже настав... А взагалі перед тим, як говорити про кінець світу, треба визначитися - що ж маємо на увазі під поняттям "світ". Бо під цим означенням зазвичай мають на увазі не кінець світу насправді, а кінець існування людства або кінець світу такого, яким він є зараз. А чи можливий кінець світу взагалі?
"Світ" - таке поняття... розпливчасте. Земля і без людей непогано буде себе почувати (може, навіть краще, ніж з людьми), то ж людський "кінець світу" - то лише малесенький не вартий уваги епізод для Всесвіту... Але людина любить себе ставити в центр усього
) гарне побажання, добре таке. Насправді, людям хочеться відчути свою значущість. Як не довелось на початку світу бути, то хоч би наприкінці. От і балакають... вже мабуть не менше 2000 років обіцяють його "от-от".
Остаточний кінець? Анi теологічно ані науково технічно не можливий. Бозя раз створив з хаосу та попелу "вибухнулих" зірок. Якщо все потухне ще створить нове небо і нову землю. Гра в Нього така. Науково тех про некропанспермію читайте (не знаю чи є мовою)
в кінець світуможна вірити а можна не вірити а глобальне потепління яке може привести до катаклізму планетарного маштабу то реальність
Впевнені? Бо далеко не усі серйозні вчені з тим погоджуються. Все більше доводиться чути (причому досить обгрунтовано) про те, що глобальне потепління така ж булька, як і проблема 2000. Але так як на цьому можна заробити дуууже солідні гроші - то сумнівно, що від неї відмовляться. П.С. До речі, у 12-13 столітті глобальне потепління вже було, хоча промисловість чи інша діяльність людини аж ніяк не могла його спричинити.... і нічого, пережили...
))) власне ви вгадали: вперше я засумнівалась, що глобальне потепління існує, коли прослухала промову Ела Гора на вручені йому Нобелівської премії. Він дуже розпинався, і ніби реальні факти викладав, але ж деякі неув"язки виникали. Тоді почала копати глибше, читати серйозніші праці учених (бо певним чином моя наукова тема пов"язана і з глобальним потеплінням також). І зараз не скажу, що я повністю відкидаю цю теорію, але маю дуже і дуже глибокі сумніви. Якщо хочете поговорити про це більш детальніше, то я можу розказати про найбільші нісенітниці, але не в цій темі, мабуть, бо це задовгий офтоп А відео... звичайне пропагандистське відео людини, яка зробила собі ім"я і гроші на темі потепління...
Пошукала на форумі, знайшла схожу стару тему - і відповіла там. http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=812812&postcount=40
А я висловлюсь простіше: Все в Господніх руках,наші долі,доля нашої планети,взагалі все, і ніякі там мая,Ванги не зрівняються з найголовнішим пророцтвом біблії:-ніхто не буде знати кінця світу,окрім Бога...Це моя думка і ще: люди бавляться в "богів"?Абсурд!Все відбудеться тоді,коли ми не будемо того очікувати взагалі...
При сучасному рівні технологій загибель міліонів людей цілком можлива......хватить просто електроенергію вимкнути або газ.... Але залишаться то міліарди....людям як виду наразі нічого не загрожує........чого не скажеш про всі решту види на планеті...
ОЙ! і не смішіть мої капці. Ше їден видатний учоний, такий самий як голуб миру сидящий в білій хаті. Кінець світу буде в Жовтні, бо має співпасти з св’ятом Йом Кіпур/Судний День! Але ніхто не знає котрий це Жовтень і котрого року. Тобто кінця світу НЕ БУДЕ!!! Земля буде вічно! Буде СУДНИЙ ДЕНЬ!!!