Киев должен дать Донбассу и Крыму отделиться от Украины.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ГРАНД, 23 лип 2010.

1. Оникс

Оникс Well-Known Member

Spice, у нас они уже нарулили... :sad: И еще так нарулят...:sad: Может их в Кремль, а?...:o Они ж проффесионалы....:rolleyes:

2. Оникс

Оникс Well-Known Member

И это тоже Юрий Андрухович :sad:.
    Да, украинцы стали меньше читать, это, кстати, не только в Украине наблюдается... Но заявлять об этом ТАК... :pardon:
    Наверное святым духом питается...
    К огороде работать - это же не футбольный матч с пивком "потягивать", и не мыльную ерунду смотреть....
    Так что мыслит писатель не всегда адекватно... Порой стоит думать, а не только говорить... Или писать...

3. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Вот это не надо. У нас уже питерские давно в Кремле. Кто из них хуже, я не знаю. Но донецких они точно в Кремль не пустят. Костьми лягут. (Хорошо бы и те, и другие легли, остальным счастье).

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я давно пропонував зробити федерацію
    президент щоб мав мінімальні права, на кшталт німецького
    тоді і не буде такого, що приходе на банкову нова братва і руле країною так, як головному пацану тре -- так завше будуть невдоволені

а при федерації у кожній територіальній одиниці свої закони і свої обранці
    якщо знаходять виправдання своїй трусості донецькі шахтарі, то це їх проблеми, чому через це повинні за данєцкими [STRIKE]панятіями[/STRIKE] законами жити всі українці?

5. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Ви дуже помиляєтесь. Аж трохи образливо читати таке. Як приклад, прочитайте топік з форуму дніпродзержинської газети "Событие", присвячений такій дражливій темі, як присвоєння Бандері звання Героя : http://forum3.sobitie.com.ua/index.php?&showtopic=10714&mode=show&st=0 І взагалі, подивіться тамтешні дискусії на суспільно-політипчні теми. Переконаєтесь, що не все так просто й однозначно.

6. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Вам просто важко згодитися з ментальністю галичан!
    Інтелігентні егоїсти і одеські євреї - всі такі,напевно.:preved:

7. duncan

чому Вам образливо?
    бо для більшості Ваших сусідів героєм є Сталін, Судоплатов, Путін, Янукович?

8. Юрко НОТОЦО

Ну і що він сказав такого дебільного?...Це він скоріше про дебілiв говорив,які заселились совітсько-тоталітарним методом на східних теренах України.
    А колись це була територія козаків,які б яйця відкрутили тому,хто прийшов в іх монастир з своїм "кодексом прав і свобод".
    Забуваємо про Україну-Неньку! Памятаємо те,що "рукоші" диктують:-Прийти і...забрати "своє і чуже заодно", та зробити з зеленого краю Край териконів і оболваненого населення!
    Коли гангрена кинулась,то лікувати вже запізно...поражене треба відрізати від тіла.
    Десь так Андрухович і говорить про загальновідомі речі!

http://www.youtube.com/watch?v=9VHVp_yMB_M&feature=player_embedded

9. andrzej

Свят, свят, свят!!!!! Еще и Янукович герой.... разве от жары у кого, а по нормальной погоде, такого и не представишь себе.

10. duncan

а Ви хіба не знаєте, що Янукович хороший господарник і просто заступник у бідних шахтарів перед Богом? о_О

11. Юрко НОТОЦО

Процес пішов...Пішов не той процес! Корумповані розгулюють-догулюють далі,Влаштувавші Голодомор і іх Послідовники по-винищенню мирного населення,відомих політиків та ті відомі "кучмісти" спокійно ходять-лазять безпечно,а то й на високих посадах...і тихесенько так підспівують:"Процесс пашол,на...! :preved:

12. duncan

ві Львові поступово "хлібні" місця займають данєцкіє
    у нас шо -- своїх грубасиків немає, львівських? :scratch_one-s_head: :rolleyes:

13. andrzej

Дао_Оо_Оо_О? Оставим за бортом просте питання, як хороший господарник может быть одновременно клиническим идиотом. Ну это ладно.

А почему этот шахтерский страдалец не введет в Украине американскую систему оплаты труда шахтеров? Полномочий мало? Я так думаю достаточно.

В США повременка, в России и Украине.... Если норму не даешь, в 10 раз меньше, причем за малейший недобор. Поэтому и вешают люди мокрые тряпки на датчики метана....

Дальше нормативными словами, что я об этом думаю.... отсутствуют такие в русском языке.

14. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Можливо Ви будете сміятись, але Янукович недавно видав саме такуж фразу (про владні повноваження), і я вважаю її першою фразою, яка варта уваги хоча б тому, що висловлена в серцях, а тому претендує на вдвертість. Отже він висловив приблизно таке: " Опанувавши владу ми отримали владних повноважень більше ніж достатньо. Але нам катастрофічно бракує мізків." (кінець цитати) Як що я не помиляюсь це ексклюзив від Т.Чорновіла, А цей типець практично ніколи не бреше, як Ходжа Насреддін.

15. ГРАНД

Відкритий лист-звернення до Юрія Андруховича, письменника, перекладача та есеїста

26.07.2010 21:24

Тетяна Савченко, яка написала цей лист, наголошує: "Моя мета – не зібрати докупи людей, які проти Андруховича, а зібрати людей, які здатні зробити Україну такою, яка Андруховичу сподобалася б. А Україна, яка сподобалася б Андруховичу – вона б усім така сподобалася. Бо щось путнє можна тільки з любові зробити," – переконана пані Тетяна.

Підписати петицію можна тут, в журналі Тетяни Савченко (fish_ua). Для цього не потрібно реєструватися: в журналі fish-ua дозволено коментувати анонімам.

На цей момент петицію підписали 63 особи.

Відкритий лист-звернення до Юрія Андруховича, письменника, перекладача та есеїста

Пане Юрію!

Ви неодноразово проявляли свою громадську активність, ініціюючи відкриті листи-звернення до політиків. Гадаю, для Вас буде цікавим досвідом побувати з іншого боку барикад, тому ця петиція – особисто для Вас.

Зазвичай відкритий лист – спосіб переконати когось у тому, що він глибоко неправий. Але коли неправота йде від зневіри, потрібно дуже уважно підбирати козу для під"їжджання.

Ось у черговий раз Ви в інтерв"ю говорите про докорінну відмінність східної і західної ментальності й закликаєте не триматися за цілісність України. Прочитайте мої міркування, мені дуже важливо, щоб Ви змінили точку зору, адже до Вас дослухаються інші.

Хочу довести до Вашого розуміння, чому це неправильно, чому це нешляхетно, чому це несправедливо і чому це шкідливо.

Отже, чому це неправильно.

Всі ми чули, що відокремленню, на Ваш погляд, підлягають три області: Донецька, Луганська і Крим. Але чи помічали Ви таку особливість? Ідеї сепаратизму починають цікавити українців тільки на короткий період відразу після президентських виборів. Таких хвиль було три. Перша – коли ми не вибрали Чорновола. І тоді відокремити пропонували, здається, всього чотири західні області. Друга – у 2005, і тоді лінія відрізу просунулася далеко на схід, було визнано українською територією Київ і пропонувалося робити переділ приблизно навпіл. І от минуло ще якихось 5 років, і нову лінію перетину креслите Ви, залучаючи, дякувати Богу, до українських територій уже й мою рідну запорізьку область. То може розумніше полупати сю скалу ще трішечки? Скільки там лишилося!

Мені дуже дивно, чому Ви не помічаєте цієї тенденції. Прогрес відбувається не просто помітний, він рухається навдивовижу швидко! Особливо ж дивна така Ваша неспостережливість з огляду на те, що це зокрема й Ваш здобуток. Авжеж, Україну відвойовують не так політики, як митці. Музиканти, письменники, яким не шкода трохи поїздити на схід і спокушати українським, а не змушувати до нього. Я знаю це, я спостерігаю це досить часто навколо себе, і сама ішла тим же шляхом.

Не варто забувати й про те, що електоральний зріз населення щороку поповнюється новим поколінням молоді, яка вивчала курс історії України.

Це був, якщо можна так сказати, бублик з полички. Тепер найнеприємніша частина: чому це нешляхетно.

На сході теж живуть українці. Як доводить перша частина, їх там багатенько. Так, я знаю, більшість людей, з якими я говорила про ідеї сепаратизму, відповідали однаково: ми люди гостинні, приїжджай до нас, на захід. Чи може мене це втішити? А як гадаєте, чи добрий це вибір: або кинь друзів, роботу, домівку, все, що ти любиш, все, що будував навколо себе, і їдь кудись шукати щастя – або тебе згодують Росії? І чи згодні ви, гостинні люди, ділитися з нами робочими місцями, житлом? Нагадую, нас тут не так мало. І взагалі, спроба розійтися з Росією шляхом жертв нагадує азійську казку про двох братів, які тікали від тигра. Один іншому ставить підніжку і тікає, думаючи про те, що встигне втекти достатньо далеко, поки тигр ласуватиме. Чому ви дбаєте про комфорт отих ментально чужих вам осіб, що мешкають на сході, а не своїх, українців? Втім, я не закликаю Вас від закликів до сепаратизму переходити на заклики до депортації, тому що ментально чужі вам особи – це не нехороші люди, зеки і пахани, а в більшості своїй ті, на кого всі ми начхали.

І тут починається третє: чому це несправедливо.

Виглядає на те, що захід звинуватив нас, східняків, у тому, що не пройшов ваш улюблений кандидат на ім"я Невідомо Хто Бо Всі Погані. Справді, ми винні, але чи винуваті лише ми? Хіба Ви мали тверді переконання під час цих виборів, що є на користь? Всі ми не знали, як вчинити, і таку би солідарність – та в мирних цілях... Насправді, коли в електричці їде гуртик залізничників, до них підсідає дядько і вішає їм локшину про те, що помаранчеві вкрали в них преміальні на свою передвиборчу кампанію, хто винен, що підсів до них дядько, а не Ви або я? Хто винен, що дядько знав, чого хотів, а ми не знали? А попереду вибори ще одні, і ми й досі не знаємо, а дядько знає, ось у чому весь жах.

І останнє. Чому це шкідливо. Втім, про це я вже казала: це шкідливо тому, що Вас слухають, Ваші ідеї переймають. І, навіть якщо вони не втілиться в життя у такому вигляді, як Ви змалювали, взаємна неприязнь "західняків" і "східняків" після таких розмов росте, як на дріжджях. "Західняки" ростуть в своєму переконанні, що Янукович зі свитою і донеччани – це одне й те саме. "Східняки" ж сприймають це як натяк, що вони якісь другосортні українці. А довіра і приязнь одне до одного дуже потрібна, щоб відвоювати ще один шанс.

Відкритий лист-звернення за жанром має ще містити якісь вимоги... Та цього разу вимог не буде. Ви – людина доросла, самі вирішите, що робити з інформацією, яку отримали.

Я закликаю мешканців чи уродженців східної України, які вважають себе українцями, підписувати цей лист, якщо Ви з ним згодні. Бо, гадаю, панові Юрію треба допомогти подолати зневіру, показавши, що нас тут справді немало, і недалеко той час, коли вирішальним стане наше слово.

Тетяна Володимирівна Савченко, інженер-програміст, власниця невеличкого городу і читачка книжок, с.Матвіївка Запорізької області

Якщо ви згодні з Т.Савченко, можна підписати петицію тут.

16. Юрко НОТОЦО

Та-а-ак...просипаємось,просипаємось.Час дій наступає!
    Не спати...Не спати...Жарти,жартами,а я вірю,кобітам українкам!
    Разом Нас багато,разом нас не здолати...і не згвалтувати,і не ограбити!
    Не даймося,українці! :good:

17. ostrov_stranger

Вам, звичайно, зі Львова видніше... А може все-таки не будемо судити про цілі регіони, керуючись заяложеними штампами? Вас же ображають, напевно, висловлювання Табачника про галичан? А чим, в такому разі, Гранд краще?

18. ostrov_stranger

Так, гангрена, дійсно, прогресує. Навіть у Вашому крутячому слогані про те, яка велика честь бути "свободівцем" є русизм :)):)):))

19. duncan

не ображає, відпрацьовує гроші
    тюрма за ним плаче; чого ображатися? :scratch_one-s_head:

20. ГРАНД

Гаразд. Не будемо штампами. Давайте будемо результатами голосувань на виборах. Все рівно вийде так як проштамповано. Хоч круть-верть, хоч верть-круть, а все рівно виходить цілими регіонами.

Краще тим, що не Табачник, тим що не ворюга як Табачник, та і взагалі ГРАНД не Галичанин а самий що не є східняк.

а де твій аватар? :)