Казуси з інших мов

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 19 гру 2007.

1. Марусино

Марусино Well-Known Member

та хіба ж я того хочу?:) я просто кажу)))) нічого іронічне\саркастичного:)

а по правді - факти, будь-ласка) аналізування, дослідження, преміїї Нобєлівські, ще шось....тоді й поговоримо.

• Подобається Подобається x 1
  2. Какие, например? :scratch_one-s_head:

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Є дуже цікава теорія про те, що ті, мови, що є похідними, зберігають багато архаїчних залишків, а коренева мова натомість є найбільш розвиненою. Під тим оглядом, українська цілком може бути кореневою. ;)
    Це, якщо про слов'янські говорити.
    З іншого боку, якщо англійська мала вплив на нашу мову, то й наша теж могла мати. Тільки в тому плані я дослідженнями не цікавилася, лише щодо взаємодій слов'янських мов та впливів інших мов саме на слов'янські.

• Подобається Подобається x 3
  4. iso

iso Well-Known Member

Крім суржика - не знаю

5. Я не верю в это. Украинский язык не был настолько распространён, как английский, чтобы влиять на другие.

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

рибко, ви дарма не любите історію!...
    полюбіть її і тоді ваші висновки не будуть такими поверхневими і необґрунтованими!

• Подобається Подобається x 5
  7. Пупер, тогда приведите конкретные примеры влияния украинского языка на другие.

8. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Ну я вот приводил уже http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=428903&postcount=150
    :mocking:

9. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

:mocking: Не знаю. :dntknw: Пусть кто-нибудь объяснит, ежели кому досуг. :)
    Одно скажу – умом этого всё равно не понять, в это можно лишь поверить. :)

• Подобається Подобається x 2
  10. duncan

для початку: а хто казав про вплив?.. ;)

11. coolzak

coolzak Well-Known Member

пироги на всіх мовах світу є пироги
    he city of Whiting, Indiana celebrates the food at its annual Pierogi Fest every July.[7] Pierogi are commonly associated with Pittsburgh, Pennsylvania. There is a pierogi race at every home Pittsburgh Pirates baseball game and the word pierogi is a feature of the local English dialect. The village of Glendon in Alberta, Canada erected in 1993 a roadside tribute to this culinary treat: a 25-foot (7.6 m) fiberglass perogy (preferred local spelling), complete with fork.
    а ще ковбаса))))))))

Останнє редагування: 25 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  12. duncan

ладно, перестаю рибку і марусино підколювати....

читав я років зо п’ять тому цікаву книжечку, автор -- київський науковець, знавець санскриту...
    він написав цікаві речі з хорошими порівняннями, поясненнями та коментарями... ;)

що таке санскрит -- знаєте?

• Подобається Подобається x 5
  13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю, як в рибки з історією, а от української мови вона дійсно не любить.
    Мабуть нє сашлісь характєрамі...:pardon:

14. А где, уважаемый, вы это услышали? Очередные домыслы? Или вы просто не любите русскоязычных?
    П.С. Между прочим, я категорически против второго государственного.

15. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Есть в Москве сеть ресторанов "Корчма".Читаю их меню,с переводом.Умилило одно блюдо Варенiкi москальскi - пельмени.Куда уж дальше...

• Подобається Подобається x 2
  16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ну його государство воно у мене бiлишь з митнiками та прикордониками асоцiiруeтся - не люблю.
    Двомовність іноді нормально звучить.
    Як латишi в фільмі: Прозiт, пар Латвію-уух, Сиибиирскаая!

З югословянскіх iiх путаю (босняков з македонянамі)
    Гора-укр.ліс Шум- укр.ліс
    Їхали ми з одним з Балкан через Україну.
    Він закупив у Булгарii"Чай мента без конця"(М'ятний без нитки) зустрічним ДАІшнікам дарувати.

Останнє редагування: 28 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Часто жартуючи просила чоловічка розказати мені казочку. І ось сталось диво - він таки розповів мені казочку!! (прикол в тому, що українською мовою):
    Я під столом, катуляюсь і чекаю продовження. Питаю - а далі що? А він так розгублено - "нічо.. я більше слів не знаю з тої казочки" :haha:

Польською хомяк - "хОмік" і він ніяк не може навчитись казати "хомяк". І не знав як буде хомячиха, то видав "хоміциця" :haha:

• Подобається Подобається x 10
  18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Таку казку розповідав псевдо Хармса.Встретіл Камаз на перехресті Рафіка і стукнул Москвича.
    Хто не знає РАФ (машинка ризького автозаводу, камаз камского, москвич зрозуміло) Імена у рускоязичного населення зустрічаються Рафік, Камаc.
    "Хохол"теж смішне польське слово.

19. Марусино

Марусино Well-Known Member

поподробней)

а де твій аватар? :)