Казуси святого письма.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Stanley, 26 лют 2009.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я намагалась пожартувати, але вийшло. Шкода.:sorry:

2. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

а на фото серйозна.... здається...:)

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та, я така, але не завжди :girl_haha:

4. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

А Ви не згідні?:)

Останнє редагування: 11 тра 2009
  5. Lents

Lents Well-Known Member

Я згідна лише з тим, що Білія непроста книга, в ній є незрозуміле нам.
    Але як хтось сказав: "Мене більше хвилює те, що я розумію в Біблії, аніж те, чого я не розумію."

• Подобається Подобається x 1
  6. Зануда

Зануда така зануда

Було б цілком достатньо розмістити посилання на сайт.

7. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

вибачте я ще не навчився))))))))))

8. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я тут не про казуси скажу, а про відміннсть змісту різних перекладів Біблії. Користувався свого часу я Біблією, яка Була видана союзом євангельських християн - баптистів, то потім виявилося, коли я читав Біблію у перекладі Хоменка, що в тій, що видали баптисти немає второканонічних книг - Товита, Юдита, Маккавеїв і т.д., цікаво виходить. Потім почав думати, чи там бува в баптистів ще чогось в тектсі не накручено свого.

9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

второканонычны книги мають суттєві відмінності і не входять в єврейський Танах і були введены в канон лише для пітримки днякиз специфічних поглядів.
    Переклади українською і російськими мовами мають деякі відмінності від мов оригіналу. Принаймі в синодальному перекладі НЗ є понад 100 розбіжностей з грецьким текстом Вескота-Хорта

10. Окультист

Окультист Well-Known Member

Треба бути дуже добре в тому обізнаним, щоб розібратися, бачу. Не знаю, на жаль, я таких нюансів, для мене суть написаного має значення, думаю, її спотворити кардинально не зуміли. Хоменко гарною мовою пише, легше то сприймається, ніж у баптистів, та й второканонічні буде цікаво прочитати, там десь навіть Олександра Македонського згадують.

11. Сергій аспірант

баптисти користуються перекладом Огієнка або Куліша

12. Ярик

Ярик Well-Known Member

Казуси і суперечності є в людських головах, а не в Біблії

13. Сергій аспірант

тому люди схильні створювати суперечності при перекладі.
    доктринально важливі місця справді можуть бути перекладені невірно

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

От..щодо заповідей...
    Церковний варіант:
    1. Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене.
    2. Не роби собі кумира і всякої подоби з того, що на небі вгорі, або на землі внизу, і що у воді під землею: не поклоняйся їм і не служи їм.
    3. Не згадуй імені Господа Бога твого даремно.
    4. Пам'ятай день суботній, щоб святити його: шість днів працюй і виконуй у них всю роботу свою, а день сьомий - субота - для Господа Бога твого.
    5. Шануй батька твого і матір твою, і добре тобі буде, і довго житимеш на землі.
    6. Не вбивай.
    7. Не чини перелюбу.
    8. Не кради.
    9. Не свідчи неправдиво проти ближнього твого.
    10. Не жадай дому ближнього твого, не жадай жони ближнього твого, ані раба його, ані рабині його, ані вола його, ані осла його, ані всякої худоби його, ані всього, що у ближнього твого.

Біблійний варіант
    1. І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:
    2. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.
    3. Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
    4. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    5. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    6. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    7. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.
    8. Пам'ятай день суботній, щоб святити його!
    9. Шість день працюй і роби всю працю свою,
    10.а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх.
    11. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.
    12. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!
    13. Не вбивай!
    14. Не чини перелюбу!
    15. Не кради!
    16. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!
    17.Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!
    18. І ввесь народ бачив та чув громи та полум'я, і голос сурми, і гору димлячу. І побачив народ, і всі тремтіли та й поставали здалека.
    19. І сказали вони до Мойсея: Говори з нами ти, і ми послухаємо, а нехай не говорить із нами Бог, щоб ми не повмирали.

Исход, глава 20
    Вчувається різниця?
    І де правильніше?
    Типу,як за совітів фразу Енгельса "Труд облагораживает человека, если он хорошо оплачивается" писали лише до коми...

• Подобається Подобається x 3
  15. Сергій аспірант

сутєвої різниці невловив, хоч у Катехизмі заповіді подають дуже переробленій формі

16. ovod

ovod Well-Known Member

тепер зрозуміло чому Адам прожив 900 з гаком років після вигнання з раю :)
    "16 І наказав Господь Бог Адамові, кажучи: Із кожного дерева в Раю ти можеш їсти.
    17 Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!"

• Подобається Подобається x 2
  17. ovod

ovod Well-Known Member

18. mislitel

mislitel Well-Known Member

А я вловив різницю Бог позволив рабство давайте відновим :). Деколи стаю циніком читаючи такі абсурди.

19. mislitel

mislitel Well-Known Member

ошибся там и там є не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його. так що виходить рабство треба впроваджувати?(Реторичне запитання)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки таке умозаключєніє?

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)