Казуси святого письма.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Stanley, 26 лют 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ви вірите в те, що світ був створений за 6 днів? о_О о_О о_О
    І саме в такому порядку, як описано???

2. А вы верите? Я лично не очень.

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Це просто повчальні міфи на пояснення світу та інших речей. Наприклад на те, чому чоловік має тяжко працювати, а жінка народжувати в болях. :)

4. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Поглянем в огидні очі правди, пояснювали вони не дуже

• Подобається Подобається x 4
  5. Liliyah Romanova

Ну, як уміли. То ж як казки для дітей. Ви ж знаєте, що вони бачили світ, як оповитий пелериною (правда, завішений у космосі), над якою є міхи з опадами, які Бог по черзі розв'язує, аби спустити їх на землю. І водночас вони не вважали світила божками, а знали, що Бог ним керує.

6. ovod

ovod Well-Known Member

ні, просто багато хто вважає, що все, що написано в "Біблія" це істина, неможна нічого додати і відняти( їх якраз цікаво послухати)

7. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Пробачте, але після всіх переписуваннь, перекладів, затверджень соборами, сучасний текст Біблії не можливо вважати "першоджерелм". А Таксіля я, покищо, не читав.

8. D.M.

D.M. Well-Known Member

Там так не написано. Могла існувати деяка не згадана в Біблії дочка Адама. Інший варіант: сама Єва могла завагітніти від свого сина.

9. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Мені було б цікаво послуати навіть таких, що вважають ніби якщо Біблію не сприймати буквально, то виявиться, що це Великий Космічний Моск просто подавав тодішнім примітивним людям знання в єдиній доступній їм формі.
    Переклали до нєузнаваємості, та?

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Текст Біблії дійшов до нас фактично без змін. Рукописи мертвого моря це підверджуюють. Щодо перекладів згоден щоі ноді в них можливі помилки.
    в біблії згадуються що в Адама і Єви були дочки

Наскільки я зрозумів ви віруюча людина, тому мене дивує ваш погляд що в Біблії є міфи. Ви можете це довести на основі самої Біблії. 2 Тм 3,16

11. Liliyah Romanova

А чим дивує? Чому я маю вірити у 6 днів сотворення, у те, що Бог втомився й мусів відпочити, що був усесвітній потом, а вижила лише одна родина?
    Дослідники Біблії давно показали, що в Біблії використано багато повчальних міфів, до того ж вони запозичені від сусідів і перероблені під монотеїзм.
    От вірити в те все буквально я не можу, та й не думаю, що мене щось чи хтось до такого зобов'язує. :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Сергій аспірант

Якщо формально то релыгыйна органызацыя до якоъ ви належите напевно забовязуэ, але мова не про це.
    Щодо згаданого вами то не слід плутати алегорію з міфом. Якщо згадані вами речі є міфами то чому пізніше Бог не пояснив цього
    Ісус та апостоли зсилались на частини Біблії міфічність яких ви стверджуєте, виходить що вони помилялись. Чи може Ісус це теж міф?
    Те що ви не зрозуміли цих місць не значить що вони є міфом
    QUOTE=Liliyah Romanova;472811]А чим дивує? Чому я маю вірити у 6 днів сотворення, [/QUOTE]
    День в біблії не обовязково 24 години.
    Вибачте якщо цей допис надто гострий:)

13. Liliyah Romanova

Яким чином зобов'язує?
    Ну, так у семінаріях вчать, що то є антропологічні міфи, на пояснення світу та різних явищ. Так і мені пояснювали.
    До речі, може, подати тут цитати із Франка? Він якраз дуже гарно пише про все, чого мене колись вчили.

14. Сергій аспірант

Щодо семінарій справді не знав. Можете написати про які семінарії іде мова
    При такому підході будь яку частину Біблії можна назвати міфом.
    Цікаво а чим для вас є Біблія

15. Liliyah Romanova

Не будь-яку, тільки кілька розділів книги Буття.Але ваші слова мені пояснили, в чому поягає страх буквалістів. Це має певну логіку, але я її не до всього застосовую. :)

Семінарія при KUL-i. Університет такий, у Польщі. Але тут, певно треба ще й викладача називати, а прізвище я не пам'ятаю. Мені колись то все пояснювали на основі його книжки та лекцій. Мордували по-чорному. :)))

16. Сергій аспірант

Відкидання уривків з біблії зараз поширене явище. Думаю це результат намагання довести відповідність біблії сучасним уявленням про світ.
    Те що ви називаєте міфом може мати і інше пояснення як наприклад було пояснити Мойсею створееня людини і планет? День твореня це алегорія а не міф

17. Liliyah Romanova

Поясніть в чому ви бачите основну відмінність тоді.

Гм... а Мойсеєві книги сам Мойсей писав?
    Та ніхто не відкидає. Просто не можна їх сприймати буквально. :)
    Знаєте, є на Землі місця, де ріки дуже сильно розливаються, але назвати це всесвітнім потопом тяжко.

18. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Де?
    І що страшного? Біблія це збірка текстів різних авторів, які з тих чи інших причин було вирішено вважати святими і реалізовувати під однією обкладинкою. Відкидання окремих текстів ще нічого не говорить про інші, які доречі можуть виявитися цілком здравими.
    Тобто самі люди додуматися змогли, а святий дух пояснити не міг, та? І що ж цікаво пояснювали ті алегорії? Що святий дух відкрив такого, що змогли б побачити лише пізніші дослідники? Може люди в той час не могли собі уявити більших відрізків часу ніх сім днів, що тре було такий бред придумувати? або про твердь небесну. Типу бог створив перше світло, а сонце аж через день. А всьо тому що первісні племена вважали небо таким собі куполом, а сонце - типу дірка в ньому, яка пропускає зовнішній вогонь чи шось таке. Це не алегорія - це тупо незнання елементарних речей. А ще вони думали що в ній тверді люки є через які воду заливають, типу дощ. Шо не міг їм святий дух пояснити що вода випаровується і збирається в краплі? це ж, блін, навіть на кухні видно.
    Іншими словами, якщо це і алегорії, то самі бездарні які тільки можна уявити.

19. Liliyah Romanova

Та я знаю. 6 епох, 6 ер, але конче 6. :)

Невже так важко знайти відповідь?

20. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Сергій аспірант Щодо одвічного питання "Як пояснити Мойсею", це ж не така свіжа думка, всі певно про це думали :). Уявимо собі, що я Великий Космічний Моск, який не ясно нащо прибув на землю і вирішив просвітити аборигенів. З невідомих причин я вибирав для пояснень не вчених чи філософів, а найтупіших з пастухів. Нехай. Ну оскільки вони тупі я ж не можу їм буквально пояснювати, треба алегорично.

Що ж я такого міг би їм розказати.. ну про те що земля кругла і мови не може бути.. хоча якшо вдуматись - показуєш два три чуда і в що завгодно повірять (потім ще пастухів наділити требе якимсь телекінезом щоб паства тоже дурних питань не задавала)..

ну екліптику всяку.. теорію відносності.. пропускаєм

Сонце! я б розказав про сонце. розказав би що воно велике, ну дуууже велике, і віддалене, теж дуже. Зрозуміли б тупі пастухи? вполнє!

Ще я би розказав що крім землі біля сонця є кілька інших світів. А чо індусам же я розказав, локи там різні. Во. і головне точну кількість назвав. Щоб через кілька тисяч років відкрили і сказали "Вотета Моск!"

Ще я би міг вскользь згадати що в світі є Пять великих шматків землі омитих океаном і ще один, заморожений. От чого Святий дух не передрік Америку? Тяжко було? Не дойшло б до патстухів?

Абсолютно не обовязково розказувати що зорі це тіж сонця з світами навколо, хоча при бажанні можна, ще й не такі міфи є. Ну чим поганий міф - океан порожнечі з сонцями і світами навколо них. Але і тут чота святий дух не додумався.

І чого це святий дух перше твердь якус створив а потім зорі. Це шо, для пастухів було так принципово. Якби правду сказав, що перше зорі, не повірили б? дурниці

Про створення світу, я, Великий Космічний Моск, росказав би шо були тривалі періоди до існування людства, один певний час життя було під водою, потім на землі правили дракони, але вони согрішили і я послав вогненний дощ з неба який їх знищив

іншими словами, як би ви не відповідали на це питання у вас би все одно вийшло і цікавіше і правдоподібніше ніж те унилоє ***** яке ми маємо. Тому жочеться думати, що Великий Космічний Моск до цих "алегорій" ніякого відношення не має

Крім того в древності різними людьми в різний час робилися вірні здогадки про наш світ, наприклад атом, чи земля що рухається навколо сонця, з біології, оптики, психології були цікаві думки так що це не такі вже й неймовірні речі. Тільки от чомусь в біблії я таких здогадок не зустрічав :)

Останнє редагування: 3 бер 2009
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)